חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

בניית שולחן אוכל הקצאת עץ

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

בניית שולחן אוכל הקצאת עץ

הודעהעל ידי מיכאל הדר » 09 פברואר 2021, 22:27

שלום חברים, אשמח לדעתכם.
אני בונה שולחן אוכל בגודל 184 על 88 .
ראיתי קורות יפות של עץ טיק. הקורות אינן מהוקצעות. והן בעובי 3 סנטימטר. אני לא רוצה שיירד לי רוחב בתהליך ההקצעה ולכן מעוניין לבנות את השולחן ללא הקצעת הקורות אלא רק שייוף .
האם זה אפשרי? מבחינתי השולחן לא חייב להיות חלק ואני דווקא מעוניין לקבל מראה גס. כמו כן רציתי לדעת כמה חומר יורד בהקצאה והאם למשחילופין ניתן לוותר על הקצאת צד אחד. צה שחשוב לי כאמור זה לשמור על עובי מקורי לפני הקצאה של 3 סנטימטר ככל הניתן. תודה לעזרתכם.
מיכאל הדר

Re: בניית שולחן אוכל הקצאת עץ

הודעהעל ידי חובב צפוני » 09 פברואר 2021, 23:07

לא עדיף להקציע ולעשות קנט עבה למראה גס? ללא הקצעה בכלל נראה לי כמו הרבה מאוד עבודה בשיוף ולא בטוח איזו תוצאה תצא...
חובב צפוני
סופר משתמש

הודעהעל ידי Se7eN » 10 פברואר 2021, 00:27

תהליך ההקצעה הוא לא בחירה, הוא כורח המציאות אם אתה רוצה שהמשטח יהיה ישר (בלי קשר לאם חלק או מחוספס למגע)
כמה עובי צריך להוריד תלוי אך ורק במידת העיקום של הקורות הספציפיות שלך, אין ולא יכולה להיות לזה נוסחה. למשל, אם יש לקורה שלך "בטן" של 3 ס"מ, אתה צריך להקציע את כל העובי כדי ליישר אותה, מה שיגמור לך את כל החומר ולכן לא יכול להיות פתרון רלוונטי (יש רמה מסוימת של גמישות שניתן לכופף קצת, אז הדוגמה שלי היא לצורך הבנת הרעיון).
אם הקורות ישרות מספיק כבר עכשיו, ואתה לא מעוניין שהמשטח יהיה חלק לגמרי, אתה יכול להקציע רק את הדפנות הצרות (לצורך חיבור ביניהן) ולהדביק, ומקסימום ללטש נקודות בולטות. אבל בד"כ נהוג ששולחן אוכל יהיה מאוד ישר בשביל הנוחות של השימוש בו.

בלי קשר, ובלי חלילה להעליב - יש לי תחושה שכדאי לך להשקיע קצת יותר בלימוד הנושא לפני שאתה ניגש לפרוייקט כזה - מהשאלה נראה שאתה לא כל כך בקיא בתחום העץ, ופרוייקט כזה גדול (ויקר - העץ הוא נהדר אבל אני משער שלא זול בכלל) פחות מתאים לדעתי בשלב כזה. שוב - חלילה לא מכוונה לפגוע בצורה כלשהי - אומר לך את זה בכנות מלאה, ומאמין שאתה (כמו כולנו) יכול להמשיך ללמוד ולהעמיק את הידע שלך. אתה גם מוזמן לדבר איתי בפרטי אם תרצה לשוחח ולקבל הדרכה אישית יותר בטלפון למשל.
Se7eN
מנהל פורום

הודעהעל ידי shimonc » 10 פברואר 2021, 08:28

מצטרף לקודמי בכל מילה.
אלא אם מה שאתה מתכנן הוא שולחן בסגנון שולחן קק"ל שישנם רווחים בין הקורות, ואז פחות חשוב שהלוחות יהיו ישרים.
אם אתה רוצה ייעוץ רציני עדיף שתצרף תכנית.
shimonc
סופר משתמש

הודעהעל ידי Edi » 10 פברואר 2021, 10:09

אם אתה מחפש ליצר פלטה עם עובי מורגש, אתה לא יכול להתחיל עם חומר לא מוקצע בעובי 30ממ.
מעבר לישר לא ישר, עץ לא מוקצע לא נעים למגע ואף יכול לגרום לקוצים להכנס לעור.
Edi
סופר משתמש

הודעהעל ידי avian » 10 פברואר 2021, 17:27

מניסיוני, אין בעיה להגיע למשטח חלק ונעים למגע רק בעזרת שיוף - אבל כמובן שזה לא יישר את הפלטה.
הניסיון שלי הוא עם אורן ואלון (אני חושב - זה עץ ממוחזר ממשטחים), ואני משליך ממנו לטיק - בהנחה שאפשר לבצע השלכה כזו.
מה שכן -קח בחשבון שלשייף משטח בגודל שאתה מדבר עליו יכול לקחת הרבה זמן ועבודה, גם עם כלי עבודה טובים.
מסכים עם מה שנאמר כבר, שעובי של 3 ס"מ לא יתן תחושה "מאסיבית",ולכן כדאי לשקול קנט בהיקף.
avian
סופר משתמש

הודעהעל ידי מיכאל הדר » 11 פברואר 2021, 00:41

תודה רבה. עזרתם.
מיכאל הדר

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־11 אורחים