על ידי Se7eN » 10 פברואר 2021, 00:27
תהליך ההקצעה הוא לא בחירה, הוא כורח המציאות אם אתה רוצה שהמשטח יהיה ישר (בלי קשר לאם חלק או מחוספס למגע)
כמה עובי צריך להוריד תלוי אך ורק במידת העיקום של הקורות הספציפיות שלך, אין ולא יכולה להיות לזה נוסחה. למשל, אם יש לקורה שלך "בטן" של 3 ס"מ, אתה צריך להקציע את כל העובי כדי ליישר אותה, מה שיגמור לך את כל החומר ולכן לא יכול להיות פתרון רלוונטי (יש רמה מסוימת של גמישות שניתן לכופף קצת, אז הדוגמה שלי היא לצורך הבנת הרעיון).
אם הקורות ישרות מספיק כבר עכשיו, ואתה לא מעוניין שהמשטח יהיה חלק לגמרי, אתה יכול להקציע רק את הדפנות הצרות (לצורך חיבור ביניהן) ולהדביק, ומקסימום ללטש נקודות בולטות. אבל בד"כ נהוג ששולחן אוכל יהיה מאוד ישר בשביל הנוחות של השימוש בו.
בלי קשר, ובלי חלילה להעליב - יש לי תחושה שכדאי לך להשקיע קצת יותר בלימוד הנושא לפני שאתה ניגש לפרוייקט כזה - מהשאלה נראה שאתה לא כל כך בקיא בתחום העץ, ופרוייקט כזה גדול (ויקר - העץ הוא נהדר אבל אני משער שלא זול בכלל) פחות מתאים לדעתי בשלב כזה. שוב - חלילה לא מכוונה לפגוע בצורה כלשהי - אומר לך את זה בכנות מלאה, ומאמין שאתה (כמו כולנו) יכול להמשיך ללמוד ולהעמיק את הידע שלך. אתה גם מוזמן לדבר איתי בפרטי אם תרצה לשוחח ולקבל הדרכה אישית יותר בטלפון למשל.