חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

חיבור והדבקת לוחות עץ אורן

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

Re: חיבור והדבקת לוחות עץ אורן

הודעהעל ידי ranshara » 07 דצמבר 2008, 02:23

javali כתב:אני חייב לציין כי זהו מיתוס נפוץ, אבל הוא לא נכון. בשביל לדחוק את הדבק החוצה צריך לחץ שקשה מאוד להשיג בקליבה ידנית.

למקרה הנוכחי - מדובר על לוחות בעובי 2 ס"מ. לדבק נגרים של titebond בעצים רכים יש לחץ הדבקה אופטימלי של בין 7.5 ל-10.5 ק"ג לס"מ רבוע. אם אתה שם את הקליבות במרחק של 30 ס"מ אחת מהשניה, כל אחת אחראית על 60 ס"מ מרובע, ולכן בשביל להגיע ללחץ אופטימלי אתה צריך לחץ של בין 450 ל-600 קילוגרם לכל קליבה. זה לחץ שאתה יכול להשיג רק בקליבות רציניות מאוד, וגם אז מדובר על הלחץ האופטימלי לדבק - הרבה לפני שהדבק מתחיל לברוח מהמחבר. המדובר כאן רק על עצים רכים - בעצים קשים הלחץ האופטימלי גבוה יותר.

בלבלת אותי :!:
מה שבטוח זה שלא טוב לשים יותר מדי דבק ולא ללחוץ חזק מידי!
והכי חשוב שהעץ יהיה יבש יבש, לאטום אותו כמה שיותר מהר ובמיוחד אורן.
ranshara
מנהל פורום

הודעהעל ידי javali » 07 דצמבר 2008, 06:25

ranshara כתב:בלבלת אותי :!:
מה שבטוח זה שלא טוב לשים יותר מדי דבק ולא ללחוץ חזק מידי!

ננסה לעשות את זה פשוט - יותר מדי דבק זה לא טוב כי אחרי זה יש הרבה עבודה לנקות אותו.

לחץ חזק מדי זו בעיה רק אם אתה עובד עם מכבשים הידראוליים או עם חלקים קטנים. אחרת אם תתאמץ מאוד אולי תגיע ללחץ האופטימלי - וגם זה לא בטוח.
סמל אישי של המשתמש
javali
סופר משתמש

Re: חיבור והדבקת לוחות עץ אורן-האם זה עדיין אקטואלי?

הודעהעל ידי Alex Milch » 09 דצמבר 2008, 19:35

מצורפת סקיצה בה אני מתאר את הדרך והשיטה בה אני נוהג להדביק (לא משהו סודי :wink: ).
קודם כל , כל הלוחות חייבים להיות מהוקצעים במיוחד בשפות להדבקה. במיקרה כזה של לוחות ארוכים, אני מעדיף להשתמש ב-LAMELLO ולא בדיקט, כי זה יותר הדוק ושומר על מישוריות יותר טובה בין הלוחות. כמות ה-LAMELLO בהתאם למצב עקמומיות הלוחות. לאחר מריחת דבק והצמדה ראשונית של הלוחות, לאורך כזה, כולבים עם מקלות מקבילים ב-3 מקומות לפחות (האדומים). המרחק המינימאלי בין הקליבות להידוק הלוחות עצמן היא בהתחשב בכך שכוח ההידוק מתפזר ב-45 מעלות לכול צד של הקליבה, כמובן שאפשר להוסיף קליבות.
בענין סידור הלוחות בהתחשב בטבעות הגדילה, יש שתי אסכולות.הנפוצה יותר היא זו של מעלה/מטה לסירוגין. מתוך הנחה שהלוחות בכיוון זה בעלות בטן, הרי שבסוף יתקבל מעין גל סינוס לרוחב הלוח. אני מעדיף את השיטה השניה (למרות שתתקבל קשת רוחבית אחת), במיוחד כאשר הלוח אמור להיות מקובע בצורה כלשהיא. הסיבה היא אחידות יתרה של מירקם העץ, כל זאת גם בהתחשב בכך שלא יהיו עיניים מכוערות במיוחד או פגמים שלא ניתנים להעלמה על הצד "הפונה לקהל".
כל זמן שמדובר בלוחות שאמורים להיות מחוברים מהודקים במיבנה כלשהוא, על פי נסיוני הגעתי למסקנה שסידור הלוחות לא קריטי.
בהצלחה לפעם הקרובה!
קבצים מצורפים
Forum.jpg
הדבקת לוחות
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

הודעהעל ידי Ilana » 10 דצמבר 2008, 01:20

תודה רבה לתשובתך המפורטת.
בהנחה שהלוחות מיושרים מה המרחק המומלץ בין ה -LAMELO
Ilana

הודעהעל ידי Alex Milch » 10 דצמבר 2008, 10:08

במידה והלוחות ישרים מספיק בציר האורך, אפשרי 20-30 ס"מ ביניהם.
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

הודעהעל ידי Ilana » 10 דצמבר 2008, 23:03

תודה, עזרת לי. בהמשך יהיו לי ודאי שאלות נוספות,זה ממש כייף שיש כזו הענות. :
Ilana

הודעהעל ידי Ilana » 10 דצמבר 2008, 23:25

היכן לרכוש את הדבק titebond ?
Ilana

הודעהעל ידי harel » 11 דצמבר 2008, 04:13

את לא צריכה לקנות טייטבונד. אמרת שיש לך דבק 305 שאמור לעשות את העבודה ולפי השרשור הארוך כבר הבנת אני מניח כי הסדק שנוצר אצלך נוצר מהדבקה לא נכונה ולא בגלל דבק לא טוב.הלמלות, ביסקוויטים בשפת הרחוב, סופחים אליהם את הדבק ומתנפחים בחריץ להבהדיל מדיקט או פתרונות יצירתיים אחרים.
אגב, באילו אמצעים עשית את החריץ של ה- 4 מ"מ? יכול להיות שחוסר דיוק פה גרם להנתנקות.
אם את קונה חומר חדש תבקשי הפעם עץ גלריה ותוכלי לחסוך את הלמלות, אם את ממחזרת את החומר שלך הקפידי על החריץ שהוא מקביל ותפעלי לפי ההנחיות המפורטות שקיבלת פה.
שוב, הטייטבונד הוא דבק מעולה אבל יקר וקשה להשיג בארץ (תגידי מהיכן את, באיזור ת"א נתקלתי ב- 2 עסקים שהחזיקו אותו). אם המוצר יעמוד בבית דבק 305 שהוא פלסטי לבן מספיק יכול גם להיות לך טוב אלמרס שהוא דבק נגרים צהוב ששכיח הרבה יותר מהטייטבונד. אם המוצר המוגמר יעמוד בחוץ אזי הדבקים הללו לא טובים ואת צריכה או שרסטיק של שרפון או טיטבונד 3 אותו בכלל לא ראיתי בארץ. בהצלחה.
סמל אישי של המשתמש
harel
סופר משתמש

הודעהעל ידי javali » 11 דצמבר 2008, 10:42

Ilana כתב:היכן לרכוש את הדבק titebond ?

כמו שהראל אמר, את א צריכה טייטבונד. כל דבק נהרים צהוב יעשה את העבודה. סביר להניח שגם דבק פלסטי לבן יהיה מספיק טוב.
סמל אישי של המשתמש
javali
סופר משתמש

הקודם

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־9 אורחים