היי,
מקווה שתוכלו לעזור: מחפשת המלצות ללכה מט שקופה לצביעת פלטת אלון שתשמש לטובת שולחן אוכל. הפלטה חדשה ולא נצבעה בעבר.
לכה לפלטת אלון לשולחן
18 הודעות
• עמוד 1 מתוך 2 • 1, 2
לכה לפלטת אלון לשולחןהיי,
מקווה שתוכלו לעזור: מחפשת המלצות ללכה מט שקופה לצביעת פלטת אלון שתשמש לטובת שולחן אוכל. הפלטה חדשה ולא נצבעה בעבר.
Re: לכה לפלטת אלון לשולחןאני משתמש בלכה פוליאורטנית, מגיעה בכל מיני רמות ברק, לא מאמין שתמצאי 0 אחוז ברק בטמבורייה רגילה, לכה כזו גם יקרה משמעותית... לכה 20% ברק נראית נהדר (לטעמי)
מה שכן, לא ציינת דבר בעניין תהליך הצביעה, בהנחה שאת חדשה לעניין של צביעת עץ, כדי לקבל תוצאה טובה את תאלצי לשייף את הפלטה לפני הצביעה, לצבוע בשכבת ייסוד (ישנה לכת ייסוד אך אם זה הפרוייקט היחידי שלך פשוט תשתמשי בלכה שתקני, היא אמנם מבוזבזת על שכבת ייסוד אבל זה עדיף מלקנות עוד פח שלם של לכת ייסוד) השכבה הזו מטרתה לאטום את העץ ולהעלות את כל הסיבים שלו - הגימור לא יהיה חלק בשכבה הזו וזה בסדר, את השכבה הזו את מלטשת בעדינות (נייר ליטוש עדין, גרעין 320 - 400) במטרה להחליק את השכבה למגע, בדגש לא להוריד אותה לגמרי. אחרי שהמשטח חלק למגע את מנקה רטתט משאריות אבק וצובעת בעוד שכבת לכה סופית. כמובן שישנן דרכים ושיטות שונות, זו האחת שאני מכיר... בהצלחה.
Re: לכה לפלטת אלון לשולחןשלום
אני יכול להציע לך לעבוד עם חומר הנקרא סנדינג סילר עבור שכבת היסוד. חומר זה מדולל בהתאם עם מדלל ניטרו 21 ומיושם על ידי עם מברשת רחבה. חומר זה מתייבש במהירות. החומר הזה שקוף בעיקרו ולא מוסיף גוון לעץ הנצבע. החומר הזה זול משמעותית מכל צבע.( לקה עולה 85 ש"ח וסנדינג סילר עולה 45 ש"ח ). לפני צביעת הפלטה עם סנדינג סילר יש צורך לשייף את השטח הנצבע עם נייר לטש מעל 180 לאחר צביעת הפלטה עם סנדינג סילר יש לבצע ליטוש על מנת לשטח את הסיבים הקופצים וכן על מנת לקבל משטח חלק, חלק. החומר המתקבל לאחר הליטוש הוא אבקה לבנה ויש לנקות את המשטח ביסודיות. אני מלטש את שכבת הסנדינג סילר עם ספוג מצופה נייר לטש הנקרא מבריקל הפלא שאפשר להשיג בכל סופר. אבל ניתן ללטש עם כל נייר לטש מעל 240 ובעדינות. בהצלחה נ.ב ניקוי המברשת ע"י מדלל ניטרו 21, לאחר יבוש המברשת היא הופכת לקשה כמו אבן, אל דאגה, טבילה קצרה בתמיסת ניטרו מחזירה את תפקוד המברשת כבראשונה.
Re: לכה לפלטת אלון לשולחןהנסיון שלי שונה משל אלה שכתבו לפני.
מזה מספר עשורים שאני משתמש רק בלקות אקריליות על בסיס מים, ישום בהברשה. לקות מסוג זה למגזר המיקצועי (בר השגה לכל דורש) קיימות בדרגות ברק 0-100%. החומר קיים בגירסה בעלת עמידות גבוהה לשחיקה. חיפוש בפורום יעלה את שמות מותגי הלקה והספקים עליהם המלצתי בעבר. האריזות הן של 4-5 ליטר או ק"ג, כל משווק והגדרותיו. אין צורך ביסוד. יסוד ניטרו-צלולוזי שהוזכר הוא אכן בעל יבוש מהיר אך מעניק גוון צהבהב לעץ, זו אחת מתכונותיו. בנוסף, זה סוג חומר שאסור לשימוש באיחוד האירופאי כבר שנים רבות עקב היותו לא ידידותי לסביבה, בסיס טינר. כיוון שהאלון הוא עץ בעל פורים/פורות פתוחים/פתוחות, לא חובה לדלל את השיכבה הראשונה שתשמש כיסוד. אני לא בעד שיטת מריחת מים לפני הכל, להרמת סיבים. חשוב ללטש את המשטח מאד-מאד אחיד, ברמה אחידה כדי למנוע תופעת blotching. זה דבר שנראה גם ביישום לקה שקופה לא רק ביישום חומר מגוון (בייץ). ליטוש יתר מעבר לגריט 180, ימנע ספיגע טובה של הלקה. לאחר השיכבה הראשונה אפשל ללטש בין השכבות עם גריט 240 (Very Fine) או 320 (Extra Fine). שיכבה אחרונה לא מלטשים. עבור שולחן אוכל רצוי מאד ליישם 4 שכבות בהברשה (הברשה תמיד מלאה יותר מהתזה), זה יבטיח הגנה מיטבית לאורך זמן. כיוון שמדובר בלוח עץ גושני/מלא, חשוב לבצע אותו תהליך גם על פני תחתית הלוח כדי למנוע עיוותים. ליישום הלקה תמיד השתמשתי במברשת סינתטית איכותית שלא משאירה סימני הברשה. ההפרש בין השכבות עפ"י הוראות היצרנים והתחשבות בתנאי הסביבה. דרגת הברק העיקרית שאני משתמש היא 10% שמעניקה מראה מט לחלוטין ולא פעם נשאלתי ע"י לקוחותי: "יש על זה כבר לקה?" המראה נשאר טבעי ועם הלקה שרשמתי העץ לא יצהיב. Alex the Cheesepenter
Re: לכה לפלטת אלון לשולחן
שלום אלכס אין לי ניסיון בנגרות וגם לא בצבע המשתווה למה שציינת. אבל היום לקחתי פלטה קטנה של עץ לבן. חילקתי אותה ל-2 חלקים. חלק אחד נצבע בסנדינג סילר. וחלק שני נצבע בלק שקוף. לאחר ייבוש, שייפתי את הפלטה, ועליה צבעתי שכבת לק. לאחר ייבוש לא רואים מי היה הסנדינג סילר ומי היה הלק. לולא כתבתי על העץ מי הוא מי לא רואים משהוא צהוב בפלטה. סתם מהרהורי ליבי. דרך אגב תודה על המידע שנתת לי בעניין צירי דלתות. עזר מאוד.
Re: לכה לפלטת אלון לשולחןישראל, יכול להיות שמה שכתבתי לגבי סנדונג סילר ניטרו-צלולוזי על בסיס טינר נכון רק עד לפני 20-30 שנים. מאז לא השתמשתי, אולי שינו הרכב, בסיס...
לפני 2-3 ימים יישמתי לקה אקרילית על בסיס מים בהברשה, 3 שכבות, 10% ברק. צילמתי בכוונה מול האור... Alex the Cheesepenter
Re: לכה לפלטת אלון לשולחןשלום אלכס.
אני מכיר את הסנדינג סילר עוד מהתקופה שקראו ללק המיוצר מדפי חומר מוצק המעורבב עם כוהל בשם "שרלק" משהו עמוק בשנות השבעים. גם מאז לא זכור לי כי דובר על תוספת טונים בגוון לאחר כיסוי בסנדינג סילר. לכן הערה שלך באה אלי בהפתעה. ועל מנת לראות האם יש משהו בדבריך עשיתי מה שעשיתי. גם אם הייתי נוכח כי יש איזשהו שינוי בגוון לא הייתי מפסיק לעבוד עם החומר הזה. אבל הייתי נזהר מלהצהיר כי הגוון שקוף. לאחרונה התחלתי לעבוד עם חומר נוסף, אמריקאי, בעל שם שונה וגם עם מדלל שונה ואשר התוצאות שלו נחותות לטעמי מהעבודה עם הסנדינג סילר. ואני לא אמשיך לעבוד איתו. ( לא זוכר כרגע את שמו) הייתי שמח אם היית מצרף תמונה של מברשת " טובה " איתה כדאי לצבוע לק תעשה מעשה אבירי. הגמר של השולחן הוא משהו משהו.
לדעתי ה שרלק הוא שילק, עדיין חי ובועט כמו חדש
Re: לכה לפלטת אלון לשולחןשלום ישראל,
אני לא יכול להיות בטוח, זו רק השערה שב"שרלק" כוונתך ל"Shellac/שלאק" (במילרע) שעם דילולו באתנול זה החומר הנוזלי שמשמש לפוליטורה/French Polish. בדילול עם חומר מתאים, הוא גם Foodsafe. זה חומר שמוכר לי עוד מהיותי תלמיד במגמת אלקטרוניקה בבית ספר מיקצועי. בשנה ראשונה בנינו רדיו שפופרות, כולל עבודות פח ומסגירות ועל החזית מדיקט ביצענו פוליטורה. השבבים להמסה מגיעים במספר גוונים ומכילים שעווה. ליישומים מסוימים יש גם שבבים נטולי שעווה. אני לא עושה גימורי פוליטורה אך כיוון שהגימורים שלי בהברשה עם חומרים על בסיס מים, משתמש בחומר כשיכבה מפרידה בין חומר גיוון (בייץ/Beiz) ללקה שקופה שניהם על בסיס מים. הספיק לי שעור אחד להבין את הצורך בכך לאחר הפיכת לוח מגוון ללוח בעל מראה פסים מנומר. "מברשת סינתטית איכותית" - היתה ליעקבי מברשת "הידרו" טובה מאד שנעלמה מן השוק (אולי היא חזרה?) ואז פניתי לרעות בשדות זרים. הזמנתי מהסינים דוגמא שהוכיחה את עצמה כמצויינת ומאז אני מזמין את המוצר במגוון מידות רוחב. המחירים? חלום! Alex the Cheesepenter
איכות הצביעה מדהימה! לא זוכר שראיתי אצלך אזור סטרילי
18 הודעות
• עמוד 1 מתוך 2 • 1, 2
מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־9 אורחים | |||||