|
|
חובבי נגרות ואומנות העץ
ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל
|
|
זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.
על ידי atzmonster » 01 ינואר 2021, 14:17
בונה לנכד מתקן לאחיזת צנצנות צבעי המים. פשוט! לביד שארית 18 מ"מ חורים 40 מ"מ, סגנון חנוכייה - פשוט
ניגש למארז מקדחי הכוס שלי - זול 50 שקל סט של 12 מקדחים חור אחד לניסיון, עובד סביר - היה לי אפילו מוליך אנכי לדיוק יתר
את החור השני כבר לא יכולתי לקדוח - התקהה לו המקדח זרקתי אותם לפח בזעם, אולי אשתמש במארז למשו
אני צריך לקדוח חור 40 מ"מ יש המלצה לסט מקדחים איכותי?
שנה טובה
-

atzmonster
- סופר משתמש
-
-
על ידי itzikdiy » 01 ינואר 2021, 17:02
אבא שלי משחיז מידי פעם את השיניים של סט כוסות פשוט וזה עובד לא רע... לצערי לי אין המלצה לסט טוב, מאז שקניתי דרמל ואביזר "מחוגה" / חותך קווים ועיגולים, זה נותן לי מענה.. חותך בקטרים משתנים עד כ30 ס"מ... אך גם לזה יש מגבלות משלו. זה האביזר, עקרון של ראוטר... https://youtu.be/OYpQKmHR1SoSent from my ONEPLUS A5010 using Tapatalk
-

itzikdiy
- מנהל פורום
-
-
על ידי Alex Milch » 01 ינואר 2021, 18:42
יש לי שני מקדחי פורסטנר מתכווננים, אחד עד 40 מ"מ ואחד עד 80 מ"מ תוצרת "דימר". הנמקדחים האלה מחייבים שימוש במקדחת עמוד ועלות כל מקדח מאות רבות של שקלים. הייתי זקוק להם לעבודות רבות כך שזה השתלם. יש לי גם מספר כוסות קידוח (לא סט הפחיות בתוך בסיס עם תעלות) שהן ממש כוסות בעלות דופן עבה ומתברגות על קנה יעודי. שיני הכוסות הרבה פעמים צפופות מדי לקידוח עצים מסוגים שונים. באמצעות משחזת זוית ודיסק לחיתוך מתכת השחזתי את השיניים באופן ש"העלמתי" כל שן שניה. כיוון שאני ממעט להשתמש במקדחי פרפר, הרשיתי לעצמי לקנות מעליאקספרס כ-25 מקדחים עד קוטר 50-55 מ"מ בעלות של שקלים בודדים לכל מקדח. המתכל שלהם לא מאד איכותי ולכן בהתאם לשימוש יש צורך להשחיז אותם. ההשחזה די פשוטה ואני עושה אותה עם פצירה (מתכת יחסית רכה, אמרנו כבר). למקדחי פרפר יש חיסרון מבחינת התאמה לתוצאה נדרשת בגלל החוד המוביל הארוך והבולט במיוחד. הבעיה לא משמעותית לקידוחים חודקים/עוברים.
לגבי שני סוגי מקדחי הכוסות (מקווה שמכירים למה הכוונה) למדתי טריק נחמד למנוע סימני חריכה במיוחד בעצים קשים. סימני החריכה הם בגלל החיכוך המוגבר עם התקדמות הקידוח ואי פינוי הנסורת. מתחילים את הקידוח לעומק של כ-1 מ"מ ליצירת סימון. כעת מבצעים 1-4 קדחים עוברים בקוטר גדול ככל האפשר בצד הפנימי/חיצוני של סימון הקוטר באופן שהקדח משיק לאמצע עובי הסימון תוך המנעות מפגיע בחלק איתו אנחנו רוצים להשאר, כלומר אם רוצים קדח אז קודחים לשיחרור בפנים הסימון. אם מעונינים בגלגלים, קודחים בשטח שמחוץ לקידוח של הכוס. הקידוחים בהיקף הקידוח של הכוס מאפשרים פינוי נסורת יעילה יותר ולמנוע סימני חריכה.
טריק נוסף ביצירת גלגלים לצעצועים או כל דבר אחר, כדי להמנע מעצירה וחילוץ מסורבל של כל גלגל, משתמשים בלוח עבה מן הדרוש לנו, מכוונים את עומק הקדיחה למעט פחות מן התחתית ובסוף עוברים עם הלוח על מסור שולחן צמוד לגובל כך שהגלגלים יפלו לצד הפנוי.
Alex the Cheesepenter
-

