שלום. הכנתי כוס מגזע עץ, מפה לשם בעקבות טעות נוצר חור בכוס, האם אני יכל למלא את החור בדבק נגרים? (רעיל\לא רעיל\ עמיד לחום?)
תודה רבה.
דבק נגרים
13 הודעות
• עמוד 1 מתוך 2 • 1, 2
Re: דבק נגריםזה קצת ויכוח מסובך. בגדול יש סוגי דבק שנבדקו ונמצאו food safe למגע עם מזון (כלומר אסור לאכול אותם, אבל אפשר להשתמש בהם במוצר שיכיל מזון). יש רבים הטוענים שכל דבק PVA בטוח למגע עם מזון, גם אם לא נבדק במעבדה. אם אתה רוצה ללכת על בטוח, תחפש לאילו דבקים יש תקן (אם אני זוכר נכון - לטייטבונד 3 יש, אבל תבדוק, ואולי יש עוד) ותקנה אחד כזה.
עמידות לחום - החום עשוי להשפיע על הדבק. אם הכוונה למשקאות חמים/מרקים שמגיעים ל-90 ומעלה מעלות - אני לא בקיא ולא בדקתי, אבל מהבטן לא הייתי ממליץ לך להשתמש. אולי יש פה שמנוסים יותר ממני ויוכלו להסביר לעומק. ושאלה אחרונה אבל חשובה: איך בדיוק אתה מתכוון למלא חור עם דבק? דבק נגרים לא יכול למלא נפחים, הוא יעיל רק בהצמדה.
Re: דבק נגריםתודה
האם הדבק אלמרס או וודיפיקס עומדים בתקן? דבק + נסורת
Re: דבק נגריםלמה לא אפוקסי?
לא יודע לגבי בטיחות לאוכל, אבל יש סוגים שעמידים מאוד בטמ' גבוהות, והוא גם מתאים למילוי נפחים. אופציה שניה - לעשות דיבל בקוטר הנכון (אפשר טיפה קוני ואז להכניס בלחץ מהכיוון שבו המראה חשוב יותר) ולהדביק אותו בתוך החור. עשיתי ניסיון למלא חור של מסמר גדול בדבק פלסטי עם נסורת - הדבק התכווץ והתכהה, והתוצאה לא ממש יפה. אבל גם יכול להיות שטעיתי ביחס בין דבק לנסורת - זה היה נסיון ראשון למלא חור ולא רק פגמים קלים.
Re: דבק נגריםאפוקסי לא נראה קשור...
דווקא לי יש ניסיון מצויין עם במילוי חורים בקשר לדיבל- כעיקרון בהחלט פיתרון טוב אך לא במקרה הזה
Re: דבק נגרים
קרה גם לי. חשבתי שיצא בצבע העץ אבל יצא יותר כהה ודי מכוער. אולי מישהו עם ניסיון מוצלח יותר יסביר איך נכון ליישם נסורת + דבק ?
השיטה היא אילתור של חובבים ולא מניבה תוצאה טובה לשום מיקרה. השיטה המקורית לאילתור הנ"ל היא שימוש בנוזל על בסיס ממס שמכונה "דבש נגרים" בעירבוב עם אבקת ליטוש של אותו סוג עץ. הייבוש מיידי והתוצאה היא חומר קשה יותר מהעץ. Alex the Cheesepenter
אולי זה התוצר של דבורת-נגר https://en.wikipedia.org/wiki/Carpenter_bee (מצאתי במקרה כשחיפשתי איך נקרא החומר הזה באנגלית. בינתיים לא מצאתי).
Re: דבק נגרים"דבש נגרים" הוא הכי לא שם מיקצועי ואין לו כל קשר לאחד מסוגי מזיקי העץ שציינת.
החומר שאני מתכוון אליו יש לו מירקם של דבש וגוון צהבהב, מכאן כנראה המציאו את הכינוי. Alex the Cheesepenter
Re: דבק נגריםאלכס, במספר פעמים שבהם מילאתי פגמים קטנים בשיטה של אבקת עץ מעורבבת עם דבק יצא סביר למדי. במקרה שהזכרתי מקודם היה ניסיון למלא חור גדול יחסית, ושם זה לא עבד. כמובן שיכול להיות גם שטעיתי בישום בצורה כלשהי (אולי לחור גדול צריך תערובת יותר סמיכה. באמת שלא יודע).
איפה מוצאים את "דבש הנגרים" שציינת? נשמע חומר שימושי. האם התוצאה ניתנת לליטוש וצביעה?
13 הודעות
• עמוד 1 מתוך 2 • 1, 2
מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־9 אורחים | |||||