לאחר שעבדתי במרץ שבוע שעבר לסיים את ההארכה והסטנד למסור, ניגשתי לפרויקט שהיה לי בקנה זמן מה - ספרייה קטנה לילדות שלי, בנות 2 ו 4..משהו שיתן מענה לכל המבצעי ספרים שאשתי קונה בהם כל הזמן לאחרונה...
השתמשתי במשטח עץ אורן בודד של 122*244 למשימה, בעובי 18ממ.
תחילה תיכננתי משהו בסקצ'אפ כדי לקבל מושג מה אני רוצה לעשות. התלבטתי אם להתנסות בשיטות חיבור חדשות או לסגור עניין עם ברגים, שזה בגדול מתאפשר מבלי שיציק בעין (ברגי קרג ברצפה, בחלקים האחוריים איפה שלא זמינים לעין וכו), ובסוף משיקולי זמן, בחרתי לא להסתבך וללכת בדרך הקלה, ומלבד החוצצים לספרים שהודבקו עם דיבלים, ההרכבה המלאה (דפנות, חלק עליון ולתחתון, גב) הושלמה עם ברגלים מאחורה ומלמטה
החלק התחתון, בולט קדימה, ולמעשה יש חלל ריק שנוצר מאחור, כדי להנגיש את הספרים הקטנים לחזית הספרייה, אך עדיין להנות משטח אחסון גדול יותר לספרים הגדולים למעלה.
הרוחב החיצוני כ97 סמ, וכל תא ברוחב פנימי של 30סמ ועומק של 40סמ, כך שאפשר בכיף לשים שם 30ספרים בתא אחד, באלכסון, ולדפדף בהם בנוחות
למטה, העומק הוא 20~ סמ בלבד, כדי לאפשר לשים ספרים קטנים מבלי שיבלעו בכל העומק הזה...
כל החיתוכים בוצעו על המסור שולחן וזה היה תענוג (פרויקט אמיתי ראשון שאני מבצע איתו)
החלק העליון של הגב, בחלקו העליון, באלכסון יחד עם הדפנות, ב 22.5 מעלות.
מידת הדיוק שהצלחתי להפיק ממנו היתה גבוהה מאוד, והדבר היחידי שהקשה עלי היה שאחד המשטחים, מהחיתוך ועד הצביעה וההרכבה, התעוות מעט וזה קצת עשה לי בעיות בתהליך ההרכבה.
יש פה שילוב של 3 גווני צבע, חלקם היו לי, וחלקם נקנו: X2 לבן, יושם עם רולר ספוג סינטטי, והתוצאה שהתקבלה ממנו, לטעמי, ממש טובה. שידרוג משמעותי לעומת מברשת או רולר משי שהשתמשתי בו לפניכן.
החזית, בגוון אפור "שאבי שיק" \ גיר, שהיה לי שאריות ממנו, ומעליו לקה שיושמה בספריי. והגב - X2 ורוד שיושם בספריי אף הוא. בסהכ הטעם האישי שלי מעדיף שילוב של עד שני גוונים ולא שלוש, אבל היתה דרישה חזקה לוורוד
הדאגה היחידה לגבי הצבע - שיחזיק, שכל גרירת הספרים למטה לא תשחק אותו.. זה קרה לי עם הידרו לזור במדפים במרפסת שירות, ואני מקווה שפה הצבע יחזיק מעמד יותר טוב.
היה לי תיכנון להוסיף רגלי עץ אלון קצרות, באלכסון, אבל ההחלטה נפלה שזה, כמו שזה, יפה ולא להוסיף עוד גוון לסיפור, אז העניין הושלם עם רגליות טפלון בלבד.