חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

נסיון באגוז אמריקאי

מידע, טיפים וטריקים, וכל מה שמסביב: מחרטות, כלים והשימוש הנכון בהם. איך מוציאים את היצירה מתוך גוש העץ? באילו כלים להשתמש ועוד?

Re: יפה מאוד. יופי של צורה בעץ.

הודעהעל ידי maamoon » 19 נובמבר 2008, 18:14

דגנית תודה רבה ... זה מדבק וזה חידק ותולעת במוח כל היום חושבים איך חוזרים הבית ועם מה משחקים....

איאל: תכניקת הגימור תלויה אך ורק בך, מה שאתה עושה נשאר ברימיטיב במהלך הצביעה, החלתה שלך אני מוריד מהמחרטה לוקח לעבודה מתיז כמה וכמה שכבות של לקה פוליטריין דו רכיבי בברק רצוי, העניין עם התכניקה שלך הוא הנוחות והגיור המהיר, אני לא הייתי משתמש בסנדינג סילר אללא אולי ביאכט וורניש, כי עם מהירות משתנה הוא יתן ברק משתנה עושה את זה בכמה שכבות וגומר עם ווקס או שקוף או שחור לענתוק ... נראה אל תתחייב לשיטה אחת

סבא גקסון אתה מוזמן תמיד תמיד מתי שבא לך
סמל אישי של המשתמש
maamoon
סופר משתמש

מאמון - צדקת. ההצעה שלי היא רק מאופן הגימור שאני למדתי.

הודעהעל ידי eyal g » 19 נובמבר 2008, 23:40

אני יותר אשמח אם אחרי הגימור תכתוב את התהליך ורשמים/לקחים שלך.
יש לי עוד הרבה מה ללמוד ממך בתחום.
eyal g
סופר משתמש

Re: מאמון - צדקת. ההצעה שלי היא רק מאופן הגימור שאני למדתי.

הודעהעל ידי maamoon » 20 נובמבר 2008, 00:39

צדקת ותזהר באמת איך אתה מעז להגיד לי איך לגמר , ולצבוע , חחחח בצחוק .... אכן מהכרח המציאות יש לי ידע בצבע (אני עובד בזה )
אבל בחריטה אני צובציק של קומקום (זרבובית) ואתה תוכל בהחלט לתרום לי עד מאוד מאוד איך שכבר עשיתה עם הספר, אני אשמח לקבל עוד חומר ועוד, הספר מאוד מאוד נרחב
סמל אישי של המשתמש
maamoon
סופר משתמש

סופר גלו?

הודעהעל ידי udi koren » 20 נובמבר 2008, 09:47

איך עושים את זה בפועל? עם מטלית? זה לא מתייבש?
udi koren
סופר משתמש

Re: סופר גלו?

הודעהעל ידי Moshe Eshel » 20 נובמבר 2008, 10:52

udi koren כתב:איך עושים את זה בפועל? עם מטלית? זה לא מתייבש?

אם כבר שאלת.... אז אני אענה... אולי גם אפרסם מדריך מצולם יום אחד.

הטכניקה כמו שלמדתי אותה לשימוש (בעיקר בגימור של עטים), לוקחים מטלית נייר עבה איכותית (כזאת שלא מתפרקת ומשאירה סיבים) - דרך אגב דבר מצויין להרבה גימורים ואפשר לזרוק בלי להרגיש רע.

קצת שמן BLO (שמן פשתן מבושל), על המטלית ומורחים על העץ, לא המון קצת ומנגבים טוב טוב שלא ישארו משקעים, ואז מגבירים את המהירות של המחרטה (נגיד 2000 סיבובים לדקה), ובעדינות ובזהירות בעזרת מטלית הנייר הקודמת (שספוגה בBLO ) מטפטפים ממש טיפות קטנות של סופר גלו על ה"חיבור" בין המטלית למה שעל המחרטה, ובתנועה זריזה עם המטלית (והמשך הטיפטוף) נעים על המטרה בין העוקצים ומפעילים לחץ גבוה על המטלית, ממש מנגבים את העץ בחוזקה עד שהכל נהיה מאוד חם - גם בגלל החיכוך וגם בגלל שהסופר גלו מתחמם כחלק מהיבוש שלו.
אם עשית כמו שצריך, ולוקח כמה פעמים עד שבאמת מצליח, נהיה לך גימור שקוף (בעובי שתלוי בכמה סופר גלו מרחת), חזק ומבריק - אפשר אחר כך לעשות הברקה עם חומרי הברקה של פלסטיק...

סוג הדבק המדובר הוא הסופר גלו שנמכר בארץ, מרגיש מאוד דליל ונוזלי, מה שמכונה בארה"ב Thin Super Glue להבדיל מה Thick ןה Medium שהם יותר סמיכים מתייבשים קצת יותר לאט (עוד כמה שנית) ופחות מתאימים לעבודה הזו (אבל יותר טובים לדברים אחרים כמובן :-))

מומלץ מאוד לעבוד עם כפפות כי הסופר גלו, כמו שידוע מדביק אצבעות - והוא עובר דרך המטלית בסופו של דבר. התהליך דורש קצת אימון לפני שמגיעים לתוצאות סבירות, אז מומלץ להתאמן על חתיכת עץ חסרת חשיבות, אבל כזו שהבאת לדרגת גימור גבוה מבחינת לטש, אפשר גם לפני הסופר גלו לשים כמעט כל גימור אחר - הסופר גלו ידבק מלמעלה ולרוב הדברים לא ישמיד אלא רק יכסה מעל (מוסיף שיכבה של ברק).

עוד משהו שצריך להזכיר, התהליך דורש כמות מסוימת של סופר גלו, ומה שנמכר בארץ (הבקבוקים הקטנים) לא יספק אותך (מאוד יקר ונגמר באמצע העבודה), כדאי ומומלץ להזמין מחו"ל אריזה יותר גדולה (אם מישהו יודע על מקום בארץ שמוכר אריזות גדולות של סופר גלו או דבק CA בשמו המסחרי - אני אשמח לשמוע). למוצר אורך חיים של בין חצי שנה לשנתיים (תלוי בסוג ובעובדה שמומלץ לשמור במקרר) - ולכן לא לקנות יותר מדי - אם מישהו רוצה אני מכיר מקור ממש זול בארה"ב שמוכר במחיר אטרקטיבי וגם שולח לארץ.

אה כן, כמובן שאפשר לנסות גם בלי מחרטה, אבל מהירות הסיבוב מאוד עוזרת לפיזור שווה, שקשה להגיע אליו כשמורחים ביד...

בהצלחה
סמל אישי של המשתמש
Moshe Eshel
מנהל האתר

הקודם

חזור אל חריטה, גילוף ופיסול בעץ

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־2 אורחים