|
|
חובבי נגרות ואומנות העץ
ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל
|
|
זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.
על ידי Se7eN » 02 פברואר 2021, 14:24
שלום חברים אני עומד להתחיל בנייה של מסור סרט ע"פ התוכניות של מתיאס וונדל: https://woodgears.ca/bandmill/index.htmlרציתי לשאול אם יש כאן עוד מישהו אולי שמעוניין בבנייה כזו, ואם כן אשמח לעבוד במקביל, לשתף רעיונות, פתרונות וכו'. יש לו כמה סוגים של מסורים, שדומים מאוד, אז גם אם מישהו רוצה לבנות מסור אחר משלי זה עדיין צפוי להיות פשוט לשתף פעולה.
-
Se7eN
- מנהל פורום
-
על ידי itzikdiy » 02 פברואר 2021, 14:43
אם היה לי זמן היה מתאים לי.. חשבתי על משהו כזה אבל לא רואה מתי אתפנה בזמן הקרוב.
אגב פעם מישהו שיתף כאן פרויקט כזה שהוא בנה.
Sent from my ONEPLUS A5010 using Tapatalk
-

itzikdiy
- מנהל פורום
-
-
על ידי Alex Milch » 02 פברואר 2021, 14:47
אני "יושב" על תכניות שלו כבר שנתיים ויותר ועדיין לא הגיע הזמן (כנראה). לא ברור לי למה הוא מציין מפואשות להשתמש בעץ אורן ובשום אופן לא בלביד. ... וכאן אני אומר Objection! כאשר אבנה, הוא ייבנה מלביד ליבנה. בהצלחה גם לך!
Alex the Cheesepenter
-

Alex Milch
- סופר משתמש
-
-
על ידי Se7eN » 02 פברואר 2021, 15:10
Alex Milch כתב:אני "יושב" על תכניות שלו כבר שנתיים ויותר ועדיין לא הגיע הזמן (כנראה). לא ברור לי למה הוא מציין מפואשות להשתמש בעץ אורן ובשום אופן לא בלביד. ... וכאן אני אומר Objection!
האמת שהוא מסביר את זה - ללביד יש רק 50% חוזק בכל ציר, ובמסגרת של המסור, צריך כמה שיותר חוזק בכוון אחד בכל פעם. לכן הוא אומר בפירוש מדגיש שצריך עץ מלא. הנה ההסבר מתוך התוכנית: "But wouldn't plywood be stronger?" I thought it was obvious that solid lumber is stronger than plywood for this type of application, but people still keep asking that question. The problem is that wood is only strong along the direction of the grain, and plywood always has half the grain at a right angle. This is good if you need wood to be strong in two directions, but not good for making beams. If you don't believe me, cut a board out of plywood, and another the same dimensions out of the same species of solid wood. Now support it on either end and try standing on it in the middle. You will see.
בכל מקרה אלכס, אם תחליט שזה זמן טוב להתחיל יחד - אתה מוזמן לדבר איתי!
-
Se7eN
- מנהל פורום
-
על ידי Se7eN » 02 פברואר 2021, 15:19
תודה איציק העניין הוא שאני מחפש שותף לתהליך, אם מישהו רוצה להצטרף לבנייה חדשה, ובלי קשר, הפרוייקט שלו מטורף, אבל לא תואם כמעט בכלל לתוכניות של מתיאס, אז כנראה שלא יהיה הרבה במשותף.
-
Se7eN
- מנהל פורום
-
על ידי Alex Milch » 02 פברואר 2021, 16:27
ההסבר מוכר לי רק שאינני מבין עוד פחות את ההתעקשות על עץ אורן עם עיניים. עדיין לא בדקתי נתונים פיזיקליים/חוזק ובכל זאת האינטואיציה אומרת לי כי לביד ליבנה יהיה חזק יותר מאורן בדרגה יחסית נחותה ועוד לא הגענו לאלמנט השינויים בעץ שהוא משמעותי עבור מכונה מסוג זה. לסופו של דבר, PLYWOOD זה כמו להגיד למשל מתכת בלי להגדיר את הסוג והתכונות. הלואי והיה בארץ 10% מסוגי הלבידים בארה"ב, סוגי העץ, עובי ומספר השכבות שמכיל לוח באותו עובי חיצוני. לכל סוג יש את היעוד שלו, למיבנה, למגירות וכד'. לכן, PLYWOOD הוא לא תרוץ מספיק מנומק בטח שלא למיקרה של ליבנה.
Alex the Cheesepenter
-

Alex Milch
- סופר משתמש
-
-
על ידי Se7eN » 02 פברואר 2021, 17:43
מתיאס מכיר את ההיצע בקנדה (שאני משער מקביל לארה"ב) והוא מתייחס בחלקים אחרים ללבידי לבנה, כך שאני מעריך שדעתו בכל זאת תקפה. הוא אגב משתדל להשתמש בעץ בלי עיניים ממה שאני ראיתי. בכל מקרה, אני מתכנן לבנות דווקא מבוק, ככה שהחוזק המבני יהיה ללא פשרות.
-
Se7eN
- מנהל פורום
-
על ידי bentu » 03 פברואר 2021, 12:06
הי, אם אתה מחפש לבנות מלבידים - אולי כדי שתצפה בבחור הזה: https://youtu.be/EfxHIRhyzmMאני בניתי את המסור סרט של מטיאס לפני כשלוש שנים - היה תענוג. אם תרצה לשוחח, בשמחה. 0542277167 אריאל
-
bentu
-
על ידי Alex Milch » 03 פברואר 2021, 15:27
חכם סיני אמר פעם שאם עבר יום שלא למדת שום דבר חדש, סביר שזה היה יום מבוזבז. צפיתי בסירטוני בנית המסור ולמדתי שפיזור מלח על פני שטח להדבקה ימנע תזוזה בזמן ההידוק עם כליבות. לגבי העבודה שעשיתי היום זה כבר לא יעזור אך למדתי דבר מה שמעולם לא שמעתי/ראיתי גם אצל זקני ענף הנגרות שמהם מרבית ידיעותי המעשיות.
תודה!
Alex the Cheesepenter
-

Alex Milch
- סופר משתמש
-
-
חזור אל נגרות
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], Google Adsense [Bot] ו־19 אורחים
|