אחרי סיום פרויקט השח מט התברר שאין איפה לשים אותו בסלון, אז נולד פרויקט חדש - בניית שידה (קונסולה).
כמדי פרויקט אני מצרף פה מה למדתי אולי מישהו ירוויח משהו.. (למרות שאני רק בתחילת הדרך אז אין הרבה חידושים...)
- השתמשתי בפעם הראשונה בעץ פופלר (צפצפה) בהמלצת החברים מהפורום. מחיר הוגן (זול יותר מאלון ויקר יותר מאורן) ובאמת קל ונוח לעבוד איתו.
- קניתי ערכת קרג ג'יג וכל החיבורים נעשו בעזרתה. מזמן כבר חשבתי לנסות את זה, וחיכיתי להזדמנות הנכונה, היה פשוט תענוג. חזק מאוד ומהיר מאוד.
- השתמשתי בצבע ספריי בפעם הראשונה (רוסט אולום). הצביעה מאוד מהנה לעומת צבע רגיל, פשוט כיף להתיז. אבל.. צריך הרבה שכבות עד שמקבלים צבע אחיד ואטום. זה מלכלכך וממלא את האוויר של הסדנא ברסיסי צבע שבהתחלה לא רואים עד שהם שוקעים. לוקח זמן ללמוד איך לצבוע בלי שיהיו נזילות, צריך הרבה סבלנות כדי לא לייצר יותר מדי חומר במקום אחד.
- אחרי הצבע השתמשתי בלכה ספריי של אותה החברה - פה היתה ממש תקלה. הצבע התחיל להתקלף! לא ברור לי עדיין האם לא צריך לשים לכה אחרי הצבע הזה או אולי שמתי יותר מדי לכה במקומות מסוימים ודווקא שם היה קילוף. בכל מקרה נאלצתי לשייף ולצבוע מחדש בכמה מקומות, מה שהיה מאתגר בהחלט.
- החלטתי ללכת על מגירות ללא מסילות - יצרתי חריצים להשחלת התחתית של המגירה, וייצרתי מסילות על ידי חריצים (בעזרת הרוטר) ומסילה מעץ
- הפלטה מעץ אלון - הדבקה של שתי חתיכות, האתגר פה היה לחתוך את הפלטה הגולמית לשתי חתיכות ישרות ומדויקות. גימור בשמן טאנג חצי חצי. הפלטה היתה עם חורים (התגלו רק אחרי הקצעה) בסוף הבנתי שתולעים ומזיקים כבר אין שם והעץ חוטא אז השתמשתי בה. סתמתי עם דבק ונסורת.
לכל אחד מהסעיפים יש הרבה לקחים ולמידות - בהחלט פרויקט שלימד אותי הרבה.