|
|
חובבי נגרות ואומנות העץ
ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל
|
|
זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.
על ידי Alex Milch » 24 נובמבר 2020, 15:58
מכונת הקצעה מיישרת ומקציעה עובי היא הדבר הנכון ביותר לצרכים. מכונה מיקצועית תמיד תהיה תלת-פאזית (מכונה תלת-פאזית צורכת פחות חשמל ממכונה חד-פאזית בעלת מנוע עם אותו הספק, למי שטען אחרת) ובדרך כל תהיה "שלישיה" כלומר, מיישרת, הקצעת עובי ובוייר (מקדחה אופקית). לפני כ-25 שנים רכשתי את ה"שלישיה" שלי ועיקר ההתלבטות היתה לגבי הגדרת הרוחב הקצעה. עם תום ההתלבטויות החלטתי לבחור במכונה בעלת רוחב 350 מ"מ. לא היתה בעית מקום אלא בעיקר תקציב. כיוון שחלקי ריהוט רבים מבוססים על מידות רוחב/עומק של 30 ס"מ עד 60 ס"מ קבלת ההחלטה היתה קלה יותר. עבור פריטים שהם מעבר ל-30 ס"מ לקחתי בחשבון לייצר שני חלקים, להדביק וללטש חיבור אחד. נכון להיום אני מרוצה מן ההחלטה. דבר נוסף בעל חשיבות הוא קוטר תוף הסכינים ומספר הסכינים כמובן בתלות בקוטר התוף. במכונה יד שניה, בעית מיסבים (כפי שהוזכר כאן) היא משנית. שבלונה להתקנת סכינים היא חשובה ומקלה ולמיקרה הצורך אפשר לשחזר ולהכין. הבעיה העיקרית היא כיול לוחות ההזנה והקבלה. מקביליות של שתי הלוחות הכרחית, בלתי נמנעת וקשה מאד לביצוע. חוסר כיול יכול להניב במישור המיישר מישטח קעור או קמור. לכן, לדעתי, רכישה מיד שניה רק אצל משווקי מכונות חדשות ומשופצות. אלה מכונות שנלקחו מבעלי מיקצוע בעת שידרוג, נבדקות, משופצות ועם אחראיות לחצי שנה. "החיסרון" הבולט הוא היותן תלת-פאזיות. מקצוע בבתחום החובבים כדאי לרכוש חדש את הרחב ביותר האפשרי.
נ.ב. ענין של סמנטיקה, מקצוע עליון/תחתון. שמעתי מתדיינים על ההתיחסות למיקום העובד או מיקום הסכינים, הרי עפ"י זה ההגדרה היא הפוכה בדיוק.
Alex the Cheesepenter
-

Alex Milch
- סופר משתמש
-
-
על ידי avian » 24 נובמבר 2020, 21:58
למה שיהיה הבדל בצריכת החשמל של מכונה בהספק נתון בתלות בהיותה חד פאסית או תלת פאזית? אלף וואט זה אלף וואט בכל מתח (אפשר, לצורך העניין, להזניח את ההספק על על החיווט). לא שזה שיקול בקנית מכונה לתחביב - הרי היא תפעל רק מעט מאוד מהזמן.
-
avian
- סופר משתמש
-
על ידי Edi » 25 נובמבר 2020, 06:56
מנוע תלת פאזי יעיל יותר ומייצר פחות חום, חום זו אנרגיה מבוזבזת שמתבטאת בצריכת זרם גבוהה יותר.
עריכה: לגבי הנתון של ההספק (watt) הינו נתון מקסימלי שאותו מנוע מסוגל להגיע במאמץ, מנוע אחד מתאמץ יותר ויגיע להספק המקסימלי שלו מהר והשני יוכל עדיין לעלות בסרגל המאמץ אם ידרש.
נערך לאחרונה על ידי Edi בתאריך 25 נובמבר 2020, 09:59, נערך פעם אחת בסך הכל.
-
Edi
- סופר משתמש
-
על ידי ADאד53 » 25 נובמבר 2020, 08:37
המנוע של מקצוע יד שנייה מנגריה יהיה בעל צריכת חשמל גבוהה שיש לבדוק אם מתאימה לרוכש, בוודאי המנועים החד פאזים.
