אני מחפש איך ללמוד לזהות עצים (בעיקר ישראליים) לחריטה.
יוצא לי לראות גזם בצידי הדרכים אך אין לי מושג מה אני רואה. למשל סיסם.
איך מזהים עצים?
10 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
איך מזהים עצים?אני מחפש איך ללמוד לזהות עצים (בעיקר ישראליים) לחריטה.
יוצא לי לראות גזם בצידי הדרכים אך אין לי מושג מה אני רואה. למשל סיסם.
Re: איך מזהים עצים?קודם כל אם כבר יש לך זמן לעצור ולבדוק - השלבים הם ככה.
1. עוצרים בצורה בטוחה - לובשים אפןד זוהר, יוצאים מהאוטו בזהירות 2. מסתכלים על הגזע - אם הוא במצב איכותי מספיק (לא יבש ומפוצץ מדי, לא רקוב וכו) 3. אם תקין (שלב 2) הגודל לעבודה סביר מבחינתך (דבר אישי, בזמני מחסור גם ענף בעובי 2 ס"מ יכול להיות מציאה גדולה 4. כשאתה מגיע הבייתה בנוחיות שלך, תסתכל, תשווה לגזעים אחרים שכבר יש לך - אם אתה עדיין לא מזהה - תצלם, תעלה לפה, וינסו לעזור לך... 5. אם סיימת את כל השלבים ואתה לא רוצה את העץ, תביא לי בסוף תדע לבד - אני עוד לומד. יש גם ספרים שיכולים לעזור, למרות שרובם מפוקסים יותר על עצים שאינם מכאן - אחד מאוד מומלץ, לא זול ולא כולל את עצי ארצנו דוקא (למרות שיש לא מעט) http://tinyurl.com/6497kp בספר יש לא רק תמונות אלא ממש מדריך לאיך לזהות עצים, מאיפה לחתוך איך לקחת את הדוגמית וכו'.
Re: איך מזהים עצים?אני קניתי את המדריך לעצים בארץ
למרות זאת לא תמיד אני מזהה. אני מניח שזה גם עניין של ניסיון!
Re: איך מזהים עצים?אתה יכול לפרט קצת על "המדריך לעצים בארץ"?
אני לא נפגשתי עדיין בספר הזה, ויש לי משיכה עזה לכל ספר הקשור לעץ בעיקר אם הוא בעברית, אז אשמח גם להמלצות על אחרים... נערך לאחרונה על ידי Moshe Eshel בתאריך 02 דצמבר 2008, 20:32, נערך פעם אחת בסך הכל.
Re: איך מזהים עצים?איך מזהים עצים , זה בעיקר עניין של נסיון אבל דרכים לזהות הם
1. לחתוך בגדע נקי בשביל לזהות , לזהות נקבוביות, עץ מוקדם ועץ מאוחר , את הצבע של זה , אם זה עץ רך או קשה , ואז אתה משייך למשפחה 2. אחר כך אתה נובר בתוך המשפחה , גם יש ספרים עם תמונות גם שזה מטעה בדרך כלל... יש ספרים שמספירים איך לזהות בספר שיש לי יש שיתה שם הספר נקרא UNDERSTANIND WOOD
OK,תודה. אני רוצה לדעת איך נראה סיסם הודי. אולי מישהו יודע..את שמו באנגלית?
Re: OK,תודה. אני רוצה לדעת איך נראה סיסם הודי. אולי מישהו יוידוע בשם Indian Rosewood
Re: OK,תודה. אני רוצה לדעת איך נראה סיסם הודי. אולי מישהו יואייל, אם אתה גר באיזור חיפה, קפוץ לביקור.. יש לי סיסם הודי..ואחרים..
10 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
חזור אל חריטה, גילוף ופיסול בעץ מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־0 אורחים | |||||