חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

א' ב' בנגרות - שאלות קידבג :)

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

א' ב' בנגרות - שאלות קידבג :)

הודעהעל ידי נגרצ'וק מתחיל » 11 מרץ 2021, 21:44

היי חברים,
התרגשתי מאוד לגלות את הפורום הנ"ל!
אשמח לחנוך את היוזר החדש שלי בפורום עם מס' שאלות בסיסיות.

1.רכשתי מסור פנדל של מטאבו kgs 216M, לצורך שדרוג התחביב..
כשהגעתי לרגע המכונן של הבלאגן בבית (ניסור) גיליתי שסמן הלייזר ושיני המסור לא מותאמים,כלומר סימנתי עם עיפרון את המקום שאותו רוצה לנסר, התאמתי את הלייזר אליו וכשהורדתי את המסור הוא היה דיי רחוק באופן מבאס מהלייזר (ומסימון העיפרון - באיזה 1-2 מילימטר),
כשהתקשרתי לחברה אמרו לי שכך זה אמור להיות , אבל בכל מקרה הם בסדר גמור ממש! ושלחו אליי מישהו תוך מס' ימים שהגיע הביתה וסידר.. (מאז שהוא הלך לא יצא לי כ"כ להתעסק בזה כך שאני לא יודע אם זה ממש סודר או לא - אני רק יודע שלקח לו המון זמן לשחק עם זה)

דבר נוסף ששמתי לב (בעיקבות סירטון ביוטיוב), שישנה אפשרות (ואכן החשש התממש) שבקורות עבות יותר, הלייזר עלול לזייף ולסטות בכמה אחוזים. (שזה נורא מבאס כי אני דיי פדנט)
מאחר וזה אכן גם התממש מקווה שזה סודר כיאות, כי שוב, לא יצא לי כל כך לנסות את זה אחרי שהוא הלך...

השאלה אם זה מסור חדש בד"כ אמור צריך כיוונון מחדש, כלומר:
א. האם למישהו יצא לעבוד עם המסור הזה?
ב.יהיה מרחק בין שיני המסור לסמן הלייזר?
ג.שהלייזר בניסורים רחבים יסטה בכמה אחוזים? (כי זה נראה לי כל כך לא מקצועי...)

2. אשמח לדעת היכן ניתן לרכוש עצים לעבודה (כרגע צריך אורן) בלי הפשטת העור, אם יש איזה מחסן עצים שנותן הנחות לבאי הפורום? כנ"ל לגביי רכישת כלי עבודה...

חוץ מזה, ממש ממש אשמח אם תוכלו להפרות אותי מניסיונכם, בטיפים/ הארות, רעיונות לדברים שעליי לקחת בחשבון משלב החישובים, רכישת עצים, וביצוע בפועל.

תודה אלופים! ממש שמח שהגעתי לפה.
נגרצ'וק מתחיל

Re: א' ב' בנגרות - שאלות קידבג :)

הודעהעל ידי icemen » 12 מרץ 2021, 00:14

יש לי את המשור של מטאבו דגם ה-12". גם אצלי הלייזר לא היה מכוון, והיה צורך לכוון אותו מחדש.. ליד עינית הלייזר, יש בורג אלן שצריך לשחרר טיפה, ואז לכוון ידנית. לוקח זמן לכוון, תוך ניסוי וטעייה, אבל בסופו של דבר, הקרן יושבת על הלהב במדוייק בצידו השמאלי, והניסור יוצא מדוייק לגמרי.. אם אתה מאזור חיפה, צור קשר ואנסה לסייע לך בכיוון הלייזר. אביחי-0523297860
icemen
סופר משתמש

הודעהעל ידי Se7eN » 12 מרץ 2021, 01:31

קודם כל תתחדש על המסור, זה אחלה כלי (ובמקרה גם לי יש את אותו דגם בדיוק).
לגבי הלייזר, תנסה את מה שאביחי הציע, ובכל מקרה, הלייזר הוא כלי עזר ולא חייבים אותו לחיתוך מדויק. במסור השני הלייזר שבק חיים, והתרגלתי לעבוד בלעדיו - פשוט מורידים את הלהב כשהוא לה מסתובב ורואים בדיוק לאן זה מגיע.
טיפ חשוב בנושא - את רוב החיתוכים שלי אני לא עושה לפי קו מסומן, אלא לפי מידה יחסית: כלומר כולב איזשהו מעצור, שמגדיר את רוחב הניסור, או לחילופין, מנסר את החתיכות יחד. רוב המתחילים לא חושבים על זה, אבל בתכלס מה שחשוב ברוב המקרים אלו מידות יחסיות ולא מוחלטות. עדיף 4 רגליים לשולחן שכולן בגובה 79.3 מ"מ, מאשר לנסות שכולן יהיו בדיוק בדיוק 80 ולפספס כמה עשיריות בכל רגל. ואת המידות היחסיות המדויקות משיגים בשתי השיטות שתארתי.

