חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

פריסת גזעים של פקאן, אקליפטוס ועוד עץ לא מזוהה

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

פריסת גזעים של פקאן, אקליפטוס ועוד עץ לא מזוהה

הודעהעל ידי רזי » 13 פברואר 2021, 05:22

אהלן, נעים להכיר :wink:

במהלך השנים האחרונות צברתי מספר גזעים כפי שצוין בכותרת, לאחרונה אני מוצא את עצמי יותר בסדנא(העבודה בעץ היא תחביב)
עכשיו אני מחפש דרך לפרוס אותם כדי שאוכל להשתמש בהם בפרויקטים שיש לי בראש.
מכיוון שאין בבעלותי מסור שולחני או מסור סרט, ניסיתי לפרק את אחד מגזעי האקליפטוס שהיה מלא בסדקים רחבים בעזרת גרזן וספייסרים, ולאחר מכן לעבד לחתיכות בגודל שמיש בעזרת מקצועות.
השיטה הזו עבדה בצורה סבירה בגלל הצורה של הגזע, אבל התמורה דלה, במיוחד לאור ההשקעה.

לאחר קריאה כאן בפורום ומספר בדיקות מול נגרים שמכיר ובסביבתי לא מצאתי מישהו שמחזיק במסור סרט ו\או מסכים להשתמש בו לצורך כך.
אני לא פונה לכיוון של מנסרה בגלל התקציב (שאינו קיים) ומכיוון שלהבנתי גודל הגזעים לא מחייב מנסרה.

אשמח לעיצות, עזרה ורעיונות. מעריך מאוד!

מידות הגזעים-
פקאן: אורך 80 ס"מ , קוטר 30 ס"מ
עץ לא ידוע: אורך 40 ס"מ , קוטר 12 ס"מ
אוסיף תמונות ומידות של האקליפטוס ומה שחסר מחר.

פקאן:

עץ יפהפה ולא ידוע, מחזיק בגזע כ-5 שנים:

אקליפטוס:
רזי

Re: פריסת גזעים של פקאן, אקליפטוס ועוד עץ לא מזוהה

הודעהעל ידי Se7eN » 14 פברואר 2021, 10:25

הדרך הקלה לדעתי לפרוס כשאין ציוד ייעודי, היא בעזרת מסור שרשרת. הכלי לא יקר, קל להשאיל אותו אפילו (לחצי מהשכנים שלי שגרים בבית פרטי יש כזה במחסן) ועם קצת טכניקה אפשר להגיע לתוצאה יפה. החסרון - אובדן חומר יחסית רב, בהשוואה לניסור במסור סרט. חשוב גם להקפיד על בטיחות רבה עם הכלי המסוכן הזה.

אם התקציב שלך ממש לחוץ, ולא יכול להשיג שרשרת, אפשר גם עם מסור ידני שמתאים לפריסת עצים לחים. אפשר להכין כזה לבד ואפשר לחפש עד שתמצא משהו מוכן, אבל זו גם אופציה שאינה ממוכנת בכלל.

לגבי מנסרה, אני אישית לא פרסתי אף פעם במקום כזה, אבל שמעתי מחברים שהמחירים ממש לא נוראיים (לא זוכר כמה, אבל בהחלט ברמת הסביר) וגם שמעתי מחבר אחר שהוא פשוט עשה דיל עם המקום, שהם קיבלו ממנו חלק מהחומר כתמורה במקום תשלום.

ואופציה אחרונה שאני יכול להציע אישית - אני עובד עכשיו על בנייה של מסור סרט, כשיהיה מוכן אתה מוזמן אלי בשמחה :)
Se7eN
מנהל פורום

הודעהעל ידי רזי » 14 פברואר 2021, 10:45

Se7eN כתב:הדרך הקלה לדעתי לפרוס כשאין ציוד ייעודי, היא בעזרת מסור שרשרת. הכלי לא יקר, קל להשאיל אותו אפילו (לחצי מהשכנים שלי שגרים בבית פרטי יש כזה במחסן) ועם קצת טכניקה אפשר להגיע לתוצאה יפה. החסרון - אובדן חומר יחסית רב, בהשוואה לניסור במסור סרט. חשוב גם להקפיד על בטיחות רבה עם הכלי המסוכן הזה.

אם התקציב שלך ממש לחוץ, ולא יכול להשיג שרשרת, אפשר גם עם מסור ידני שמתאים לפריסת עצים לחים. אפשר להכין כזה לבד ואפשר לחפש עד שתמצא משהו מוכן, אבל זו גם אופציה שאינה ממוכנת בכלל.

לגבי מנסרה, אני אישית לא פרסתי אף פעם במקום כזה, אבל שמעתי מחברים שהמחירים ממש לא נוראיים (לא זוכר כמה, אבל בהחלט ברמת הסביר) וגם שמעתי מחבר אחר שהוא פשוט עשה דיל עם המקום, שהם קיבלו ממנו חלק מהחומר כתמורה במקום תשלום.

ואופציה אחרונה שאני יכול להציע אישית - אני עובד עכשיו על בנייה של מסור סרט, כשיהיה מוכן אתה מוזמן אלי בשמחה :)
תודה רבה רבה על התגובה המפורטת(:
עשיתי בדיקה במנסרות שהסכימו להמשיך לדבר על פריסה של חומר גלם שאינו שלהם, והמחירים אכן היו די סבירים.

מכיוון שלא מדובר במפלצות- מסור סרט היה יכול לסיים את העבודה, אבל בגלל חוסר הסבלנות חושב שהפעם אפנה בכיוון המנסרה- אלא אם תיקרה בדרכי אופציה זריזה וזולה יותר.

בכל אופן- יותר מאשמח לחנוך את המסור החדש לכשיבנה- ולהשאיר יותר ממעשר בתמורה לחוויה!

Sent from my iPhone using Tapatalk
רזי

הודעהעל ידי Se7eN » 14 פברואר 2021, 14:56

ממשיך כאן שאלה שעלתה בפרטי - איך אפשר לפרוס עם מסור שרשרת.
אז ראשית אדגיש שוב שזהו כלי מסוכן באופן כללי, וצריך להקפיד על כל כללי הבטיחות הרלוונטיים כשעובדים איתו, בדגש במקרה שלנו על קיבוע החומר הנחתך בצורה יציבה ובטיחותית.

כדי לחתוך בקו ישר, כדאי לסמן אותו בצורה ברורה, ואז השיטה הבסיסית היא כמו בניסור ידני: חירוץ של הפאה העגולה, חירוץ לאורך הגזע/ענף, ואז לאט לחבר בינהם. כך שומרים על חיתוך אחיד. אפשר גם לבנות מובילים פשוטים שמקלים על התהליך, במיוחד אם רוצים מספר פרוסות, יוטיוב מלא בדוגמאות ("chainsaw mill")
Se7eN
מנהל פורום

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־6 אורחים