חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

התייעצות לגבי תכנון שולחן כתיבה עם רגלי X

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

התייעצות לגבי תכנון שולחן כתיבה עם רגלי X

הודעהעל ידי itzikdiy » 11 אוגוסט 2021, 15:35

היי,
כבר שנה וחצי מאז שהתחילה תקופת הקורונה, שאני עובד גם מהבית (מתכנת במקצועי). כל התקופה הזו אני עובד על שולחן פיקניק מתקפל מפלסטיק, ששמתי במרץ 2020 באופן זמני... :lol: :D

אני חושב שהגיע הזמן לבנות שולחן כתיבה/מחשב נורמלי, אז התחלתי לתכנן משהו ואשמח לעצות / הערות לגבי העיצוב, תכנון, חומרים, מידות וכו...
תמונות להמחשה למטה.

* אני מתכנן להשתמש לחלק העליון ב-2 פלטות זכוכית צמודות - בעובי 10 מ"מ (טריפלקס). הפלטות פורקו ממעקה זכוכית בבניין וחשבתי לנצל אותן לפרויקט במקום להשתמש בעץ.
* כל פלטה בגודל של כ-100*71 ס"מ ולכן השולחן יהיה יחסית ארוך (כ-208 ס"מ כולל מסגרת העץ). מבחינתי זה טוב כי יהיו שם כמה מחשבים ומסכים.
* מידות השולחן 208 רוחב, 80 עומק, 75 גובה (גובה טוב?)
* אני חושב להשתמש בעץ אורן, פרופיל 7, שאני מניח שמגיע מוקצע כ-6-6.5 ס"מ.

בנייה:
* חלק העליון - מסגרת שלמה במידה 208*80 מהפרופיל שציינתי. ביצוע שקע לזכוכית מסביב לכל המסגרת, בעומק הזכוכית (10 מ"מ) ו20 מ"מ לתוך פרופיל העץ. חושב לבצע את השקע עם טרימר.
* חיתוך של המסגרת בזווית 45 מעלות וחיבור עם דיבלי עץ ודבק - מספיק טוב?
* רגליים - רגלי X, חיבור של 2 חלקי הX בחיבור Half Lap Joint, בזווית 45 מעלות שיוצרת X שמסתדר עם גובה השולחן והעומק המתוכננים.
* חיבור הרגליים לחלק העליון עם פלח מתכת.
* קושרת בין 2 האיקסים - חשבתי על כמה אופציות שרואים בתמונות למטה. או ממרכז X לX השני (חושב שאולי זה יכול להפריע בישיבה, לא בטוח), או לחבר את הקושרת בין X לX אבל גבוה יותר או נמוך יותר כדי שתהיה יותר רחוקה מהרגליים.
* חיבור קושרת לרגליים - אני רוצה שזה יהיה ניתן לפירוק ומצד שני לא יהיו מבחוץ ברגים, אז האם ברגים מלמטה באלכסון עם קרג ג'יג וכו' יספיקו?

תהיות:
* האם פרופיל עץ כזה למסגרת וקושרת, באורך של שולחן כזה עלול לקבל בטן עם הזמן? לי זה נראה שהפרופיל מספיק עבה, אבל מה דעתכם? צריך לזכור שהזכוכית לא מחוברת למסגרת אלא רק מונחת ולכן הפרופיל לא מחוזק. גם כאן מניח שזה בסדר אבל אשמח לדעתכם...

תמונות מכמה זוויות וגם של מיקום שונה של הקושרת (בהדמיה הזכוכית היא כפלטה אחת).