לגבי רכישת כלים - אני משתדל לקנות כמה שיותר מחו"ל, בגלל פערי המחיר. יש היום הרבה אתרים וקבוצות פייסבוק שמקשרות למבצעים למיניהם. אני קונה בעיקר מאמאזון ואיביי. לשים לב לנושא עלויות שילוח ומיסוי, וכמובן למתח בכלים חשמליים.

לגבי רכישת חומר - לא מצאתי שציינת איפה אתה גר, זה קצת משמעותי. בכל מקרה טיפ כללי ברכישת חומר, בד"כ העץ לא יהיה ישר, וגם לא יבש מספיק. אז עדיף לבזבז עוד 15 דקות במחסן וקצת "לשגע" אותם אבל לבחור לבד את החתיכות הכי טובות לפרוייקט שלך, במקום לקחת את הראשונה מהערימה ואז להתחיל להסתבך בבית. כדאי תמיד לתת לעץ כמה ימים "להתאקלם" בסדנה ואז להתחיל לעבוד איתו.

בהצלחה! וברוך הבא לפורום
Se7eN
מנהל פורום

הודעהעל ידי טוני » 12 מרץ 2021, 10:59

איך יודעים איפה המסור חותך בדיוק?
מצמידים לוח דיקט דק לשולחן החיתוך (היכן שאתה מניח בד"כ את העץ שאתה חותך) חשוב להצמיד משני צידי מישור החיתןך ובצורה שלא תמנע לאחר מכן הנחת חומר חיתוך על הדיקט.
לאחר מכן מבצעים עם המסור חיתוך של הדיקט.
נוצר פס ריק ברוחב של 1/8 אינץ (כ 3 מילימטר) שהמסור "אכל".
עכשיו אתה יודע בדיוק מה המסור יעשה כאשר תניח את הקרש לחיתוך על הדיקט. אתה יודע מה יישאר לאחר החיתוך מכל צד של הקרש שהנחת.
לשיטה הזו יש יתרון נוסף: נמנעים הקרעים בעץ שהמסור עושה בצד התחתון של החיתוך. ובא לציון גואל.
טוני
סופר משתמש

הודעהעל ידי lyuv » 14 מרץ 2021, 10:05

אני לא מכיר את המסור המדובר, אז לא יודע איפה הלייזר ממוקם. אם הוא יושב לצד הדיסק (כלומר לא במישור החיתוך), אז זה מובן לגמרי שבעוביים שונים, הסימון יזוז מצד לצד. גאומטריה בסיסית.

בכל מקרה, אני נוהג למדוד לפי נגיעה של המסור בעץ. לא בגלל שאני לא סומך על הטכנולוגיה, אלא בעיקר מפני שהעובי של המסור מאוד משמעותי (ראה את התלונה שלך על 1-2 מילימטר). ותמיד צריך לשים לב אם אתה מגיע לסימון מצד ימין או שמאל. הלייזר לא יעזור לזה, ורק עשוי להטעות.
lyuv
סופר משתמש

הודעהעל ידי נגרצ'וק מתחיל » 17 מרץ 2021, 22:42

icemen כתב:יש לי את המשור של מטאבו דגם ה-12". גם אצלי הלייזר לא היה מכוון, והיה צורך לכוון אותו מחדש.. ליד עינית הלייזר, יש בורג אלן שצריך לשחרר טיפה, ואז לכוון ידנית. לוקח זמן לכוון, תוך ניסוי וטעייה, אבל בסופו של דבר, הקרן יושבת על הלהב במדוייק בצידו השמאלי, והניסור יוצא מדוייק לגמרי.. אם אתה מאזור חיפה, צור קשר ואנסה לסייע לך בכיוון הלייזר. אביחי-0523297860

היי! תודה רבה על ההודעה והרצון הטוב:) אני גר באיזור המרכז אבל אני מקווה שזה יהיה בסדר, עוד לא ניסיתי לנסר יותר מידי אחרי שהטכנאי הלך , מקווה שזה יהיה בסדר

