חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

שולחן לרוטר / טרימר

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

Re: שולחן לרוטר / טרימר

הודעהעל ידי חובב צפוני » 29 דצמבר 2020, 22:19

טוב, נהניתי מאוד עם השולחן היום, אבל יש לי בעיה שאשמח לעזרת החברים.
עשיתי ידיות לבוצ'ר קטן שאני עובד עליו, ושמתי לב שבנקודות הכניסה של הבוצ'ר כלפי הביט אני מקבל סימנים של עיגולים שחורים מהביט.
אני תוהה האם זה קורה בגלל איכות הביטים שלי (יודע שהיא ירודה.. אמאזון), או בגלל לחץ ההכנסה (אני מוריד את הבוצ'ר אנכית על הביט בצמוד לגדר) או אולי כי החזקתי את זה זמן ארוך מדי באותו מקום...
אשמח לעצה איך להמנע מזה בפעם הבאה ואיך אני מעלים את הסימנים..
קבצים מצורפים
WhatsApp Image 2020-12-29 at 21.17.57.jpeg
חובב צפוני
סופר משתמש

הודעהעל ידי OrenA » 30 דצמבר 2020, 03:45

מדובר בסימני חריכה של העץ, מה שמעיד על חימום יתר ולכך יש כמה סיבות אפשריות, אבל במקרה הזה אני מעריך שהסיבה העיקרית היתה התעכבות רבה מדי בנקודות החדירה ואולי גם ביט קהה/לא מתאים (נראה שהשתמשת ב - Straight Bit עם להב לא מלא בחלקו העליון).
אם תשלח תמונה/קישור לביט הספציפי בו השתמשת זה יעזור כדי להבין מה איכותו והתאמתו ל - Plunge Cut שכזה.

המלצותיי להבא:
1. להשתמש ב - Up Cutting Spiral Bit באיכות טובה.
2. לא להתעכב זמן רק מדי בנקודות החדירה אל העץ.
3. לבדוק האם מהירות הסיבוב של הראוטר גבוהה מדי לפעולה.

באשר להסרת הסימנים הקיימים - גם כאן יש כמה אפשרויות. אני אישית הייתי מעמיק את המגרעת בכ - 1 מ"מ, כאשר עבודה בקצב נכון עם ביט מתאים וחד תשאיר אותה נקייה לכל אורכה.
נערך לאחרונה על ידי OrenA בתאריך 30 דצמבר 2020, 13:23, נערך פעם אחת בסך הכל.
OrenA
סופר משתמש

הודעהעל ידי חובב צפוני » 30 דצמבר 2020, 10:59

השתמשתי ב mortising bit 12.7mm (מצרף תמונה של הביט ושל שאר חבריו), כמו שאמרתי אלו ביטים שקניתי בשביל ללמוד על הכלי ולכן הם בוודאי לא איכותיים.
מהירות הסיבוב היתה אכן על המקסימום. אכן אני רואה שהביטים האלו נשחקים מהר מאוד (אפשר לראות בתמונה של שאר הביטים).
אשמח להמלצה על ביט אחר שמתאים להורדה של הסימנים, או דרך אחרת לטפל בזה.
קבצים מצורפים
20201230_084411.jpg
20201230_084426.jpg
חובב צפוני
סופר משתמש

