חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

בקשת עצה לגבי דיקט גמיש

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

בקשת עצה לגבי דיקט גמיש

הודעהעל ידי bam-boo » 31 ינואר 2021, 01:34

שלום,

אני רוצה לבנות קבינט מעוגל שיורכב מממדפים עגולים ברדיוסים שונים (כמו חבית אבל החלק העליון והתחתון בעלי קטרים שונים), אני מתכנן להוסיף מוטות עץ דקים קמורים לאורכו שיהוו תמיכה לכיסוי עץ חיצוני שיהיה קמור באותה המידה. ממה שבדקתי הבנתי שבשביל לעשות כיסוי עץ שכזה כדאי להשתמש בדיקט/לביד גמיש. התכנון שלי זה שהדיקט הגמיש יהיה חתוך לרצועות בעלות רוחב קבוע (כדי שיהיה אפשר ללפף אותן סביב להצמיד אותן אחת לשנייה). רציתי לדעת האם לדעתכם דיקט גמיש זה אכן החומר המתאים? זה לא הולך לשמש כדי לחזק את המבנה של הקבינט (בין כל מדף יהיו מוטות אנכיים תומכים שזו מטרתם) אלא רק כדי להוסיף מעטפת שלא תהיה חלשה מדי.

אם זה אכן החומר המתאים, אין לי את הכלים המתאימים לחתוך את זה באופן מדויק (אני אצטרך נראה לי 50 פסים בדיוק באותו הרוחב). יש מקום (באזור המרכז) שגם מספק את הדיקט הגמיש וגם שירותי חיתוך מדויקים? או אולי נגרייה שאפשר לבוא אליה עם הדיקט הגמיש ואז שיחתכו?

אודה לעזרתכם
bam-boo

Re: בקשת עצה לגבי דיקט גמיש

הודעהעל ידי אורי שחר » 31 ינואר 2021, 08:44

ככל שעובי פס הדיקט ורוחבו קטנים יותר, הגמישות שלו עולה - לא הבנתי לגמרי את התכנון אבל אני מניח שתלוי במידת הקימור/ כיפוף שהדיקט צריך להתנגד לה - אני הייתי עושה כמה נסיונות ובודק.
לא מכיר נתוני גמישות בסוגים שונים של דיקטים, גם אין לי ניסיון בכיסוי מהסוג הזה- אולי אחרים בפורום ידעו לתת לך מידע.
לגבי מחיר כך בחשבון שכל חיתוך בנגריה מוסיף לעלות.
אורי שחר
משתמש ותיק

הודעהעל ידי OrenA » 31 ינואר 2021, 10:35

כדי לשפר את יכולת הכיפוף של דיקט, אפשר לחרוץ אותו לאורכו (חריצים רבים) באיזור הכיפוף.
בכל מקרה, זה נשמע לי כמו פרויקט שניתן לבצע לבד (אם יש את הכלים, בעיקור מסור שולחן/עגול) או בעזרת נגר - מחסן עצים לא יבצע עבודה כזאת (מבצעים רק חיתוכים פשוטים).
OrenA
סופר משתמש

הודעהעל ידי oferyuval » 31 ינואר 2021, 10:47

הצורה שאתה רוצה לא יכולה להתקבל מחבית עץ חתוכה ?
oferyuval
סופר משתמש

הודעהעל ידי bam-boo » 31 ינואר 2021, 15:20

אורי שחר כתב:ככל שעובי פס הדיקט ורוחבו קטנים יותר, הגמישות שלו עולה - לא הבנתי לגמרי את התכנון אבל אני מניח שתלוי במידת הקימור/ כיפוף שהדיקט צריך להתנגד לה - אני הייתי עושה כמה נסיונות ובודק.
לא מכיר נתוני גמישות בסוגים שונים של דיקטים, גם אין לי ניסיון בכיסוי מהסוג הזה- אולי אחרים בפורום ידעו לתת לך מידע.
לגבי מחיר כך בחשבון שכל חיתוך בנגריה מוסיף לעלות.

