הי
אני מרכיבה ספריה- ארון מסנדוויץ עם פורמייקה. המברגה הקיימת (MOSTA 12V) מלטפת בעדינות את הברגים והם לא חושבים בכלל להכנס ומחליקים.
זה בעיה של מברגה? ואם כן- איזו מברגה לארגן לעצמי כדי לעבור בשלום את הפרויקט הזה ואת אלו שיבואו אחריו?
הרכבת ארון פורמייקה
14 הודעות
• עמוד 1 מתוך 2 • 1, 2
הרכבת ארון פורמייקההי
אני מרכיבה ספריה- ארון מסנדוויץ עם פורמייקה. המברגה הקיימת (MOSTA 12V) מלטפת בעדינות את הברגים והם לא חושבים בכלל להכנס ומחליקים. זה בעיה של מברגה? ואם כן- איזו מברגה לארגן לעצמי כדי לעבור בשלום את הפרויקט הזה ואת אלו שיבואו אחריו?
Re: הרכבת ארון פורמייקההאם קדחת חורים מובילים לפני שניסית להבריג את הבורג? זה יעזור לבורג להכנס בקלות יותר, וגם ימנע פיצול של העץ, במיוחד קרוב לקצוות או בהברגה לקנט של הסנדוויץ (הפאה שבא רואים את השכבות).
Sent from my SM-A515F using Tapatalk
Re: הרכבת ארון פורמייקה
לא. חייבים? זה מסרבל מאד את העבודה, ויש לי ארון שלם להרכיב. אין מברגה חזקה מספיק לעשות את העבודה כמו שצריך?
Re: הרכבת ארון פורמייקהחייבים? לא.
מומלץ? מאד. הדגש הוא על הברגות לתוך הקנט, שהפוטנציאל שהשכבות יפרדו גדול. אם בכל מקרה תחליטי בלי, אז הכלי המתאים הוא מברגת אימפקט. הכלי שיש לך, אני משער הוא בעצם מקדחת קלאץ' שיכולה לשמש גם להברגות, אבל נשמע ששלך ספציפית כנראה חלשה מאד או שהסוללה שלה פשוט גמורה. https://youtu.be/JVMwp4Hm7OQ Sent from my SM-A515F using Tapatalk
Re: הרכבת ארון פורמייקהאם הביט מחליק לך על הברגים, כנראה שהוא לא מתאים. ברגי עץ מתאימים לרוב לביט פוזידרייב, שדומה לפיליפס אבל לא בדיוק.
תעלי צילום של הראש של הברגים. Sent from my ONEPLUS A5010 using Tapatalk רעיונות עשה זאת בעצמך ונגרות - XDIY with Itzik
ערוץ יוטיוב - https://www.youtube.com/c/itzikdiy בלוג - https://www.itzikdiy.com
Re: הרכבת ארון פורמייקהאני עם איציק - לא סביר שהבעיה במברגה. שתי האפשרויות הסבירות הן בעיה בביט (אם הוא מחליק על ראש הבורג) או בטכניקה (אם הבורג לא נכנס לתוך העץ אלא "מטייל"). ממש לא צריך מברגת אימפקט כדי להבריג ברגים בגודל סביר (מהסוג שמשמש במשימות כאלו) בסנדוויץ, וגם בחומרים דחוסים יותר.
לצורך העניין, מברגת המקטק (המותג העממי של מקיטה) העתיקה שלי, עם סוללת 9.6V החדירה עד היום מאות אם לא אלפי ברגים באורך 4 ו-5 ס"מ לתוך סנדוויץ ועץ אורן. רק בברגים מאסיביים יותר - 6-7 ס"מ, וקוטר גדול בהתאם, היא מתחילה להתקשות.
Re: הרכבת ארון פורמייקהאם הבנתי אותך נכון, הברגים מחליקים על פני הפורמייקה ולא הביט על פני ראש הבורג. זה בסדר, זה טבעי ורק צריך להתגבר על זה.
יש מספר דרכים להחדיר בורג דרך ציפוי פורמייקה: 1. סימון מיקום החדרת הבורג באמצעות בורג או מסמר + מכת פטיש על מנת לפצוע את הפורמייקה, בדיוק כפי שנהוג באריחי קרמיקה. 2. שימוש במברגת אימפקט יפשט את יעילות ההחדרה. החדרתי עשרות אלפי ברגים עם מברגה 10.8 וולט. 3. שימוש במברגת אימפקט, לחיצה תוך הפעלת המברגה. זה השלב ללא סימון אך לאחר הרבה ניסיון ומיומנות. נ.ב. אם מדובר במברגה/מקדחה (קלאץ'), לוודא כי היא טעונה היטב ובערת סימון זה יעבוד, קצת פחות יעיל מאימפקט אבל יעבוד! Alex the Cheesepenter
Re: הרכבת ארון פורמייקהוואו. תודה לכולם. אבדוק באמת שהביט מתאים.
הבורג מחליק על הפורמייקה, אבל גם אחרי שכבר החדרתי עם הרבה לחץ, זה נכנס לאט ואין לי סבלנות. אני רוצה כלי טוב שלא יגמגם. נניח שאני קונה מברגת אימפקט, להתעקש על 18V? או ש12V יספיק? ההבדל במחיר גדול. בוש כחול\ מקיטה, או שאחרים הם שווי ערך? רמת העבודה שלי היא פרויקט גדול פעם בכמה חודשים. יש לי פטישון מעולה ומקדחה חלשה, ככה שמברגה צריכה רק להבריג, אבל לעשות את זה טוב. ושאלה אחרונה- איזה כלי עזר "מקבע" את הדפנות כדי שלא יזוזו בזמן שאני מבריגה? עד היום פשוט התאמצתי להחזיק ביד או צמוד לקיר, אבל בטוח יש פתרונות מקצועיים יותר.
Re: הרכבת ארון פורמייקהלגבי כלים, אני ממליץ על 10.8 (12) של חברה טובה - עבדתי עם כולן ולדעתי זה יותר ממספיק לעבודות עץ. אפילו אגיד שעבודה עם כלי 18 (20) עשויה להיות אגרסיבית מדי במקרים רבים.
אני אישית עם מקיטה CXT, יש גם את מילווקי שהם הכי חזקים, לבוש יש סדרה נהדרת עם המון כלים (לדעתי המבחר הכי גדול) והכלים של דוולט נהדרים, אבל אופציות הרחבה מצומצמות יחסית לאחרים. אישית אגב קונה כלים היום כמעט רק מאתרים מחו"ל, במיוחד אמאזון שעכשיו עם המשלוחים בחינם מעל 50 דולר אפשר להשיג דילים פשוט מעולים. לגבי קיבוע - יש כלי מיני שיטות, תלוי בסיטואציה. יש כליבות מיוחדות ל-90 מעלות, אפשר להשתמש בזוויתן עץ ולכלוב אותו לשתי הדפנות, ואפשר עם כליבות כלשהן (הכי נוח מהירות) לכלוב את המבנה כולו. אם יש, מאוד נוח להשתמש באקדח מסמרים לצורך קיבוע ראשוני, ואז קיבוע בהברגה.
Re: הרכבת ארון פורמייקה
הלכתי לחפש סרטונים והבנתי. תודה
14 הודעות
• עמוד 1 מתוך 2 • 1, 2
מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־16 אורחים | |||||