חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

לכה לפלטת אלון לשולחן

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

Re: לכה לפלטת אלון לשולחן

הודעהעל ידי Israelgrn4 » 10 דצמבר 2020, 15:38

אלכס
פעם הייתה חנות קטנה ומטריפה לחובבי הצבע בדרום תל אביב.
היום היא עדיין מוכרת, אבל כבר לא לצרכים שלי.
שם באותה החנות לא הראו כתבות, שם אמרו מה כדאי לעשות, שם מכרו את חומרי הגלם, ושם גם נתנו
את התובנות להמשך הדרך. ואם הם אמרו "שר לק" אז מי אני שאומר אחרת. ושמו וזכרו שמור איתי עד היום.
זו הייתה עדיין תקופה שהאמנו במומחים. כי הם קיצרו את הדרך בהמון מובנים.
היום, הטכנולוגיה השתפרה, וכן החומרים וכן המידע הכתוב, וכן המידע הצילומי.
והתמונה שהצגת לנו בפורום של צבע עליון לשולחן היא "הדוגמה" לאפשרויות ביצוע מדהימות
הנמצאות ב"ידי" מומחים, ולא במכשיריהם.
תודה על המידע בעניין המברשות.
כן. גם אני משתמש בהן, אבל עדיין לא בהצלחה גדולה. אבל עכשיו המוטיבציה תהיה הרבה יותר גדולה.
המון תודה
נער הייתי וגם זקנתי, ומכל מלמדי השכלתי.
Israelgrn4
סופר משתמש

הודעהעל ידי e-r-a-n » 10 דצמבר 2020, 16:17

Alex Milch כתב:שלום ישראל,
אני לא יכול להיות בטוח, זו רק השערה שב"שרלק" כוונתך ל"Shellac/שלאק" (במילרע) שעם דילולו באתנול זה החומר הנוזלי שמשמש לפוליטורה/French Polish. בדילול עם חומר מתאים, הוא גם Foodsafe.
זה חומר שמוכר לי עוד מהיותי תלמיד במגמת אלקטרוניקה בבית ספר מיקצועי. בשנה ראשונה בנינו רדיו שפופרות, כולל עבודות פח ומסגירות ועל החזית מדיקט ביצענו פוליטורה.
השבבים להמסה מגיעים במספר גוונים ומכילים שעווה. ליישומים מסוימים יש גם שבבים נטולי שעווה.
אני לא עושה גימורי פוליטורה אך כיוון שהגימורים שלי בהברשה עם חומרים על בסיס מים, משתמש בחומר כשיכבה מפרידה בין חומר גיוון (בייץ/Beiz) ללקה שקופה שניהם על בסיס מים. הספיק לי שעור אחד להבין את הצורך בכך
לאחר הפיכת לוח מגוון ללוח בעל מראה פסים מנומר.
"מברשת סינתטית איכותית" - היתה ליעקבי מברשת "הידרו" טובה מאד שנעלמה מן השוק (אולי היא חזרה?) ואז פניתי לרעות בשדות זרים. הזמנתי מהסינים דוגמא שהוכיחה את עצמה כמצויינת ומאז אני מזמין את המוצר במגוון מידות רוחב. המחירים? חלום!

אני חושב שראיתי תגובה שלך בעבר בפייסבוק שבה המלצת על מברשות כאלו.
אני רכשתי כאלו בעצמי מעליאקספרס ואשתמש בהם בפרויקט הקרוב שאני מתכונן לקראתו.

