חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

חבר חדש בפורום

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

חבר חדש בפורום

הודעהעל ידי hallel » 16 דצמבר 2008, 14:23

שלום לכולם!
אני חדש כאן. עד עכשיו הייתי מסתכל בפורמוים דומים בחו"ל ואפילו לא עלה בדעתי לבדוק מה קורה בארץ... כיף מאוד גלות שגם כאן יש קהילה וירטואלית שעוסקת בתחום. יש לי כמה שאלות שאני מקווה שמישהו יוכל לענות עליהן וכן המלצה על אתר מצוין. אכתוב את הדברים בהודעות נפרדות על מנת שיוכלו להיות מתויגים כראוי.
hallel

Re: חבר חדש בפורום

הודעהעל ידי Moshe Eshel » 16 דצמבר 2008, 14:42

ברוך הבא בצל קורתנו!

בכלל זה מנהג שנפוץ בחו"ל יותר מאשר כאן - אבל הוא מבורך ביותר והכוונה היא להצגת עצמך...

שב קצת אצלנו, תתרווח - תשתה איזה כוס תה ותתחיל לדבר!
סמל אישי של המשתמש
Moshe Eshel
מנהל האתר

הודעהעל ידי hallel » 16 דצמבר 2008, 15:03

בשמחה. שמי הלל. אני בן 27. במקור מצפון הארץ, ומתגורר כעת בירושלים עם חברתי. ההיתקלות הראשונה שלי בנגרות הייתה בבית של הורי ובנגריה של סבא שלי בארה"ב, כמו כן, גדלתי בבית מעץ במצפה בגליל שאבי בנה הרבה ממנו, כך שנחשפתי לכלים ונגרות מגיל צעיר יחסית. לאחר הצבא נסעתי לארה"ב ועבדתי כשנה בנגרות ובניה. במהלך לימודי האקדמיים התפרנסתי מתקופות אינטנסיביות של עבודה דומה בארץ ובארה"ב (לאחרונה השלמתי תואר ראשון במתמטיקה ומדעי הרוח באוניברסיטה העברית). כעת אני בסוג של צומת דרכים, ומתלבט האם ללכת בעקבות החלום, ולנסות להתפרנס מנגרות איכותית או להמשיך באקדמיה או במקצוע אחר. ברצוני לעסוק בנגרות קלאסית עם דגש על עבודת יד, רסטורציה וכו', אך אני מאוד ספקן לגבי האפשרות להתפרנס בכבוד מתחומים אלו בארץ (אשמח אם למישהו יש משהו להגיד בנושא).
זהו לביינתים.
להתראות,
הלל.
hallel

הודעהעל ידי Moshe Eshel » 16 דצמבר 2008, 16:01

התשובה היא שקשה אבל אפשרי, לאור המצב הנוכחי בארץ ובעולם זה יהיה קשה יותר בכל מקום. בגדול אתה מדבר על דברים שהם מותרות ולכן כשהכסף הזמין להוצאה יורד זה הדבר הראשון שמפסיקים לקנות (כמו להבדיל, דירות יוקר ומכוניות פאר)

מצד שני, אני מאמין שאנשים מקצועיים תמיד ימצאו פרנסה...

בארץ ללא ספק יותר קשה כי גם המודעות לאיכויות של התוצר נמוכה. שיחה סטנדרטית עם לקוח פוטנציאלי היא משהו בכיוון
ל: "למה כל כך יקר?"
נ: "כי זה עבודת יד מושקעת מעץ מייפל מלא (בלי דיקטים וMDF וכדומה)" וכו וכו
ל: "אבל באיקאה יש שולחן אותו דבר ביותר זול"
נ: "זה לא אותו דבר"
ל: "אם תעשה לי באותו מחיר אני אקנה אצלך"

בעוד שבמקומות אחרים בעולם מבינים קצת יותר

אחת המטרות של האתר הזה היא לשפר את המודעות של ישראלים לתחום הנ"ל ומה מעורב בו (לא בשביל לשפר את פרנסת הנגרים בהכרח, אבל גם הם בסופו של דבר יהנו מזה)

מצד שני, יש בארץ מעט מאוד אנשים שזה המקצוע שלהם ולכן יש סיכוי יותר גבוה שלקוח אכן יגיע אליך בסופו של דבר... אז מי יודע?

(קצת disclaimer: אני לא עובד בתחום אז אין לי ידיעה אמיתית על הביקוש, אבל כאלה לקוחות באמת פגשתי).
סמל אישי של המשתמש
Moshe Eshel
מנהל האתר

וירטואליות ורסוס פרנסה

הודעהעל ידי Pini Gold » 16 דצמבר 2008, 21:37

ברוך הבא.
כמה הערות קלות -
בעקרון הקהילה הזו לא וירטואלית. היא תוססת, חיה ויוצרת. אנו אף נפגשים מעת לעת ומחליפים מידע גם בעל פה.
רובנו אוטודידקטים בעניני העץ ועוסקים במגוון מקצועות שונים מנגרות המהווה עבור מרביתנו תחביב רציני, סגנון ודרך חיים אך לא פרנסה.
זהו - אני בטוח שתתאקלם אצלנו בקלילות.
סמל אישי של המשתמש
Pini Gold
סופר משתמש

הודעהעל ידי zigi » 17 דצמבר 2008, 06:45

הלל ברוך הבא
לדעתי את הפרנסה עליך לחפש במקום /מקצוע אחר , והשאר את הנגרות
כתחביב, ע"י כך תוכל גם להנות ממנו. בהצלחה
נערך לאחרונה על ידי zigi בתאריך 17 דצמבר 2008, 22:18, נערך פעם אחת בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
zigi
מנהל פורום

Re: לטעמי זה מהנה רק אם זה תחביב..

הודעהעל ידי moshik » 17 דצמבר 2008, 13:39

כשזה הופך לפרנסה הקסם נעלם.
במקום לעסוק בעץ העיסוק הוא בבנקים ספקים ולקוחות.
בהצלחה
סמל אישי של המשתמש
moshik
מנהל פורום

אני לא מסכים אתכם

הודעהעל ידי udi koren » 18 דצמבר 2008, 09:42

לדעתי עדיף לאדם לעסוק בדבר שהוא אוהב גם לפרנסתו. גם אני בשאיפה להפוך את הנגרות (שמאוד ראשונית אצלי) למקור פרנסה לי ולמשפחתי, אבל בשביל זה:
א. אני אשתדל תמיד לזכור ליהנות מהחלק של היצירה, עבודת הכפיים והמפגש עם החומר, גם אם יש איזה לקוח מעצבן בקצה הדרך.
ב. אני מוכן לוותר על "רמת חיים גבוהה במיוחד" וזה תמורת מה שאני מאמין שהוא באמת רמת חיים - סיפוק יומיומי מהעיסוק שבחרתי בו.

אני מרגיש שהפורום הזה והקהילה הזו מותאמים בשבילי, כי גם אצלי זה נובע ממקור של חדוות יצירה ומשיכה לתחום, וגם אני מוכן ללמוד בעיקר, וללמד את המעט שידוע לי. וחוץ מזה הנגרות שמעניינת אותי היא לא רק עבור לקוחות, אלא גם בשביל ידע אישי, בנייה של חפצים לבית, שימוש בכלים ידניים ובנגרות קלאסית.

אודי
udi koren
סופר משתמש

Re: אתה צודק,בהצלחה.

הודעהעל ידי moshik » 18 דצמבר 2008, 12:01

סמל אישי של המשתמש
moshik
מנהל פורום

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־15 אורחים