קושרת במרכז הX:

0e002f55-2686-4338-ba78-119c7028b86e.jpg

7ccb5c64-abd7-45d4-8d56-0a5c84130b3a.jpg

54b23efc-9e45-4154-b1ef-2ed9c834cded.jpg

e6998415-9a3d-4b0c-91c5-d829ebd53680.jpg

קושרת בתחתית הX:

Screenshot_10.png

קושרת בחלק עליון של הX:

Screenshot_11.png

תודה רבה.
רעיונות עשה זאת בעצמך ונגרות - XDIY with Itzik
ערוץ יוטיוב - https://www.youtube.com/c/itzikdiy
בלוג - https://www.itzikdiy.com
סמל אישי של המשתמש
itzikdiy
מנהל פורום

Re: התייעצות לגבי תכנון שולחן כתיבה עם רגלי X

הודעהעל ידי oferyuval » 11 אוגוסט 2021, 17:54

בתור אחד עם אפס ניסיון בעבודה כזו, ועם אמצעים מאד מוגבלים הייתי שוקל לבנות את רגלי ה X מלוחות ולא בחפיפה
1.jpg
(10.15 KiB) הורד 64 פעמים

(עדיף ארבעה לוחות ולא 3 קורות כמו בתמונה)
oferyuval
סופר משתמש

הודעהעל ידי itzikdiy » 11 אוגוסט 2021, 18:26

oferyuval כתב:בתור אחד עם אפס ניסיון בעבודה כזו, ועם אמצעים מאד מוגבלים הייתי שוקל לבנות את רגלי ה X מלוחות ולא בחפיפה
1.jpg

(עדיף ארבעה לוחות ולא 3 קורות כמו בתמונה)

תודה.
לא הבנתי מה הכוונה ל"חפיפה" בהכנת הרגלייים. 2 החלקים של הX אמורים להיכנס אחד בשני ולא אחד מעל השני (או שלא הבנתי נכון את כוונתך).
עשיתי כבר חיבור X כזה בעבר. יצרתי את ה-half lap joint או יותר נכון cross lap joint עם מסור גרונג... יצא מדויק וחזק.

לעבוד עם כמה חלקים של לוחות זה אולי קל יותר כי לא צריך לעשות שקע לחיבור, אבל לדעתי זה פחות יפה... (בעיקר שאני משאיר את העץ בצבע טבעי ויראו את החיבורים של הלוחות).

אני מתכוון לחיבור כזה - תמונה

תמונה
סמל אישי של המשתמש
itzikdiy
מנהל פורום

הודעהעל ידי oferyuval » 11 אוגוסט 2021, 18:32

itzikdiy כתב:לא הבנתי מה הכוונה ל"חפיפה" בהכנת הרגלייים. 2 החלקים של הX אמורים להיכנס אחד בשני ולא אחד מעל השני (או שלא הבנתי נכון את כוונתך).
עשיתי כבר חיבור X כזה בעבר. יצרתי את ה-half lap joint או יותר נכון cross lap joint עם מסור גרונג... יצא מדויק וחזק.

בחפיפה התכוונתי ל lap joint : יש חפיפה בין שתי הקורות
oferyuval
סופר משתמש

הודעהעל ידי avian » 11 אוגוסט 2021, 18:41

דבר ראשון - קושרת באמצע ה-x נראית לי כמו מתכון בטוח לסימנים כחולים על השוקיים. מציע שתשב ליד השולחן הנוכחי שלך בתנוחה שנוחה לך, ותבקש מבן משפחה, עדיך קטן וגמיש, שימדוד איפה נמצאות הרגליים שלך. זה יתן לך מושג טוב איפה לשים את הקושרת כדי להקטין סיכון לפגיעה.
לגבי הבטן - כמה שוקלות פלטות הזכוכית? כמה שוקלים המחשבים והמסכים שתשים על השולחן? אני לא בטוח אם וכמה הלוחות תורמים להתנגדות לשקיעה, למרות שהם לא מחוברים לעץ (כי הם בכל זאת קשיחים ומתנגדים לכיפוף). אגב, האם לא עלולה להיווצר בעיה בגלל התפשטות העץ בגלל לחות?
avian
סופר משתמש

הודעהעל ידי rondadon » 11 אוגוסט 2021, 19:28

מסכים עם אבי, אם הקושרת במרכז הx, אז היא כ 35 ס"מ פנימה.

למיטב זכרוני ציינת בעבר שאתה דיי גבוה, אז כשותף לברכה ולצרה (1.91), זה נשמע לי ממש מעט מקום לרגליים. אני כרגע על שולחן 60 ס"מ עומק שצמוד לקיר, והברכיים שלי לא כל כך רחוקות מהקיר.