קצת התקשתי למצוא דעה מגובשת באילו לקות אתה חווה נסיון מוצלח יותר בעמידות ובטיב הלקה לאורך זמן.
לאחר לא מעט חיפושים בהיסטוריה של הפורום סוף סוף מצאתי פוסט שלך שמתאר שמות חברות ספציפיות שהתנסית והיית מרוצה:
בתור "שירות לציבור" אני אציין אותם פה, כדי שהמידע יהפוך למעט זמין יותר :)
viewtopic.php?f=1&t=4144#p22248

יש לי כמה שאלות אליך:
1. באוסף רהיטים שעשיתי לפני כ4-5 שנים, ובהמלצת הפורום, השתמשתי בלקה של אלדר. קניתי פח לקה שקופה מט 10%, ויישמתי עם ספוג כ 3 שכבות במגוון רהיטים על עץ אלון, כולל שולחן סלון ומשטח עליון לארון כיור באמבטיה. היישום לדעתי סטנדרטי - ליטוש עד 220, יישום שכבה, ליטוש עדין מאוד עם 320, שכבה נוספת, ליטוש עדין ושכבה אחרונה. התוצאה היום היא כזו - בחלק מהמשטחים, אלו שדורשים עמידות מוגברת כמו שולחן או משטח לכיור, אם עומדים עליהם מים לכמה דקות הם משאירים סימן כהה, שנעלם מעצמו דיי מהר אבל עדיין יש הרגשה של ספיגה של חומר מבעד ללקה אל העץ עצמו. במה יתכן ושגיתי בתהליך היישום?
2. האם שגיתי בבחירה של לקה של אדלר למשטחים שדורשים עמידות גבוהה יותר? אני מרגיש שנוצרו מעט כתמים בשולחן פינת אוכל למשל. קורה מן הסתם שנשפכים עליו דברים, וכמובן שיש שחיקה טבעית של הלקה לאורך זמן, אבל בסהכ..לא בית של קופים, הכל שמור ברמה גבוהה למדיי ועדיין, נשפכים לפעמים דברים ונוצרו מעט כתמים
3. האם ההמלצה שלך נותרה בעינייה ביחס לפוסטים ששיתפתי? ואילו מהלקות שאתה ממליץ, לדעתך בעלות עמידות גבוהה לשחיקה, למשטח עליון שנוטה להרטב כמו מסביב לכיור, או פינת אוכל?
4. נשמע שכדאי לבקר באפריים צבעים מדבריך (הקודמים)
5. האם לדעתך כדאי להשתמש במדלל ביישום בהברשה? בחלק מהפוסטים הקודמים שלך נתקלתי בטענה שכדאי לדלל ב 10% את השכבה הראשונה, ובכאלו לא. האם יש הסבר מדויק מתי כדאי ומתי לא?
e-r-a-n
סופר משתמש

הודעהעל ידי Alex Milch » 10 דצמבר 2020, 17:59

אצל "אפרים צבעים" אתה יכול להתיעץ עם שחר.
לכ החברות שציינתי יש אפשרות להוסיף מקשה להגברת העמידות.
התופעה שאתה מתאר על משטח שולחן האוכל לא מוכרת לי, לא באופן אישי (יש לי שולחן משטח אלון) ולא מלקוחותי.
לגבי משטחים בחדרים רטובים אני נוהג להסב את תשומת לב לקוחותי שעל מנת להאריך את חיי המשטחים, חובה לנגב כל טיפת מים באופן כמעט מיידי.
קבלתי פעם הסבר על כך, על בסיס תאורטי-מעשי, טיפת מי ברז מכילה משקעים שנשארים על המשטח לאחר התנדפות המים ואם הטיפות נוחתות על אותו מקום מספר רב של פעמים, המישקעים הם אלה שפוגעים בלקה ולא המים עצמם.
ענין דילול השיכבה הראשונה תלוי בסמיכות הלקה, אם זה כתוצאה מהתישנותו או ממצב טמפרטורת הסביבה בעת השימוש וכמובן תחושות שמבוססות בעיקר על הצטברות של נסיון.
Alex the Cheesepenter
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

הודעהעל ידי e-r-a-n » 10 דצמבר 2020, 20:35

בעניין הרטיבות והכתמים - מדובר במשהו חולף, אני תמיד מקפיד לנגב, אבל..אורחים לפעמים באים, ומתיזים מים מבלי לנגב. ואז יתכן ומים יעמדו מעט זמן עד שאני אבוא לנקות בקדחתניות :mrgreen:
בנוגע להסבר התאורטי\מעשי שלך - מעניין. טוב לדעת, תודה.
אני חושב שאחת הטעויות שלי היא שהשתמשתי בספוג, ש...סופג וכנראה מיישם שכבה מאוד דקה, בניגוד למברשת שיותר נדיבה.