הודעהעל ידי Edi » 30 דצמבר 2020, 11:12

Edi
סופר משתמש

הודעהעל ידי Se7eN » 30 דצמבר 2020, 12:06

מה שרואים בתמונה שצילמת זה לכלוך על הביטים והסרת חלק מהצבע, לא רואים (ואי אפשר למיטב ידיעתי) לראות שחיקה של הסכין עצמו.
לי יש סט בדיוק כמו שלך, משתמש בו כבר 5 שנים (שימוש מועט, אבל כל הביטים העיקריים עבדו עשרות פעמים) והם חדים ומתפקדים, אז לא הייתי ממהר להגדיר את הביטים כחד-פעמיים.
ההמלצות של אורן כולן מדויקות ונהדרות. אני הייתי משתמש בביט עם התחתית העגולה לתיקון, זה גם ייתן נופך נעים יותר למגרעת כולה, וגם צפוי לפתור את הבעיה. לקחת מעברים עדינים, ומעבר אחרון עדין ממש יכול להעלים סימני חריכה. מה שלא - תמיד אפשר לשייף (מעצבן - אבל אפשרי*. פתרון בכוון אחר - להפוך את הלימון ללימונדה, ודווקא להשחיר את כל המגרעת, גם יכול להראות טוב במקרה כזה. השחרה ע"י צביעה או צריבה של העץ, לא עם הראוטר.
בכל מקרה חשוב לזכור, במיוחד בשולחן, שצריך לקחת ביסים מדודים בעת כרסום, במיוחד כשעובדים עם כלי חלש. עוד טריק שיכול לעזור לפעמים זה קידוח מקדים עם מקדחה, שמפנה הרבה חומר בקלות, וזה מקטין את העומס בכרסום. כשעושים חריצים - אז פינוי עם מסור שולחן או גרונג, מאותה סיבה.
Se7eN
מנהל פורום

הודעהעל ידי OrenA » 30 דצמבר 2020, 12:13

אז כפי שניתן היה להסיק על סמך סימן החריכה הטבעתי בצד ימין, זהו אכן Straight Bit שהראש שלו לא מכוסה ע"י להב/ים באופן מלא מצד לצד, אלא נושא שני להבים קצרים שמכסים רק חלק קטן ממנו - לא מתאים לביצוע Plunge Cut מפני שאינו יודע לחתוך בניצב (כיוון הראש), אלא רק לצדדים. כמו כן, ייתכן שהטרימר הזה חלש מדי כדי לבצע Plunge Cut של 12.7 מ"מ לעץ קשה.

כפי שגם ציין Se7en, נראה שיש על הביטים הצטברות של חלודה/לכלוך - ניקוי יסודי עשוי לעזור.

ממליץ לך שוב להשתמש ב - Up Cutting Spiral Bit. פשוט רכוש אחד/כמה מהיכן שנוח לך בהתאם למידות הרצויות והתקציב שלך, לדוגמא: ***
* הקישור ששמתי לא עובד, אז פשוט חפש ב - Amazon בתוספת הגדרת הקוטר 1/2" (שים לב לאורך הלהב).
תוכל כמובן גם להשתמש בביט העגול, כפי שהציע Se7en.
בהצלחה!
OrenA
סופר משתמש

הודעהעל ידי Israelgrn4 » 30 דצמבר 2020, 13:25

OrenA כתב:מדובר בסימני חריכה של העץ, מה שמעיד על חימום יתר ולכך יש כמה סיבות אפשריות, אבל במקרה הזה אני מעריך שהסיבה העיקרית היתה התעכבות רבה מדי בנקודות החדירה ואולי גם ביט קהה/לא מתאים (נראה שהשתמשת ב - Straight Bit עם להב לא מלא בחלקו העליון).
אם תשלח תמונה/קישור לביט הספציפי בו השתמשת זה יעזור כדי להבין מה איכותו והתאמתו ל - Plunge Cut שכזה.

המלצותיי להבא:
1. להשתמש ב - Up Cutting Spiral Bit באיכות טובה.
2. לא להתעכב זמן רק מדי בנקודות החדירה אל העץ.
3. לבדוק האם מהירות הסיבוב של הראוטר גבוהה מדי לפעולה.

באשר להסרת הסימנים הקיימים - גם כאן יש כמה אפשרויות. אני אישית הייתי מעמיק את המגרעת בכ - 1 מ"מ, כאשר עבודה בקצה נכון עם ביט מתאים וחד תשאיר אותה נקייה לכל אורכה.

