חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

שולחן לרוטר / טרימר

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

Re: שולחן לרוטר / טרימר

הודעהעל ידי Se7eN » 29 דצמבר 2020, 12:41

עבודה יפה! כל הכבוד
Se7eN
מנהל פורום

הודעהעל ידי zDanielz » 29 דצמבר 2020, 12:52

אחלה שולחן.

בנוגע למה שאמרו שכדאי לקנות בסיס חדש.
אני בניתי פעם שולחן לרוטר וגם השתמשתי בבסיס הקבוע, אבל מה שעשיתי (וזה מה שהרוב עושים ונראה שגם אתה) הבסיס של הרוטר מחובר לבסיס אחר שהוא פריק ואז אתה פשוט לוקח אותו עם הבסיס הפריק שזה גם הרבה יותר נוח מהבסיס פלסטיק הקטן שבד״כ מחובר אליו. אם בא לך בכלל להתפנק תחליף אותו בבסיס מפוליקרבונט שקוף או משהו בסגנון.
zDanielz
סופר משתמש

הודעהעל ידי zDanielz » 29 דצמבר 2020, 12:54

בכללי כדאי לחשוב להחליף לבסיס דק שלא תאבד מעומק החיתוך של הביט.
zDanielz
סופר משתמש

הודעהעל ידי חובב צפוני » 29 דצמבר 2020, 13:22

zDanielz כתב:אחלה שולחן.

בנוגע למה שאמרו שכדאי לקנות בסיס חדש.
אני בניתי פעם שולחן לרוטר וגם השתמשתי בבסיס הקבוע, אבל מה שעשיתי (וזה מה שהרוב עושים ונראה שגם אתה) הבסיס של הרוטר מחובר לבסיס אחר שהוא פריק ואז אתה פשוט לוקח אותו עם הבסיס הפריק שזה גם הרבה יותר נוח מהבסיס פלסטיק הקטן שבד״כ מחובר אליו. אם בא לך בכלל להתפנק תחליף אותו בבסיס מפוליקרבונט שקוף או משהו בסגנון.

אני התחכמתי וטעיתי.. עשיתי את הבסיס המתפרק גדול כדי שיהיה נוח לשלוף את הרוטר עם הבסיס מלמעלה, ולכן עכשיו אם אני מוציא אותו עם הבסיס נראה לי שזה יהיה קצת מגושם מדי לעבודה ידנית..בפועל אני שולף אותו מלמטה בקלות ככה שיכולתי לחבר אותו ישירות לפלטה או לבנות בסיס פריק קטן יותר.
כמו תמיד עד שאתה לא משתמש במשהו פעם אחת אתה לא באמת יודע מה צריך.. נעשה בעתיד מקצה שיפורים.
חובב צפוני
סופר משתמש

הודעהעל ידי Yair Feldmann » 29 דצמבר 2020, 13:42

אני בטוח שתיהנה מהעבודה בשולחן, עד שתשאל את עצמך כיצד הסתדרת בלעדיו.
ברשותך, שני שיפורים שמודגמים בצילומים: 1. הוספת שתי "דלתות" שמאפשרות בסגירה מקסימלית יצירת דופן חלקה (למשל כאשר אתה יוצר תעלה בעץ, והעץ צריך לרוץ על דופן כזו ולא להיכנס לחור שבדופן הקיימת). את רוחב המיפתח אתה קובע לפי גודל הביט, או סוגר לגמרי, ומקבע באומי פרפר (הצילום השני). 2. הוספת פין קטן שמתברג לתוך השולחן וניתן להסרה. הוא שימושי מאוד כאשר אתה עובד עם ביט ומיסב: קודם אתה משעין את העץ על הפין ורק אחר כך מניח בעדינות על המיסב, והעץ אינו נרתע.
קבצים מצורפים
קדימה.jpg
כך זה נראה מקדימה. למעלה הוספתי חתיכת פלסטיק עבה כדי למנוע "תעופה" לא רצוייה מכיוון הביט
מאחור.jpg
אומי פרפר מקבעים את מיקום הדלתות
סמל אישי של המשתמש
Yair Feldmann
סופר משתמש