Alex Milch
- סופר משתמש
-
-
על ידי avian » 01 ינואר 2021, 19:18
מבין את העצבים, אבל האמירה ככלל לא נכונה. נתקלתי בכלים יקרים שנתנו שירותי בינוני, וכלים זולים שנתנו שירות טוב (אם כי בשביל מעולה צריך באמת כלי של חברה רצינית - והמחיר בהתאם). בהקשר הנוכחי - אני משתמש במקדחי כוס אנונימיים שקניתי לפני איזה עשרים שנה. קדחתי איתם כבר עשרות פעמים והם עדיין עושים את העבודה. וזה מבלי שיצא לי להשחיז אותם עד היום (האמת שפשוט לא חשבתי על זה עד שלא דיברו על זה כאן). אם אתה מאזור מודיעין אתה מוזמן להשאיל ממני את המקדחים, אם כי למיטב זכרוני אין לי שם מקדח שהוא בקוטר 40. בדקתי - יש 38 ו-44.
-
avian
- סופר משתמש
-
על ידי atzmonster » 01 ינואר 2021, 19:44
itzikdiy כתב:אבא שלי משחיז מידי פעם את השיניים של סט כוסות פשוט וזה עובד לא רע... לצערי לי אין המלצה לסט טוב, מאז שקניתי דרמל ואביזר "מחוגה" / חותך קווים ועיגולים, זה נותן לי מענה.. חותך בקטרים משתנים עד כ30 ס"מ... אך גם לזה יש מגבלות משלו. זה האביזר, עקרון של ראוטר... https://youtu.be/OYpQKmHR1Soתודה! איך לא חשבתי על זה?! יש לי באיזו פינה Sent from my ONEPLUS A5010 using Tapatalk
-

atzmonster
- סופר משתמש
-
-
על ידי atzmonster » 01 ינואר 2021, 19:48
תודה לכול המשיבים ותשומת הלב
-

atzmonster
- סופר משתמש
-
-
על ידי itzikdiy » 01 ינואר 2021, 19:49
מעולה   Sent from my ONEPLUS A5010 using Tapatalk
-

itzikdiy
- מנהל פורום
-
-
על ידי Edi » 01 ינואר 2021, 20:10
עצמון, מעבר לאיכות הכלי, סביר שקדחת במהירות גבוהה מדי, אולי גם ללא שחרור לחץ אלכס ,הקדיחה בהיקף נשמעת כאחלה רעיון
-
Edi
- סופר משתמש
-
על ידי atzmonster » 01 ינואר 2021, 22:41
itzikdiy כתב:אבא שלי משחיז מידי פעם את השיניים של סט כוסות פשוט וזה עובד לא רע... לצערי לי אין המלצה לסט טוב, מאז שקניתי דרמל ואביזר "מחוגה" / חותך קווים ועיגולים, זה נותן לי מענה.. חותך בקטרים משתנים עד כ30 ס"מ... אך גם לזה יש מגבלות משלו. זה האביזר, עקרון של ראוטר... https://youtu.be/OYpQKmHR1Soהיי איציק המחוגה יכולה "לצייר " עיגול של 40 מ"מ? Sent from my ONEPLUS A5010 using Tapatalk
-

atzmonster
- סופר משתמש
-
-
על ידי atzmonster » 01 ינואר 2021, 22:52
תודה לאלכס על הטריק - אני מניח שהיה עוזר. בנתיים התברר שהיא לא רוצה קידוחים חודרים, אלה נניח עומק 18 מ"מ בלוח 20 מ"מ
אז מקדחת עמוד של בוש ירוקה תוזמן בתחילת השבוע (1280 ש"ח) וארכוש פורסטנר ביט 40 מ"מ איכותי באיזה מקום שאיני יודע מיקומו עדיין שוב תודה לכול המגיבים ללא יוצא מהכלל
-

atzmonster
- סופר משתמש
-
-
חזור אל נגרות
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־8 אורחים
|