לא נראה לי שאפשר להשיג את מה שאני רוצה מדיקט רגיל, אלא אם עושים באמת kerf cutting כמו ש-OrenA הציע, משום שאני צריך שכל פס של דיקט יתקבל לצורה של עיגול ברדיוס של 20-25 ס"מ. בגלל זה יותר פשוט לי להשתמש בדיקט גמיש. זה חומר ספציפי מיוחד שניתן לכיפוף מבלי שישבר אבל הוא יכול להיות גמיש לכיפוף רק לאורך או לרוחב, בגלל זה אני צריך לחתוך אותו לפסים צרים, כי אני עורם את הטבעות שהם יוצרים אחת על גבי השניה.

אם אני קונה את הפלטה של הדיקט הגמיש ומביא לנגריה, כמה זה נראה לך יעלה אם אני צריך 30-50 פסים מפלטה אחת?

OrenA כתב:כדי לשפר את יכולת הכיפוף של דיקט, אפשר לחרוץ אותו לאורכו (חריצים רבים) באיזור הכיפוף.
בכל מקרה, זה נשמע לי כמו פרויקט שניתן לבצע לבד (אם יש את הכלים, בעיקור מסור שולחן/עגול) או בעזרת נגר - מחסן עצים לא יבצע עבודה כזאת (מבצעים רק חיתוכים פשוטים).

אין לי מסור שולחני אז אני לא יכול לעשות את זה לבד כי גם אני אשתמש במסור עגול, לחתוך פסים באורך 1-1.5 מטר ברוחב 3 ס"מ מדויקים יהיה לי די קשה לעשות במיוחד (בין אם אני משתמש בדיקט גמיש או עושה kerf cutting כמו שהצעת).
אוקיי, אז אני כנראה באמת חייב נגר, תודה.

oferyuval כתב:הצורה שאתה רוצה לא יכולה להתקבל מחבית עץ חתוכה ?

לא, כי הקימור שיש בחבית רגילה לא תואם לזה שאני מתכנן שנראה יותר כמו גל.
bam-boo

הודעהעל ידי Alex Milch » 31 ינואר 2021, 17:42

אני חושב שהחברים לא הבינו לאיזה חומר אתה מתכוון.
זה נכון שיש דיקטים שונים עם תכונות התכופפות שונות בתלות גם בעובי שלהם.

אם הבנתי אותך נכון ואנחנו מתכוונים לאותו חומר, קיימים לוחות של "דיקט גמיש" בגודל סטנדרטי משני סוגים כך שיכולת ההתכופפות היא לאורך הלוח או לרוחב הלוח לבחירתך.
הלוחות שאני מכיר בארץ הם בעובי 4, 6, 8 ו-12 מ"מ עם טיב פני שטח שמחייבים ציפוי נוסף או עיבוד עם מרק וצביעה אטומה.

מודה שלא ממש הבנתי איך ומה אתה רוצה לבנות ונראה לי שזה לא הכיוון לבנות חבית.
Alex the Cheesepenter
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

הודעהעל ידי bam-boo » 31 ינואר 2021, 19:42

Alex Milch כתב:אני חושב שהחברים לא הבינו לאיזה חומר אתה מתכוון.
זה נכון שיש דיקטים שונים עם תכונות התכופפות שונות בתלות גם בעובי שלהם.

אם הבנתי אותך נכון ואנחנו מתכוונים לאותו חומר, קיימים לוחות של "דיקט גמיש" בגודל סטנדרטי משני סוגים כך שיכולת ההתכופפות היא לאורך הלוח או לרוחב הלוח לבחירתך.
הלוחות שאני מכיר בארץ הם בעובי 4, 6, 8 ו-12 מ"מ עם טיב פני שטח שמחייבים ציפוי נוסף או עיבוד עם מרק וצביעה אטומה.

מודה שלא ממש הבנתי איך ומה אתה רוצה לבנות ונראה לי שזה לא הכיוון לבנות חבית.

מה שאמרת זה בדיוק החומר שאני מתכוון אליו, זה העיצוב שאני מתכנן (ציור די גרוע שלו לפחות):
תמונה
חבית בד"כ בונים ע"י לוחות שמסדרים אחד ליד השני במעגל ואז שמים חישוק מתכת למעלה ולמטה כדי לעקם אותם לפי הקימור של החבית. במקרה שלי הציפוי החיצוני לא אמור להיות מה שמחזיק את כל המבנה אז אני לא בונה את זה מקרשים באופן הזה. במקרה שלי יהיו סרגלי עץ (לא בטוח איך קוראים לזה), פשוט מוטות ארוכים בעובי ורוחב 7x18מ"מ שאני אעקם כך שהן יצרו את השלד תמיכה של החוץ של הקבינט. עליו אני הולך להניח פסים של דיקט גמיש בגובה 3 ס"מ אחד על גבי השני שיקיפו את השלד תמיכה ואז בסוף אני אשייף את הכל כדי שזה יהיה חלק. נראה לך שזה לא יעבוד עם דיקט גמיש?
bam-boo