Sent from my SM-A515F using Tapatalk
rondadon
סופר משתמש

הודעהעל ידי itzikdiy » 11 אוגוסט 2021, 22:10

avian כתב:דבר ראשון - קושרת באמצע ה-x נראית לי כמו מתכון בטוח לסימנים כחולים על השוקיים. מציע שתשב ליד השולחן הנוכחי שלך בתנוחה שנוחה לך, ותבקש מבן משפחה, עדיך קטן וגמיש, שימדוד איפה נמצאות הרגליים שלך. זה יתן לך מושג טוב איפה לשים את הקושרת כדי להקטין סיכון לפגיעה.
לגבי הבטן - כמה שוקלות פלטות הזכוכית? כמה שוקלים המחשבים והמסכים שתשים על השולחן? אני לא בטוח אם וכמה הלוחות תורמים להתנגדות לשקיעה, למרות שהם לא מחוברים לעץ (כי הם בכל זאת קשיחים ומתנגדים לכיפוף). אגב, האם לא עלולה להיווצר בעיה בגלל התפשטות העץ בגלל לחות?

רעיון טוב לגבי הבדיקה עם השולחן הנוכחי... אולי אפילו יש יתרון לשים את הקושרת נמוך כמו בדוגמא האחרונה שבתמונות.. וזה ישמש הדום לרגליים :wink: באמצע מבחינת מראה זה לדעתי נראה הכי יפה אבל כמובן צריך שלא יפריע.

הפלטות כבדות, אני אנסה לשקול אותן ואעדכן בהמשך. הציוד מעל לא כבד.. 2 לפטופים, כלי כתיבה, לא משהו רציני. אולי בהמשך מסך. יש מסך אחד שתלוי על הקיר כרגע.
לגבי ההתפשטות, חשבתי על זה, ואני מניח שצריך לתת רווח של איזה חצי ס"מ סה"כ ברוחב והאורך של השקע לזכוכית, כדי שלא יהיה לחץ מתישהו.
חשבתי אולי גם לעגן את השולחן בחלק שצמוד לקיר עם 2-3 זוויות קטנות, מה שיפחית סיכוי לשקיעה (ואולי סכנת התהפכות...)

נראה לי שבדיקת משקל הזכוכיות זה הדבר שהכי חשוב לבדוק כרגע.
תודה!
סמל אישי של המשתמש
itzikdiy
מנהל פורום

הודעהעל ידי itzikdiy » 11 אוגוסט 2021, 22:15

rondadon כתב:מסכים עם אבי, אם הקושרת במרכז הx, אז היא כ 35 ס"מ פנימה.

למיטב זכרוני ציינת בעבר שאתה דיי גבוה, אז כשותף לברכה ולצרה (1.91), זה נשמע לי ממש מעט מקום לרגליים. אני כרגע על שולחן 60 ס"מ עומק שצמוד לקיר, והברכיים שלי לא כל כך רחוקות מהקיר.

Sent from my SM-A515F using Tapatalk

ואללה לא... רחוק מזה... 1.67 ככה...
הייתי חותם על מספר באמצע :lol:
סמל אישי של המשתמש
itzikdiy
מנהל פורום

הודעהעל ידי Edi » 12 אוגוסט 2021, 07:10

איציק, נראה לי שתהיה לך בעיה במרכז השולחן (208 ס״מ !) פלטות כאלו שוקלות, הציוד והשענות שלך.. להבדיל מפלטת עץ הזכוכית תיצר רק מעמסה בלי עזרה לחוזק המכני של השלד.
Edi
סופר משתמש

הודעהעל ידי oferyuval » 12 אוגוסט 2021, 07:22

itzikdiy כתב:נראה לי שבדיקת משקל הזכוכיות זה הדבר שהכי חשוב לבדוק כרגע.

אתה יכול לחשב בקירוב: לוח זכוכית שטוחה בעובי 1 מ"מ ישקול כ 2.5 ק"ג למ"ר. (2.5 גרם לכל 1 סמ"ק).
oferyuval
סופר משתמש

הבא

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־7 אורחים