חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

מד פנלים

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

Re: מד פנלים

הודעהעל ידי javali » 29 נובמבר 2008, 11:17

יישור השפה הראשונה דומה לישור הפנים. את הקרש אני מחזיק במלחציים, כי קשה לו לעמוד על קנט. הבעיה העיקרית בישור הקנט הראשון היא לדאוג שהוא יהיה ניצב לפנים. בשביל זה מודדים כל הזמן האם השפה ניצבת לפנים, ומתקנים. יש לפחות שתי דרכים לעשות את זה - האחת להשתמש במקצוע עם להב קצת עגול, כשהמרכז של הלהב קצת יותר עמוק (קצת זה עשירית מ"מ) מהצדדים. במצב כזה אם המקצוע לא ממורכז על הקנט, הוא יאכל מצד אחד יותר מאשר מהצד השני. הדרך השניה היא להשתמש בצד של המקצוע כדי לאכול קצת יותר מאחד הצדדים של הקנט - קשה לי להסביר בדיוק - צריך לראות.

הקנט השני פשוט, כי אפשר להשתמש במשרט כדי לסמן אותו.
סמל אישי של המשתמש
javali
סופר משתמש

Re: מד פנלים

הודעהעל ידי javali » 29 נובמבר 2008, 11:30

יישור השפה הראשונה דומה לישור הפנים. את הקרש אני מחזיק במלחציים, כי קשה לו לעמוד על קנט. הבעיה העיקרית בישור הקנט הראשון היא לדאוג שהוא יהיה ניצב לפנים. בשביל זה מודדים כל הזמן האם השפה ניצבת לפנים, ומתקנים. יש לפחות שתי דרכים לעשות את זה - האחת להשתמש במקצוע עם להב קצת עגול, כשהמרכז של הלהב קצת יותר עמוק (קצת זה עשירית מ"מ) מהצדדים. במצב כזה אם המקצוע לא ממורכז על הקנט, הוא יאכל מצד אחד יותר מאשר מהצד השני. הדרך השניה היא להשתמש בצד של המקצוע כדי לאכול קצת יותר מאחד הצדדים של הקנט - קשה לי להסביר בדיוק - צריך לראות.

הקנט השני פשוט, כי אפשר להשתמש במשרט כדי לסמן אותו.
סמל אישי של המשתמש
javali
סופר משתמש

וואו, איזה הסבר מהנה!

הודעהעל ידי udi koren » 18 דצמבר 2008, 09:59

אפשר אולי איכשהו להפוך את השירשור הזה למאמר?
udi koren
סופר משתמש

Re: וואו, איזה הסבר מהנה!

הודעהעל ידי Moshe Eshel » 18 דצמבר 2008, 11:51

udi koren כתב:אפשר אולי איכשהו להפוך את השירשור הזה למאמר?

אני אשמח אם מישהו יעשה את זה, וישלח לי את זה כ מסמך וורד - ואני אעלה את זה לאתר בשמחה.
סמל אישי של המשתמש
Moshe Eshel
מנהל האתר

הקודם

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: avian ו־12 אורחים