|
|
חובבי נגרות ואומנות העץ
ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל
|
|
זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.
על ידי e-r-a-n » 28 נובמבר 2020, 18:57
יש לי פלטה של לביד מסוג לא הכי איכותי כנראה, יש לה טיפטיפה בטן (אפשר לראות שהיא צמודה לקיר והרווח טיפה משתנה) גם בהעדר שטח אחסון אני מאחסן אותה בעמידה כבר כנראה חודשיים או קצת יותר, ומלכתחילה זכור לי שלא היתה הכי ישרה... בחלק מה חיתוכים שביצעתי בה, ניתן לראות שהשכבות של הלביד לא אחידות ויש כיסי אוויר קטנים לפעמים או מחסור במילוי איזה סוג לביד זה? אני מעוניין לבנות סוג של ארגז/שידה לספרים לילדות שלי משהו בגובה נמוך, האם כדאי להשתמש בה לאור מה שכתבתי עד כה? וכיצד מומלץ לצבוע סוג עץ כזה בצבע אטום לגמרי - צריך לבצע ייסוד? תוהה בעיקר לגבי הפרופיל מצרף תמונה, זה משטח שמתואר כ 17ממ אך בפועל 16.
-
e-r-a-n
- סופר משתמש
-
על ידי shimonc » 28 נובמבר 2020, 19:12
בהחלט ניתן להשתמש בלביד. המבנה שתיצור "יאלץ" את הלביד להתיישר, ובסוף תתמוך ביישור ע"י פלטה אחורית. מדיון קודם שהיה פה לגבי צביעה נאמר שצביעת פריימר על הפרופיל פותרת את בעיית האטימות.
-
shimonc
- סופר משתמש
-
על ידי e-r-a-n » 28 נובמבר 2020, 19:33
אני מניח שהמבנה יהיה סוג של "כוורת" במובן שיהיו משטחים לאורך ולרוחב, אז אני מניח שבשורה התחתונה כמו שאתה אומר, זה יאלץ את החומר להיות במקום מסוים
האם נחוץ ליישם רק על הפרופילים או על הכל? איזה פריימר מומלץ? וכיצד מומלץ ליישם? האם בדומה לצבע, לעשות שכבה, ליטוש עדין על 240/320 ושכבה נוספת? האם יישום באמצעות רולר זה בסדר?
ושאלה נוספת - זה רהיט ראשון שאני אנסה ליצור מלביד, האם יש צורך בליטוש לפני יישום הצבע והפריימר?
-
e-r-a-n
- סופר משתמש
-
על ידי avian » 28 נובמבר 2020, 20:45
כל הלבידים שיצא לי לעבוד איתם עד היום דרשו החלקה לפני הצבע (בהנחה שרוצים גימור חלק, כמובן). בדיוק בונה תלת-אופן לפעוטות עם ארגז שעשוי מלביד 1 ס"מ - המשטח מקביל בערך למה שמקבלים אחרי ליטוש בנייר 60. ההבדל בתחושה אחרי ליטוש ל-240 הוא דרמטי.
-
avian
- סופר משתמש
-
על ידי rondadon » 28 נובמבר 2020, 21:38
זה נראה כמו לביד אוקומה מהתמונה.
גם אצלי הם מאוחסנים על הצד נשענים על הקיר מחוסר מקום, ומקבלים קצת בטן, כמו שנרשם, זה ''מיושר'' בזמן החיבורים. כל עוד אתה לא צריך דיוק של עשיריות מ''מ, לרץא נראה לי שהבטן תשפיע מידי גם על החיתוך, אלא אם זה ממש ''קשת''.
לגבי צביעה - קנט פורניר הפתרון הכי מהיר ויעיל שהשתמשתי כרגע. פריימר לא עזר מידי, שפכטל עץ היה יותר סביר, הקנט עובד מעולה.
אופציה נוספת, זה הדבקת קנט מעץ מלא כלשהו, עכשיו שיש לך מסור שולחן, לא תהיה לך בעיה לפרוס קורת אורן למשל לפסים דקים של 2-3 מ''מ.
לגבי הפורניר של הלביד עצמו - לקבלת צביעה חלקה (יחסית, בתנאים ביתיים) - למרוח שפכטל עץ, שכבה דקה ככל שניתן, כדי שתסגור את המרווחים הקטנים של הסיבים שקיימים בשכבת הפורניר העליונה. גם פה, פריימר לבד לא עזר אצלי, רק שפכטל ואז ליטוש.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
-
rondadon
- סופר משתמש
-
על ידי e-r-a-n » 28 נובמבר 2020, 22:43
אהבתי את הרעיון של להכין את הקנט בעצמי. יש לי בצמוד לפלטה הזו כמה קורות אורן 5*10 שאוכל לנצל למטרה הזו
איך אני מבצע חיתוך כ"כ דק של מ"מ בודדים על המסור? מבחינה טכנית... ה 3ממ האלה של עץ, הם כמו תמיד, בין הגובל ללהב? זה ניתן לביצוע ללא zero insert plate?
-
e-r-a-n
- סופר משתמש
-
על ידי rondadon » 28 נובמבר 2020, 23:08
הפוך, את החלק הדק שמים בצד שמאל, ללכוד פס דק כזה בין הלהב לגובל נשמע לי קצת מפוקפק. בהחלט עדיף zero clearence, אבל אפשר לאלתר זמני פשוט ע''י הדבקת פס מסקינגטייפ על הפתח של המכסה המקורי. דוגמא מיוטיוב (אפשר לאלתר גם תחליף ל feather board שהוא משתמש בו כמעצור) https://youtu.be/QxL8KRIBgL0Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
-
rondadon
- סופר משתמש
-
על ידי Alex Milch » 28 נובמבר 2020, 23:21
e-r-a-n כתב:אהבתי את הרעיון של להכין את הקנט בעצמי. יש לי בצמוד לפלטה הזו כמה קורות אורן 5*10 שאוכל לנצל למטרה הזו
איך אני מבצע חיתוך כ"כ דק של מ"מ בודדים על המסור? מבחינה טכנית... ה 3ממ האלה של עץ, הם כמו תמיד, בין הגובל ללהב? זה ניתן לביצוע ללא zero insert plate?
מקובל לעשות הלבשות עץ סביב לוח בעובי 5-8 מ"מ. אתה כמובן תעשה מה שתחליט...
Alex the Cheesepenter
-

Alex Milch
- סופר משתמש
-
-
על ידי rondadon » 28 נובמבר 2020, 23:47
אלכס, מה הסיבה למידה שציינת?
נשמע לי הגיוני לחלוטין אם רוצים למשל לעגל פאות עם רוטר, אבל אם המטרה אך ורק להסתיר את מראה השכבות של הלביד, מדוע לא מספיק 2-3 מ''מ?
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
-
rondadon
- סופר משתמש
-
על ידי Alex Milch » 29 נובמבר 2020, 09:04
אלה מידות שנוחוחת להשמה, נאות למראה ורצוי שיהיו מעץ קשה להוות הגנה על שפות הלביד. לצורך הסתרה מספיק קנט פורניר 0.5-0.6 מ"מ.
Alex the Cheesepenter
-

Alex Milch
- סופר משתמש
-
-
חזור אל נגרות
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־7 אורחים
|