|
|
חובבי נגרות ואומנות העץ
ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל
|
|
זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.
על ידי Itzik33 » 04 יולי 2022, 15:23
שלום,
בכל סירטוני YOUTUBE שאני צופה בתחום נגרות, תמיד שהגיבור בסירטון מבריג את הבורג, הוא נכנס כמו חמאה, באופן מדוייק וללא בעיות. כל פעם שאני צריך להבריג ברגים, זה סיפור שכרוך בהרבה מאמץ ועצבים. יש לי שתי מברגות מקיטה 18V, אחד רגילה שמשמשת אותי לצורך קדיחה ו/או הברגה והשניה אימפקט. הברגים שאני משתמש הם ברגי סיבית רגילים. ניסיתי כל מיני ביטים (פיליפס) זולים שקניתי מ- ALIEXPRESS, של BOSCH שרכשתי מ- AMAZON, מקיטה, וגם איזשהו ביט שרכשתי מאיזושהי טמבוריה בהמלצתו של איש האחזקה בחברה בה אני עובד. כאשר אני מבריג בעיקר ברגים ארוכים (קודח לפני זה במקדח מעט דק מהבורג) המברגה נלחמת עם הבורג, ראש הביט מחליק עליו ולמעשה אחרי מספר נסיונות ראש הבורג הולך ובביטים הזולים גם הביט עצמו. השתדלתי לרכוש ביטים שבצלב יש מעין חיספוס שאמור ליצור חיכוך טוב יותר עם ראש הבורג אבל עדיין אני נתקל בבעיה של החלקת הביט ו"אכילת" ראש הבורג.
יש לכם המלצה לביטים איכותיים מנסיונכם.
תודה
-
Itzik33
- סופר משתמש
-
על ידי Doron » 04 יולי 2022, 16:16
בכדי להמנע מכל מה שכתבת תעשה מעבר לברגי טורקס (ראש כוכב) יגמרו לך הסיוטים... בלי מאמץ מיותר ובלי שחיקת ביטים אכן , אלו ברגים יותר יקרים... אבל במידה ואתה לא צורך הרבה - ההבדל הכספי הוא לא גדול במידה ואתה צורך הרבה - תרכוש אותם בקופסאות ואז המחיר פוחת ההבדל בקושי וגם בהנאה הוא עצום בהצלחה
-
Doron
- סופר משתמש
-
-
על ידי Se7eN » 04 יולי 2022, 16:20
אני מנסה לתמצת את הבעיות שאני מכיר: - הטיפ הכי חשוב שתמיד אני נותן לתלמידים שמתחילים עם מברגה - לעבוד לאט, הכי לאט שניתן למעשה, ורק כשמרגישים בטחון שהביט מסובב היטב את הבורג אפשר להגביר בהדרגה את המהירות
- טעות נוספת של מתחילים - הכוון של המברגה והביט לא מדויקים ביחס לבורג. מספיק שיש כמה מעלות הטיה, והאחיזה הופכת לקשה הרבה יותר.
- בקידוח בחומרים קשים יותר (מאורן - וגם בו לא מזיק) - חובה לבצע קידוח מקדים בקוטר של הבורג ללא השיניים או מעט פחות.
- ישנם שני סוגים של ברגי פיליפס - PH וPZ (פוזידרייב). בשני יש בנוסף ל"צלב" עוד 4 זיזים בין הצלעות, שעוזרים לאחיזה. חייבים שגודל הביט וגודל הבורג יתאימו (יש להם מידות מ-1 עד 4) ושהסוג יתאים. חייבים התאמה מלאה בין הביט לבורג - שינוי באחד הפרמטרים מקשה על אחיזה מדויקת, ובהתאם ההברגה תתקשה ותסתבך.
