חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

שולחן לרוטר / טרימר

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

Re: שולחן לרוטר / טרימר

הודעהעל ידי yossim » 30 דצמבר 2020, 17:59

האסטרטגיה שלי לקניית ביטים היא כזו: קניתי סט זהה לשלך.
כאשר יש ביט שאני צריך, והוא לא בסט, אני קונה כזה. בשאיפה, בזול.
כאשר ביט זול יהרס, אקנה חדש, באיכות טובה יותר (עדיין לא הגעתי לשם..)
כך, אני מקווה שמצד אחד יהיו לי ביטים שונים "לשחק" איתם, ויהיה לי מגוון. ומצד שני, ךא אשקיע בביטים שאני לא צריך, או משתמש בהם לעיתים רחוקות.
yossim
סופר משתמש

הודעהעל ידי Edi » 30 דצמבר 2020, 19:07

לדעתי צריך להחזיק בסט ברמה בינונית, כזה שיש בו ביטים שאולי נשתמש בהם פעם בשנה, ממש זבל לא כדאי, זה לא עושה עבודה טובה ובל נשכח מדובר בכלי שמסתובב בערך ב30000 סל"ד וקרוב לפרצוף שלנו ובביטים שמשתמשים בהם הרבה או שחשובה מאוד איכות הביצוע להשקיע באיכותיים של חברות ישראליות כמו DIMAR ,WPW או תוצרת חוץ כמו FREUD ו AMANA שהשמועות טוענות שDIMAR מיצר להם.
Edi
סופר משתמש

הודעהעל ידי Alex Milch » 30 דצמבר 2020, 20:44

yossim כתב:האסטרטגיה שלי לקניית ביטים היא כזו: קניתי סט זהה לשלך.
כאשר יש ביט שאני צריך, והוא לא בסט, אני קונה כזה. בשאיפה, בזול.
כאשר ביט זול יהרס, אקנה חדש, באיכות טובה יותר (עדיין לא הגעתי לשם..)
כך, אני מקווה שמצד אחד יהיו לי ביטים שונים "לשחק" איתם, ויהיה לי מגוון. ומצד שני, ךא אשקיע בביטים שאני לא צריך, או משתמש בהם לעיתים רחוקות.

טעות גדולה "להשקיע" בסטים וביטים זולים.
דרגת האמינות שלהם נמוכה ביותר גם באיכות הווידאה וגם באיכות ההלחמה לגוף. הם לא עוברים בדיקת איכות ולא איזון.
הייתי בביקור במפעל "דימר" לא שהיה צורך לשכנע את המשוכנע, ממליץ לנסות לארגן ביקור מודרך ואז תבינו את ההבדלים.
Alex the Cheesepenter
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

הודעהעל ידי הרואה » 30 דצמבר 2020, 22:39

לגבי ביטים ספירליים - קשה למצוא כאלו איכותיים בארץ תחת קטגוריה של ביט לראוטר.
אני מציע לקנות כרסמים לCNC, שם יש מוצרים באיכות גבוהה מאד, גם הסיניים כמו ARDAN (אני מקווה שאייתתי את זה נכון) באיכות לא רעה, כמובן שדימאר כמה רמות מעל.
החסרון היחידי - המחיר. ביט ספירלי ישר רוחב 1/2 בגובה 35 מ"מ של דימאר יכול לעלות סביב ה450 ש"ח וצפונה.
הרואה
סופר משתמש

הודעהעל ידי חובב צפוני » 30 דצמבר 2020, 23:03

נראה לי שמאוד יקל אם מי שמכיר יצרף כמה לינקים לאמזון או חנויות בארץ לביטים המדוברים. למשל CNC, לא נראה לי שיהיה פשוט למצוא כאלה למי שלא מכיר...
מישהו ניסה לקנות ישירות מהמפעל של WPW בכרמיאל? האם הוא פתוח לקונים פרטיים?
חובב צפוני
סופר משתמש

הודעהעל ידי Se7eN » 30 דצמבר 2020, 23:51

חובב צפוני כתב:מישהו ניסה לקנות ישירות מהמפעל של WPW בכרמיאל? האם הוא פתוח לקונים פרטיים?

בדיוק מישהו דיבר על זה לפני כמה חודשים, אפשר למצוא בחיפוש בפורום

חובב צפוני כתב:האם אתה מתכוון לביט cove box bit ? שורה עליונה שני או רביעי משמאל?(בתמונה שלי)

כן. כמובן במקרה שלך, ללא המיסב.

לגבי קניית ביטים, לי יש אוסף די נרחב של כמה עשרות ביטים 1/4" שאף אחד מהם לא עלה יותר מ-15 ש"ח. לצרכים המאוד מועטים שלי כחובב זה יותר ממספיק, סה"כ רוב הביטים הם די ייחודיים ועובדים פעם בשנה אם לא פחות. סט כזה של חברה נחשבת היה עולה הרבה מעל אלף ש"ח, שאין לי כוונה להשקיע, במיוחד כשיש אופציות כה זולות. לעניין האיכות - התוצאה מספקת. לעניין הבטיחות - כל אחד יעשה את החישוב שלו... עד כה לא נתקלתי בשום דבר שהיה קרוב להיות אירוע בטיחותי.
ובכל מקרה, אם כבר רוצים לקנות משהו ממותג, אז הייתי ממליץ על אתרים מכובדים מחו"ל, פערי המחיר משמעותיים בבדיקות שטחיות שעשיתי, וזה מוצר קטן וקל כך שהמשלוח לא יקר בד"כ.
Se7eN
מנהל פורום

הודעהעל ידי הרואה » 31 דצמבר 2020, 01:52

כרסומים מקצועיים מהקצת נסיון שלי - זול יותר לקנות בארץ, אשמח לשמוע על אתר משתלם מחו"ל.
אפשר לקנות בחנויות של מוצרי השחזה, למשל מנוסה בחולון, או אלי טייב בקריית ביאליק וכדומה.
אני מסתכל באתר של דימאר שם יש מפרט מלא של כל האופציות ומזמין ממנוסה לפי מק"ט.
הרואה
סופר משתמש

הודעהעל ידי ADאד53 » 31 דצמבר 2020, 08:06

חובב צפוני כתב:נראה לי שמאוד יקל אם מי שמכיר יצרף כמה לינקים לאמזון או חנויות בארץ לביטים המדוברים. למשל CNC, לא נראה לי שיהיה פשוט למצוא כאלה למי שלא מכיר...
מישהו ניסה לקנות ישירות מהמפעל של WPW בכרמיאל? האם הוא פתוח לקונים פרטיים?

באמזון הביטים הספיראלים של Freud, Amana, Whiteside נחשבים מצויינים. לי יש נסיון טוב עם ביט של Freud.
ADאד53
סופר משתמש

הודעהעל ידי NirS » 31 דצמבר 2020, 09:02

כמו שנאמר על ידי קודמיי. באמאזון אני קונה בעיקר את Freud, Amana, Whiteside ובנוסף של חברה בשם Align Carbide.
בנוסף לArden הטייואנית (שהביטים שלהם לא רעים סך הכל, אבל הם גם לא הכי זולים) יש עוד חברה סינית בשם Huhao שהיא סבירה.
NirS
סופר משתמש

הקודם

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־12 אורחים