תודה רבה אביחי אלוף על הרצון הטוב!!
:D
נגרצ'וק מתחיל

הודעהעל ידי נגרצ'וק מתחיל » 17 מרץ 2021, 22:54

Se7eN כתב:קודם כל תתחדש על המסור, זה אחלה כלי (ובמקרה גם לי יש את אותו דגם בדיוק).
לגבי הלייזר, תנסה את מה שאביחי הציע, ובכל מקרה, הלייזר הוא כלי עזר ולא חייבים אותו לחיתוך מדויק. במסור השני הלייזר שבק חיים, והתרגלתי לעבוד בלעדיו - פשוט מורידים את הלהב כשהוא לה מסתובב ורואים בדיוק לאן זה מגיע.
טיפ חשוב בנושא - את רוב החיתוכים שלי אני לא עושה לפי קו מסומן, אלא לפי מידה יחסית: כלומר כולב איזשהו מעצור, שמגדיר את רוחב הניסור, או לחילופין, מנסר את החתיכות יחד. רוב המתחילים לא חושבים על זה, אבל בתכלס מה שחשוב ברוב המקרים אלו מידות יחסיות ולא מוחלטות. עדיף 4 רגליים לשולחן שכולן בגובה 79.3 מ"מ, מאשר לנסות שכולן יהיו בדיוק בדיוק 80 ולפספס כמה עשיריות בכל רגל. ואת המידות היחסיות המדויקות משיגים בשתי השיטות שתארתי.

לגבי רכישת כלים - אני משתדל לקנות כמה שיותר מחו"ל, בגלל פערי המחיר. יש היום הרבה אתרים וקבוצות פייסבוק שמקשרות למבצעים למיניהם. אני קונה בעיקר מאמאזון ואיביי. לשים לב לנושא עלויות שילוח ומיסוי, וכמובן למתח בכלים חשמליים.

לגבי רכישת חומר - לא מצאתי שציינת איפה אתה גר, זה קצת משמעותי. בכל מקרה טיפ כללי ברכישת חומר, בד"כ העץ לא יהיה ישר, וגם לא יבש מספיק. אז עדיף לבזבז עוד 15 דקות במחסן וקצת "לשגע" אותם אבל לבחור לבד את החתיכות הכי טובות לפרוייקט שלך, במקום לקחת את הראשונה מהערימה ואז להתחיל להסתבך בבית. כדאי תמיד לתת לעץ כמה ימים "להתאקלם" בסדנה ואז להתחיל לעבוד איתו.

בהצלחה! וברוך הבא לפורום

היי Se7eN!
תודה רבה על התשובה והטיפים!!!
לגבי השיטה הראשונה של החיתוך לא כל כך הבנתי את עניין המעצור...אשמח אם תוכל להרחיב בעניין או לעלות תמונה..ולגבי השיטה השנייה, האמת היא שבהחלט יש היגיון בדבריך, אני חושב שאימצתי :)

לעניין רכישת הכלים, אין חשש לקנות כלים חשמליים דרך הנט? אני יודע... תקלים בשילוח... וטוב שאתה מעלה את נושא המתח... איזה מתח אמור להיות להם?

אני גר בלוד.. דיי חדש פה באזור כך שלא כל כך מכיר מקומות בסביבה.. אבל יכול להגיע למקומות מחסני עצים באזור המרכז כולו... אם אתה מכיר ...
ולעניין העץ, תודה על הטיפ! איך אני יודע לזהות עץ רטוב? אני מניח שהרטיבות תהיה במרכזו ואם כך אז רק אחרי ניסור אוכל לגלות את זה לא?
נגרצ'וק מתחיל

הודעהעל ידי נגרצ'וק מתחיל » 17 מרץ 2021, 23:00

טוני כתב:איך יודעים איפה המסור חותך בדיוק?
מצמידים לוח דיקט דק לשולחן החיתוך (היכן שאתה מניח בד"כ את העץ שאתה חותך) חשוב להצמיד משני צידי מישור החיתןך ובצורה שלא תמנע לאחר מכן הנחת חומר חיתוך על הדיקט.
לאחר מכן מבצעים עם המסור חיתוך של הדיקט.
נוצר פס ריק ברוחב של 1/8 אינץ (כ 3 מילימטר) שהמסור "אכל".
עכשיו אתה יודע בדיוק מה המסור יעשה כאשר תניח את הקרש לחיתוך על הדיקט. אתה יודע מה יישאר לאחר החיתוך מכל צד של הקרש שהנחת.
לשיטה הזו יש יתרון נוסף: נמנעים הקרעים בעץ שהמסור עושה בצד התחתון של החיתוך. ובא לציון גואל.