האם כשמדברים על לקה עם עמידות מוגברת מדובר על לקה רגילה שמוסיפים לה חומר מקשה לפני היישום? זה כל סוד הקסם?
ובנוגע לליטוש בין שכבות - כמה זמן מומלץ להמתין לפני ליטוש שכבה ראשונה\שנייה? כמה שעות\יום, או עד שיבש למגע מספיק?

אם בכל זאת לבחור מאחד מבין כל המוצרים שציינת בפורום, האם יש לך העדפה או נטייה למוצר אחד על פני האחר או שההבדלים זניחים עד לא קיימים? ופשוט לקנות מה שנגיש לרכישה וזהו?

לגבי חומר מקשה - האם בטוח להשתמש בו בצביעת רהיט כמו מיטה או סולם למיטה, דברים שילדים ישנים ממש בצמוד אליהם?
e-r-a-n
סופר משתמש

הודעהעל ידי Alex Milch » 10 דצמבר 2020, 20:59

לא ידוע לי על גורם מסכן בריאות בתוספת החומר המקשה. לא השתמשתי בהוספת מקשה מלבד במדרגות.
כל הלקות ברשימה בדרגת איכות כמעט זהה. לאחרונה אני עם "ICRO", נגיש לי במיוחד, קרוב לבית, הסוכן גר בישוב שכן לנגריה וגם המחירים די זהים.
שיטת היישום היחידה שאני מנוסה זה בהברשה בלבד.
Alex the Cheesepenter
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

הודעהעל ידי oferyuval » 11 דצמבר 2020, 11:37

Alex Milch כתב:הזמנתי מהסינים דוגמא שהוכיחה את עצמה כמצויינת ומאז אני מזמין את המוצר במגוון מידות רוחב. המחירים? חלום!

תודה, טוב לדעת.
בעזרתה האדיבה של גוגל גם מצאתי קישור למוצר:
https://www.aliexpress.com/item/2044422 ... web201603_
oferyuval
סופר משתמש

הודעהעל ידי e-r-a-n » 11 דצמבר 2020, 14:16

תודה אלכס.
אני אנסה לרכוש דרך אפריים צבכים בהזדמנות, שכן הוא הכי דרומי ביחס לשאר האפשרויות וקרוב אלי (ביחס ל..חיפה נגיד)

לגבי הארון אמבטיה שהזכרתי, למשל, אפשר לראות שבחלק התחתון של התמונה היתה מגבת מעט לחה שגרמה לעץ להשחיר, ומעט נתזי מים שמנגב בהקפדה בחלק העליון גורמים לסימנים לבנים, אולי אבנית או משקעים כפי שציינת

IMG_20201211_131517.jpg
e-r-a-n
סופר משתמש

הודעהעל ידי Alex Milch » 11 דצמבר 2020, 14:37

קשה מאד לקבוע מה בדיוק "מציק" משטח שלך. מה שרואים שכאילו אזורים תחומים בתוך גבולות הפסים השונים.
כל פס וחלקים שונים ממנו יכולים להיות בעלי תכונות שונות שמגיבות באופן שונה לציפוי, למים ולדטרגנטים.
הקטעים הלבנים נראים כאילו היו עץ חשוף לפגעי מזג האויר, כלומר יתכן מאד שההגנה ירדה עם הזמן באזור הזה ונשאר עץ חשוף.
חומרי גימור אתה יכול לקבל גם אצל "שחם-שחמורוב" בראש העין או ב"גוונים" בצור-יגאל.
Alex the Cheesepenter
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

הקודם

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־8 אורחים