צהרים טובים

אני מודה למשרשרים.
היום לראשונה נחשפתי למושג של ביט ספירלי לרוטר.
אבל לא הצלחתי להבין אם מייצרים ביטים כאלו גם למידות שפחותות מ1/4" שיכולות
לשמש לטרימרים.
עולם מדהים.
Israelgrn4
סופר משתמש

הודעהעל ידי Se7eN » 30 דצמבר 2020, 14:50

OrenA כתב:* הקישור ששמתי לא עובד, אז פשוט חפש ב - Amazon בתוספת הגדרת הקוטר 1/2" (שים לב לאורך הלהב).

הדבר הראשון החשוב לשים לב אליו הוא קוטר הקנה. קנה לא מתאים לא ייכנס לראוטר או הטרימר שעובדים איתו.
Israelgrn4 כתב:אבל לא הצלחתי להבין אם מייצרים ביטים כאלו גם למידות שפחותות מ1/4" שיכולות לשמש לטרימרים.

בהחלט יש גם 1/8 ולדעתי אף פחות. חשוב לשים לב לקוטר הקנה וקוטר הכרסם(החלק החותך) ולא להתבלבל ביניהם.
Se7eN
מנהל פורום

הודעהעל ידי חובב צפוני » 30 דצמבר 2020, 16:11

Se7eN כתב:ההמלצות של אורן כולן מדויקות ונהדרות. אני הייתי משתמש בביט עם התחתית העגולה לתיקון, זה גם ייתן נופך נעים יותר למגרעת כולה, וגם צפוי לפתור את הבעיה. ...... השחרה ע"י צביעה או צריבה של העץ, לא עם הראוטר.
.

תודה על העצות המועילות
האם אתה מתכוון לביט cove box bit ? שורה עליונה שני או רביעי משמאל?(בתמונה שלי)

OrenA כתב:ממליץ לך שוב להשתמש ב - Up Cutting Spiral Bit. פשוט רכוש אחד/כמה מהיכן שנוח לך בהתאם למידות הרצויות והתקציב שלך, לדוגמא: ***
* הקישור ששמתי לא עובד, אז פשוט חפש ב - Amazon בתוספת הגדרת הקוטר 1/2" (שים לב לאורך הלהב).
תוכל כמובן גם להשתמש בביט העגול, כפי שהציע Se7en.
בהצלחה!

האם יש חברה מומלצת? הפעם אני מעדיף לקנות משהו איכותי..

באופן כללי אני רואה שהביטים הם חלק מרכזי בעלות של הרוטר - ביטים טובים יכולים להגיע ל 100-200שח..
מעניין לשמוע מה דעת החברים לגבי סוג הביטים שהכי כדאי להשקיע בהם? אני מניח שזה תלוי בסוג העבודה, אבל בטח יש כמה סוגים / גדלים שהם הבסיס הנפוץ שכדאי שיהיה בסדנא..
חובב צפוני
סופר משתמש

הודעהעל ידי OrenA » 30 דצמבר 2020, 17:16

לגבי רכישת ביטים - זה תלוי בך.
יש שמעדיפים לרכוש סטים, ויש שרוכשים כל ביט בנפרד לפי צורך. יש גם עניין של תקציב.
אני אישית משלב - ביטים שאני משתמש בהם באופן נפוץ ועובדים קשה יותר (למשל עושים Plunge Cut של 12.7 מ"מ) אני רוכש בנפרד ובעלות גבוהה יותר פר ביט.
מעבר לזה אני מחזיק סט באיכות סבירה שבו אני משתמש לעיתים נדירות - בעיקר פרופילים.

סוגי הביטים הראשונים שאני ממליץ לרכוש בנפרד ובאיכות גבוהה יותר (המידות לשיקולך):
1. Up Cutting Spiral Bit
2. Flush Trim Bit
3. Round-over Bit
OrenA
סופר משתמש

הקודםהבא

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־9 אורחים