היי טוני! תודה על התשובה!
וואלה! אחלה רעיון!!! וגאוני למניעת הקרעים בעץ!!!!

שכוייח!
נגרצ'וק מתחיל

הודעהעל ידי נגרצ'וק מתחיל » 17 מרץ 2021, 23:12

lyuv כתב:אני לא מכיר את המסור המדובר, אז לא יודע איפה הלייזר ממוקם. אם הוא יושב לצד הדיסק (כלומר לא במישור החיתוך), אז זה מובן לגמרי שבעוביים שונים, הסימון יזוז מצד לצד. גאומטריה בסיסית.

בכל מקרה, אני נוהג למדוד לפי נגיעה של המסור בעץ. לא בגלל שאני לא סומך על הטכנולוגיה, אלא בעיקר מפני שהעובי של המסור מאוד משמעותי (ראה את התלונה שלך על 1-2 מילימטר). ותמיד צריך לשים לב אם אתה מגיע לסימון מצד ימין או שמאל. הלייזר לא יעזור לזה, ורק עשוי להטעות.

היי lyuv
תודה רבה על התשובה והטיפ!
מאחר והמסור הוא הראשון שלי ולמעשה לא ידעתי בתחילה שיש לייזר במסורים. ברגע שגיליתי את הפיצ'ר החדש התלהבתי... לכן מקווה שזה יעבוד טוב :)

טנקס!
נגרצ'וק מתחיל

הודעהעל ידי Se7eN » 17 מרץ 2021, 23:31

נגרצ'וק מתחיל כתב:לגבי השיטה הראשונה של החיתוך לא כל כך הבנתי את עניין המעצור...אשמח אם תוכל להרחיב בעניין או לעלות תמונה..

אתה יכול לחפש תמונות או סרטונים על המונח "miter saw stop block" זה יסביר הכי טוב.

נגרצ'וק מתחיל כתב:לעניין רכישת הכלים, אין חשש לקנות כלים חשמליים דרך הנט? אני יודע... תקלים בשילוח... וטוב שאתה מעלה את נושא המתח... איזה מתח אמור להיות להם?

לגבי כלים חשמליים לא נטענים, 220-240V יעבדו בישראל, רק לשים לב לתקע (צריך מתאם או להחליף בצורה בטיחותית). לגבי נטענים, ברגע שהלכת על סדרה מסוימת אז אתה צריך רק מטען מתאים, ואת הכלים עצמם אפשר להזמין מכל העולם, כאשר כמעט תמיד ארה"ב תצא הכי משתלמת. כדאי לשים לב לחיבורי האביזרים לכל כלי, ישנם תקנים שונים ולא תמיד יהיה קל למצוא מידות תואמות בארץ, אבל גם אביזרים אפשר להזמין מחו"ל.
אני אישית מזמין אונליין קרוב ל-15 שנה והניסיון המצטבר הוא מאוד מאוד חיובי, אבל לכל אחד עשוי להיות סיפור משלו... הטיפ שלי הוא להזמין רק דרך פלטפורמות מוכרות וגדולות מאוד (אמאזון/איביי/עליאקספרס) ותמיד עם פייפאל. לשים לב גם מי המוכר ואיזה דירוג יש לו, ולשים לב לנושא מיסוי בשילוח (עד 75$ ללא משלוח אין מס בכלל נכון להיום, אבל זה עשוי להשתנות וגם ישנם הרבה מוצרים שיעלו יותר מזה)

נגרצ'וק מתחיל כתב:אני גר בלוד.. דיי חדש פה באזור כך שלא כל כך מכיר מקומות בסביבה...
ולעניין העץ, תודה על הטיפ! איך אני יודע לזהות עץ רטוב? אני מניח שהרטיבות תהיה במרכזו ואם כך אז רק אחרי ניסור אוכל לגלות את זה לא?

אני מכיר את ל.כ ברמלה לכלי עבודה, לחומר יש מחסן ממש ממש זול שאיני זוכר את שמו נמצא בין רמלה ללוד, אפשר לחפש ברשת בטוח תמצא כל מיני אפשרויות. יש גם את עץ איתן ועץ ועצה לא רחוק מאוד ממך.
עץ רטוב מאוד אפשר להרגיש ביד, אפילו מבחוץ, ואם רוצים להשקיע יותר, אפשר לקנות מד לחות על סוללות ולבדוק איתו למידע מדויק.
Se7eN
מנהל פורום

הבא

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־11 אורחים