ברשותי מחסן קטן בנוי בלוקים. גודל הפתח: גובה 195 ס"מ והרוחב 155 ס"מ.
חשבתי לבנות שתי דלתות מעץ אורן. כל דלת תבנה ממדף עץ אורן ברוחב 60 ס"מ ועובי 18 מ"מ.
את יתר הפתח ימלא משקוף רחב (רוחב 20 ס"מ בכל צד).
האם יש שיטה יותר טובה?
דלת למחסן
9 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
Re: דלת למחסןקשה מאוד להבין מדוע המידות הללו
נראה לי שיותר קשה יהיה לבנות משקוף סובב פתח שעוביו 20 ס"מ מאשר את הדלת
Re: דלת למחסן
אתה מתכוון משקוף בעובי (לא רוחב) 20 ס"מ ? לא נראה לי תכנון טוב.
Re: דלת למחסןתודה על התגובות הזריזות!! באמת!
רוחב הפתח 155 ס"מ. שתי דלתות ברוחב 60 ס"מ יסגרו לי רק 120 ס"מ. נשאר לי למלא 35 ס"מ. את המשקוף אני חושב לבנות מקורות אורן של 5 על 20 ס"מ כדי למלא את 35 הס"מ (יש עודף של 5 ס"מ). אשמח לרעיונות אחרים. נצמדתי לרוחב דלת 60 ס"מ משום שמדף ברוחב 80 ס"מ לא מגיע בעובי 18 מ"מ אלא 28 מ"מ (זו דלת כבדה). אני יכול גם לבנות מסגרת לדלת ולאטום בדיקט. האם הדיקט יחזיק בגשם? אולי אפשר לצבוע אותו שלא יינזק בגשם. עוד אפשרות היא לבנות מסגרת לדלת ולאטום עם פסים של דק או פסים של חצי לוג. מה דעתכם?
דלת למחסןאני לא מתיימר לתת עצות בנושא נגרות. מההבט של DIY הייתי מקבע ללבנים משקוף יציב ובונה שתי מסגרות (או אוסף שתי דלתות ישנות ומתאים את הגודל).
אני לא רואה סיבה להשתמש בלוח מעץ מלא שלא ממש מתאים למידות ודוחף אותך לתכנון מאולץ. איך חשבת לעשות את הנעילה ? לדעתי שתי המסגרות (דלתות) לא חייבות להיות באותו גודל. להפך. יש יתרון במסגרות בגודל שונה. הייתי עושה דלת צרה וקבועה ("מקובעת" עם בריח לרצפה ובריח למשקוף העליון), ודלת רחבה לשימוש שוטף. את הדלת הצרה פותחים רק כשיש בכך צורך.
Re: דלת למחסןמסכים עם עופר בעניין חלוקת הדלתות, גם אצלי בניתי שתיים, אחת עם בריחים של 40 ס"מ והשניה שבשימוש של 80 ס"מ.
לגבי המשקוף אני לא רואה בעיה בהקמת משקוף רחב של 20 _+ מכל צד מעץ מלא, מה שכן הדלת שאתה מתכנן מפלטות שלמות, יכולה לעבוד רק בתנאי טמפ' פנימית ולא משהו שחשוף למז"א חיצוני.
אדי אם הבנתי נכון טוני מתכוון ל20 ס"ע עובי, לא רוחב. זה בהחלט בעייתי בעיני.
אני מבין שהוא צריך השלמה לרוחב המפתח 155 מול 120ס"מ דלתות , לא רואה בעיה בזה. גם עומק אם נדרש בסד"ג כזה אינו בעיתי לדעתי
Re: דלת למחסןלא הגיוני לבצע כנף דלת למחסן ברוחב 60 ס"מ.
במקום לבצע משקוף מקורת עץ 20/20 על כל היקף הפתח הקיים, ניתן לבצע משקוף מקורות עץ בעובי 5 ס"מ ולפי עובי הקיר הקיים, אבל לדלת ברוחב 90 ס"מ, ואת יתרת הפתח לבצע כפנל קבוע אפילו מזוגג כדי שייתן מעט אור. בכל מקרה אני מציע לך לרכוש דלת ומשקוף מתכת למידות 90/195 ואת היתר לסגור בחלון אנכי קבוע שלא ניתן לפתיחה. דלת ומשקוף מתכת יתנו את הפתרון הנכון לגשם שמש קור וחום.
9 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־10 אורחים | |||||