-
ADאד53
- סופר משתמש
-
על ידי avian » 25 נובמבר 2020, 10:39
אדי, צריכת הזרם הגבוהה יותר היא מכיוון שמנוע חד פאזי עובד למעשה במתח נמוך יותר, ולכן להספק נתון הוא דורש זרם גבוה יותר. הוא אכן יפלוט יותר חום, כי זרם גבוה יותר שזורם דרך חוט עם התנגדות נתונה מייצר יותר אנרגיות חום. לא עשיתי את החישוב המדויק, אבל אני די בטוח שמדובר בעניין די זניח. הבדל של אחוזים בודדים בצריכת החשמל הכוללת (למכונה עם הספק מכאני - להבדיל מחשמלי - נתון). לא נראה לי שזה משהו שצריך להיות שיקול משמעותי בבחירת כלי עבודה. אגב, גם סלילת קו תלת-פאזי (בהנחה שהכניסה לבית היא תלת פאזית) זה לא עניין סופר יקר. כמה מאות שקלים ממה שאני זוכר. אז גם לזה לא הייתי נותן להכריע בבחירה בין מכונות בעלות של אלפי שקלים.
-
avian
- סופר משתמש
-
על ידי yehuday » 25 נובמבר 2020, 10:54
אני בהחלט יכול לסלול קו תלת פאזי. העניין הוא שלרוב, המכונות התלת פאזיות הם יותר יקרות ותופסות יותר מקום, לכן אני מכוון לחד פאזית.
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
-
yehuday
- סופר משתמש
-
על ידי Edi » 25 נובמבר 2020, 11:54
avian כתב:אדי, צריכת הזרם הגבוהה יותר היא מכיוון שמנוע חד פאזי עובד למעשה במתח נמוך יותר, ולכן להספק נתון הוא דורש זרם גבוה יותר. הוא אכן יפלוט יותר חום, כי זרם גבוה יותר שזורם דרך חוט עם התנגדות נתונה מייצר יותר אנרגיות חום. לא עשיתי את החישוב המדויק, אבל אני די בטוח שמדובר בעניין די זניח. הבדל של אחוזים בודדים בצריכת החשמל הכוללת (למכונה עם הספק מכאני - להבדיל מחשמלי - נתון). לא נראה לי שזה משהו שצריך להיות שיקול משמעותי בבחירת כלי עבודה. אגב, גם סלילת קו תלת-פאזי (בהנחה שהכניסה לבית היא תלת פאזית) זה לא עניין סופר יקר. כמה מאות שקלים ממה שאני זוכר. אז גם לזה לא הייתי נותן להכריע בבחירה בין מכונות בעלות של אלפי שקלים.
ברור שזה לא שיקול לחובב, אבל תחשוב על מפעל עם מכונות רבות עם צריכת זרם גבוהה מאוד, לא מכיר את חישוב הפער אבל הדלתא יכולה להיות משמעותית מאוד, שלא לדבר על שאר הפקטורים כמו תחזוקת תשתית חשמל, צריכה גבוהה יותר של חשמל למיזוג אוויר כן הלאה
-
Edi
- סופר משתמש
-
על ידי Edi » 25 נובמבר 2020, 11:56
yehuday כתב:אני בהחלט יכול לסלול קו תלת פאזי. העניין הוא שלרוב, המכונות התלת פאזיות הם יותר יקרות ותופסות יותר מקום, לכן אני מכוון לחד פאזית.
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
מלבד נושא המקום שעליו רק אתה חכול להעיד, דווקא ביד 2 אני מאמין שתמצא הצע גדול יותר של תלת שישפיע גם על המחיר
-
Edi
- סופר משתמש
-
על ידי avian » 25 נובמבר 2020, 12:37
מפעל זה משהו אחר, עם שיקולים שונים לגמרי משלנו. הנקודה שלי היא שהנושא של פליטת חום מוגברת או הבדל של כמה אחוזים בצריכת החשמל בכלל לא רלוונטיים לשואל, ולכן אין טעם לדון בהם בהקשר של השאלה שעל השולחן.
-
avian
- סופר משתמש
-
על ידי Edi » 25 נובמבר 2020, 15:04
avian כתב:למה שיהיה הבדל בצריכת החשמל של מכונה בהספק נתון בתלות בהיותה חד פאסית או תלת פאזית? אלף וואט זה אלף וואט בכל מתח (אפשר, לצורך העניין, להזניח את ההספק על על החיווט). לא שזה שיקול בקנית מכונה לתחביב - הרי היא תפעל רק מעט מאוד מהזמן.
נכון גלשנו, אבל זה התחיל מהציטוט הזה
-
Edi
- סופר משתמש
-
חזור אל נגרות
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־4 אורחים
|