הודעהעל ידי Alex Milch » 31 ינואר 2021, 20:01

אני מסכים שהציור די גרוע (ברוח טובה :) או שאני גרוע כי לא ממש הבנתי (עדיין).
ה-Support Boards לחלוטין לא ברורים לי.
לא ברור לי איך אתה מתכוון לעקם פרופילים של 7*18 מ"מ, אולי עדיף לגזור אותם צורתית, אחרת זה דורש את יצירתם באמצעום חימום/אדים, תבנית, למינציה...
אם הבנתי נכון, בדיקט הגמיש אתה מתכוון לצפות כטבעות אופקיות. אי לכך, לא תוכל להתקיים הצמדה מלאה של שפות הפסים ושיוף/ליטוש לא יספיקו אלא תוספת של עבודה עם מרק וגימורים בהתאם.
עבדתי עם דיקט גמיש, הוא כמובן אינו דורש עיצוב מראש אלא תוך כדי תנועה בהתבסס על מרכב קיים.
Alex the Cheesepenter
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

הודעהעל ידי bam-boo » 31 ינואר 2021, 20:45

Alex Milch כתב:אני מסכים שהציור די גרוע (ברוח טובה :) או שאני גרוע כי לא ממש הבנתי (עדיין).
ה-Support Boards לחלוטין לא ברורים לי.
לא ברור לי איך אתה מתכוון לעקם פרופילים של 7*18 מ"מ, אולי עדיף לגזור אותם צורתית, אחרת זה דורש את יצירתם באמצעום חימום/אדים, תבנית, למינציה...
אם הבנתי נכון, בדיקט הגמיש אתה מתכוון לצפות כטבעות אופקיות. אי לכך, לא תוכל להתקיים הצמדה מלאה של שפות הפסים ושיוף/ליטוש לא יספיקו אלא תוספת של עבודה עם מרק וגימורים בהתאם.
עבדתי עם דיקט גמיש, הוא כמובן אינו דורש עיצוב מראש אלא תוך כדי תנועה בהתבסס על מרכב קיים.

הכישורי ציור שלי הם באמת לא טובים :), זה רק נועד לתת תחושה כללית של הקבינט. ה-support boards זה קרשים צרים שאני הולך לשים בין המדפים כדי להוסיף תמיכה, זה בשביל החוזק של כל המבנה אז זה לא קשור למעטפת החיצונית. את הפרופילים אני אעקם באמצעות אדים ואז אשים בתבנית עד שיתייבשו.
אני אכן אשתמש בדיקט הגמיש בצורה של טבעות אופקיות, אם אני שם wood filler ברווחים הקטנטנים בחיבור בין הפסים (זה לא אמור להיות מרווחים גדולים) זה נראה לי יהיה מספיק בשביל שאחרי השיוף זה יראה בסדר וחלק, לא?

אתה יודע איפה מוכרים דיקט גמיש באזור המרכז? ואם יכולים גם לחתוך לי את זה לפסים שם?
bam-boo

הודעהעל ידי Alex Milch » 31 ינואר 2021, 20:56

ההבנה בינינו משתפרת תוך כדי השיח.
מרק לעץ יעשה את תפקידו והשאלה שנארה היא לגבי סוג הגימור שלטעמי מחייב גימור בצבע אטום. כך בחשבון, שבמיקרה כזה תצטרך לעשות עבודת מרק מאד יסודית על כל פני הגוף כי החומר הגמיש שאני מכיר מן הארץ הוא חומר רך וכאילו נסדק בכיפוף.
לגבי כל השאר נשמע סבבה.
בהצלחה ובעיקר תהנה!

נ.ב. לא מכיר את אזור המרכז, בכל בית עסק שמספק חומרי גלם לנגריות כנראה שלא תמצא במלאי אלא תצטרך להזמין.
Alex the Cheesepenter
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

הבא

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־9 אורחים