הודעהעל ידי Edi » 29 דצמבר 2020, 13:49

יש לי עמדה נצמדת לשולחן שבניתי שמיועדת לטרימר, לאחרונה הזמנתי רוטר TRA001 TRITON בהמלצתו של מיכאל ומצאתי במבצע נחמד את הBENCH TOP ROUTER TABLE של KREG אז ויתרתי על הבניה.
Edi
סופר משתמש

הודעהעל ידי חובב צפוני » 29 דצמבר 2020, 16:13

Yair Feldmann כתב:אני בטוח שתיהנה מהעבודה בשולחן, עד שתשאל את עצמך כיצד הסתדרת בלעדיו.
ברשותך, שני שיפורים שמודגמים בצילומים: 1. הוספת שתי "דלתות" שמאפשרות בסגירה מקסימלית יצירת דופן חלקה (למשל כאשר אתה יוצר תעלה בעץ, והעץ צריך לרוץ על דופן כזו ולא להיכנס לחור שבדופן הקיימת). את רוחב המיפתח אתה קובע לפי גודל הביט, או סוגר לגמרי, ומקבע באומי פרפר (הצילום השני). 2. הוספת פין קטן שמתברג לתוך השולחן וניתן להסרה. הוא שימושי מאוד כאשר אתה עובד עם ביט ומיסב: קודם אתה משעין את העץ על הפין ורק אחר כך מניח בעדינות על המיסב, והעץ אינו נרתע.

תודה יאיר
ראיתי את השדרוגים האלו בכל מיני סירטונים בהחלט נראה שווה. כמה שאלות:
1 - לא ברור לי באיזו סיטואציה לא ארצה את הפתח של השואב. בכוונה הוא עשוי קטן מספיק כך שחתיכת עץ סבירה לא תכנס פנימה. גם אם אני חורץ לוח, ברוב המקרים אמור להשאר לו מספיק "בשר" שנשען על הסרגל כך שהוא לא יחליק פנימה לפתח. האם כשאתה סוגר את הפתח עם ה"דלתות" אתה לא מקבל כמות גדולה של שבבים?..
2 - באיזה פין השתמשת? האם יש חשיבות למיקום שלו או שפשוט מימין / קדימה לביט?
חובב צפוני
סופר משתמש

הודעהעל ידי Edi » 29 דצמבר 2020, 17:54

חובב צפוני כתב:
Yair Feldmann כתב:אני בטוח שתיהנה מהעבודה בשולחן, עד שתשאל את עצמך כיצד הסתדרת בלעדיו.

תודה יאיר
ראיתי את השדרוגים האלו בכל מיני סירטונים בהחלט נראה שווה. כמה שאלות:
1 - לא ברור לי באיזו סיטואציה לא ארצה את הפתח של השואב. בכוונה הוא עשוי קטן מספיק כך שחתיכת עץ סבירה לא תכנס פנימה. גם אם אני חורץ לוח, ברוב המקרים אמור להשאר לו מספיק "בשר" שנשען על הסרגל כך שהוא לא יחליק פנימה לפתח. האם כשאתה סוגר את הפתח עם ה"דלתות" אתה לא מקבל כמות גדולה של שבבים?..
2 - באיזה פין השתמשת? האם יש חשיבות למיקום שלו או שפשוט מימין / קדימה לביט?

אבי, כשאתה חורץ תעלה במרכז קורה ממילא אין משמעות לשאיבה מהסרגל. מאידך קורה לא גבוהה עלולה להתקל בפתח הסרגל ולפגוע בשטף העבודה.
מיקום הפין מימין לביט מעט לפניו.
Edi
סופר משתמש

הודעהעל ידי חובב צפוני » 29 דצמבר 2020, 18:25

תודה על ההסבר אדי
חובב צפוני
סופר משתמש

הודעהעל ידי Israelgrn4 » 29 דצמבר 2020, 19:00

ערב טוב
מברוק על השידרוג.
עכשיו תתחיל ליהנות מהעבודה עם הטרימר.
לעניין האבק. אל תדאג, עם השואב או בלעדיו יהיה לך המון אבק.
Israelgrn4
סופר משתמש

הקודםהבא

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־14 אורחים