- אפשר לעבור לשימוש בראש "כוכב", טורקס, שמאפשר אחיזה טובה בהרבה מברגי הפיליפס משני הסוגים
- טעות נפוצה - ברגים ארוכים יש להבריג עם מברגת פוטר (קלאצ') ולא עם אימפקט
-
Se7eN
- מנהל פורום
-
על ידי הרואה » 04 יולי 2022, 18:38
מה שאני עשיתי הלכתי לכמה חנויות פירזול וקניתי חופן ביטים מכל הסוגים, בסופו של דבר מצאתי ביטים סיניים שאני מזמין מספק ספציפי שמייבא אותם (הוא מוכר רק לתעשיה לא ללקוחות פרטיים כך שאין לי עניין להפנות אליו) שפשוט נוחים ומחזיקים לאין ערוך יותר מכל האחרים הנקודה האמיתי זה ההתאמה המדוייקת למבנה ראש הבורג. כמו שכתבו פה יש הבדל בין PH לPZ, וגם בכל אחד מהם יש הבדלים קטנים בצורה שמשפיעים על התפיסה. אני עובד עם יצרן קבוע של ברגים (FGV) וברגע שמצאתי את הביט המתאים נפתרה הבעיה. ספק אחד שהפתיע אותי לרעה זה וורה... באופן כללי בוש מעולים, כאמור מצאתי סיני מסוים יותר טוב.
נערך לאחרונה על ידי הרואה בתאריך 04 יולי 2022, 23:19, נערך פעם אחת בסך הכל.
-
הרואה
- סופר משתמש
-
על ידי Edi » 04 יולי 2022, 18:55
חשוב כמובן לדעת באיזה עץ אתה מבריג, בורג סיבית פשוט בעץ קשה זה לא להיט תוכל לנסות לשפשף את הבורג מעט על נר זה יעזור בהחדרה
-
Edi
- סופר משתמש
-
על ידי טוני » 04 יולי 2022, 19:09
והשני גרוש שלי: ברגי קרג (KREG) בעלי ראש רבוע לא מחליקים (כמעט) ולא שוחקים את הביט (כמעט).
-
טוני
- סופר משתמש
-
על ידי Israelgrn4 » 04 יולי 2022, 19:28
בשלב די מוקדם בתחילת דרכי החובבנית התחלתי לעבוד עם מה שנקרא ברגי גבס. אלו ברגים נפוצים והשוק מוצף בביטים המותאמים אליהם. למרות שהם ברגים עם עמוד שדרה צר, אפילו אותם אני מבריג רק לאחר קידוח מקדים. ( וגם לאחר קידוח מרחיב לראש הבורג ) באותו שלב קדמון אגרתי המון ביטים כך שתמיד הייתי מוצא ביט מתאים. לברגים בגוון האבץ הנמכרים באריזות מקוריות תמיד מצורפים 2 ביטים תואמים כך שעד היום לא נתקלתי בבעיה מסוג הבעיות שציינת. עם ברגי סיבית לא עבדתי אף פעם, למעט ברגים באורך בין 12 ל- 18 מ"מ, שעם קדח מקדים אין כל בעיה להבריג אותם.
-
Israelgrn4
- סופר משתמש
-
על ידי יחזקאל » 04 יולי 2022, 21:07
תיקח מהסט שלך(אם יש לך) ביט pz2 ויפתרו לך כל הבעיות!!!!! בדוק ומנוסה!!!! אני לא מבין למה אבל כל מברגה שמגיעה עם ביט הביט הוא ph ולא pz (הראשון מתאים לברגי חשמל וגבס) מניסיון הרבה חברים התייעצו איתי ופשוט עברו לביט הנכון
-
יחזקאל
- משתמש ותיק
-
על ידי Itzik33 » 06 יולי 2022, 07:46
איזה ברכה שיש פורום כזה חי ובועט.
קראתי את התגובות ונזכרתי שלאחרונה קניתי מסור גורינג/פנדל LS0815 של מקיטה ויחד עם המסור קיבלתי מארז ביטים של מקיטה ובו שלל ביטים שונים ביניהם יש גם ראשי PZ . השתמשתי בביט PZ ופעם ראשונה לא הייתי צריך להילחם, אמנם השתמשתי בברגים קצרים יותר להברגה חדשה, ובברגים הארוכים היכן שכבר הוברגו פעם אחת אבל עדיין התחושה הייתה שהביט אוחז בראש הבורג בצורה מיטבית.
אז תודה על כל התגובות המועילות
דבר נוסף , יש בפייסבוק קבוצה שנקראת "כלי עבודה יד ראשונה - iBuyIL", יש שם דילים מעולים לכלי עבודה איכותיים. לדוגמא, על ה-LS0815 שילמתי 1800 ש"ח, לא מזמן הם השיגו דיל על מסור זה כולל מארז הביטים ב- 1500 ש"ח.
שווה להציץ למי שרוצה כלים איכותיים.
-
Itzik33
- סופר משתמש
-
חזור אל נגרות
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־14 אורחים
|