חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

להב מסור עגול שאינו בקו מגביל לבסיס

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

להב מסור עגול שאינו בקו מגביל לבסיס

הודעהעל ידי Eli2019 » 23 דצמבר 2020, 20:33

אולי יש למישהו עצה לחומר חילופי עבור בסיס חילופי למסור עגול. הלהב של המסור אינו בקו מגביל עם בסיס המסור (כשמודדים מצד הבסיס ללהב יש הבדל של כמ"מ בין המדידה בחלק הקדמי של המסור לבין המדידה בחלק האחורי של המסור). כתומאה המסור כל הזמן בורח לצד אחד. מדובר במסור ברשלס של דיוולט וחבל שלא ניתן לסמוך על דיוק גם כשמשקיעים בחברה טובה. ברצוני ליצור בסיס ולתקן בו את הסטיה הנ"ל ומבחינתי עדיף משהו
פחות עבר מסנדוויץ אבל חזק מספיק שיהיה קשיח.
עוד יותר טוב אם יש למישהו עצה איך לתקן את הסטיה בגוף המסור. המסור של דיוולט דגם DCS570.
תודה
Eli2019
משתמש ותיק

Re: להב מסור עגול שאינו בקו מגביל לבסיס

הודעהעל ידי Edi » 23 דצמבר 2020, 20:38

אתה מדבר על סטיה שנראית כאשר אתה מצמיד את דופן הסוליה לסרגל?
דופן הסוליה אינו מקביל ללהב?
Edi
סופר משתמש

הודעהעל ידי Eli2019 » 23 דצמבר 2020, 21:15

Edi כתב:אתה מדבר על סטיה שנראית כאשר אתה מצמיד את דופן הסוליה לסרגל?
דופן הסוליה אינו מקביל ללהב?

לא הבנתי מה אתה שואל אז אנסה להסביר שוב. אם אני מודד מצד הסוליה עד ללהב יש למשל מרחק של כ-14 מ"מ בחלק הדמי של הלהב וכ-15 מ"מ בחלק האחורי של הלהב. בצורה אחרת ניתן לומר שהלהב אינו בזווית 90 מעלות היחב לחלק הקדמי והחורי של הסוליה. מקוה שהסברתי יותר טוב.
Eli2019
משתמש ותיק

הודעהעל ידי Edi » 23 דצמבר 2020, 23:52

נראה לי שדברנו על אותו דבר, אמורים להיות לך ברגים שמחברים את הסוליה לגוף ישנו איזשהו משחק שאתה יכול איתו לכוון את מיקום הסוליה, אם אין מספיק מרווח ראיתי שהגדילו את החורים בכדי שיהיה ניתן למקם את הסוליה במקביל ללהב.
Edi
סופר משתמש

הודעהעל ידי Eli2019 » 24 דצמבר 2020, 12:05

Edi כתב:נראה לי שדברנו על אותו דבר, אמורים להיות לך ברגים שמחברים את הסוליה לגוף ישנו איזשהו משחק שאתה יכול איתו לכוון את מיקום הסוליה, אם אין מספיק מרווח ראיתי שהגדילו את החורים בכדי שיהיה ניתן למקם את הסוליה במקביל ללהב.

אכן בעיקרון זה רעיון טוב. יש לי מסור של Evolution שבאמת מגיע עם חורים רחבים כך שיש מקום לשחק לימין או שמאל לפני שמהדקים את הבורג, אבל בדיוולט החורים קטנים. נראה לי שיהיה קצת קשה להרחיב את החור הקיים ללא מקדחת עמוד כי גם אם אצליח לתפוס את הבסיס בצורה שלא יזוז הרי החורים הקייים הם עם שקע בשביל לקבל את ראש הבורג ומהנסיון קשה לקדוח בכזה מצב בצורה ידנית. בהחלט משאיר את האופציה הזאת כפיתרון
אבל בינתיים מעדיף פיתרון יותר טוב.
Eli2019
משתמש ותיק

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־9 אורחים