חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

חיבור משטח עליון מעץ מלא

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

חיבור משטח עליון מעץ מלא

הודעהעל ידי rondadon » 02 נובמבר 2020, 22:49

אז בשעה טובה, אני מתחיל לצרף עצים קשים לתחביב :)
היום יצרתי פלטה מאלון אדום. יצא לא רע לניסיון ראשון (3 קורות 16*46). מחר אשייף ואחתוך למידה סופית (45*45). הפלטה מיועדת לשידת צד למיטה כמשטח עליון.

לגבי החיבור שלה, ראיתי אפשרות של z קליפ ושם ''כפתורים''. השאלה האם לא מספיק לעשות בגוף השידה חורים רחבים יותר מהבורג, כך שיהיה לו חופש לנוע עם השינויים של העץ?תמונהתמונהתמונהתמונה

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
rondadon
סופר משתמש

Re: חיבור משטח עליון מעץ מלא

הודעהעל ידי Israelgrn4 » 03 נובמבר 2020, 15:50

שלום.
ניצול טוב מאוד של כליבות צינור.
תראה תמונות אחרי הליטוש,
מעניין לראות אם כל שאריות הדבק ייעלמו.
Israelgrn4
סופר משתמש

הודעהעל ידי rondadon » 04 נובמבר 2020, 10:32

אכן ירד כל הדבק...את החלקים הבולטים הורדתי עם מפלסת, ואז אחרי חצי שעה של שיופים, עבודה עם הרוטר לעיגול פינות, ו3 שכבות לכה פוליארטנית...חייב להודות, אני ממש מרוצה מהתוצאה!

ברור לי שהתאמת הסיבים לא מושלמת, אבל בשביל הניסיון בחרתי את הקורה הכי ''רועשת'', כדי שאם לא יצלח, פחות יכאב :)

ועדין אשמח לעצה, האם חיבור ע''י ברגים דרך חורים מוגדלים ישיג את התוצאה הרצויה - לאפשר לעץ להתכווץ ולהתרחב, או שעדיף להתאמץ להשיג קליפי מתכת.תמונה

rondadon
סופר משתמש

הודעהעל ידי Edi » 04 נובמבר 2020, 11:02

יצא יפה מאוד!
האם העצים הוקצעו במחסן / נגריה או שהקצעת בעצמך, אם בעצמך אז כיצד?
Edi
סופר משתמש

הודעהעל ידי Eliyahoo » 04 נובמבר 2020, 11:54

rondadon כתב:אכן ירד כל הדבק...את החלקים הבולטים הורדתי עם מפלסת, ואז אחרי חצי שעה של שיופים, עבודה עם הרוטר לעיגול פינות, ו3 שכבות לכה פוליארטנית...חייב להודות, אני ממש מרוצה מהתוצאה!

ברור לי שהתאמת הסיבים לא מושלמת, אבל בשביל הניסיון בחרתי את הקורה הכי ''רועשת'', כדי שאם לא יצלח, פחות יכאב :)

ועדין אשמח לעצה, האם חיבור ע''י ברגים דרך חורים מוגדלים ישיג את התוצאה הרצויה - לאפשר לעץ להתכווץ ולהתרחב, או שעדיף להתאמץ להשיג קליפי מתכת.תמונה

נשמע לי שברגים שהועברו דרך חורים מוגדלים יעשו את העבודה כיוון שזה אותו אפקט.

נושא ההתרחבות וההתכווצות נדון פה רבות בפורום ורבים (כולל אני) אמרו שלפחות פה בארץ הבעיה לא קיימת לרוב.

אני יכול להעיד שיש לי שולחן אלון בבית עם פלטה עליונה של שני מטר על מטר ועשרה, תפוסה מכל הכיוונים בלי שום מקום למשחק ואין בעיה. כבר 7 שנים.
סמל אישי של המשתמש
Eliyahoo
מנהל פורום

הודעהעל ידי rondadon » 04 נובמבר 2020, 11:57

בגלל שזו הפעם הראשונה שאני מתעסק עם עצים קשים, החלטתי לשלם ולקבל כבר מוקצע. פעם הבאה, אנצל את המקצוע עליון-תחתון שיש לאבא ואנסה להקציע גם לבד.

העצים הוקצעו 3 פאות בסדנא בחיפה, בידיים טובות, דרכו הזמנתי את העצים, בטוח יקר יותר ממחסן עצים, אבל היה לי נוח ונגיש והכל בחיוך ובלי פרצופים, ועל הדרך קיבלתי הסברים על העצים השונים.

ביקשתי להשאיר פאה אחרונה גסה כדי שאוכל לנצל כמה שיותר עץ לפי הצורך שלי, אז במקרה הזה, חתכתי ל-3 חתיכות באורך 46 ס''מ לערך, ואז ניקיתי את הפאה הגסה על המסור שולחן (אחרי שוידאתי שהלהב 90 מעלות בדיוק לשולחן) ועשיתי את כולם ברוחב אחיד של 16 ס''מ לפני ההדבקה.

אחרי הדבקה וניקוי, נשאר משטח 45*48 שמיועד לשידת צד למיטה.תמונהתמונה

rondadon
סופר משתמש

הודעהעל ידי rondadon » 04 נובמבר 2020, 11:59

תודה רבה אליהו

rondadon
סופר משתמש

הודעהעל ידי e-r-a-n » 04 נובמבר 2020, 12:22

יצא יפה!
לגבי תנועות של עץ - להבנתי בארץ לפחות זה יותר קריטי עם עצים רכים, והסבר שקראתי באחת הקבוצות נגרות, נאמר שעץ כמו אורן, שמבנה הסיבים שלו פחות צפוף מעצים קשים, סופח יותר לחות ויש בו יותר מקום לתנועה.
בכל מקרה, אצלי גם, שולחן פינת אוכל עם משטח עליון של עץ אלון, 180סמ * 110סמ * 4סמ עובי, והיות וזו היתה אחת העבודות הראשונות שלי (אני חושב שאפילו הראשונה בהחלט), לא השכלתי ופשוט חיברתי את הרגליים עם בסיס שרץ לרוחב הפלטה משני צדיה ותפוס עם ברגים. והוא עומד יציב ואיתן בלי שום תופעות לואי כבר 6 שנים.

בימינו גם מאוד קל להזמין דברים מהסוג הזה (שמיניות מתכת) גם בלי לצאת מהבית דרך עליאקספרס, משלוחים שלהם בימינו מגיעים תוך שבוע
e-r-a-n
סופר משתמש

הודעהעל ידי rondadon » 05 נובמבר 2020, 19:59

הלוואי ואליאקספרס היה מגיע אלי בשבוע, בישוב אצלנו אפילו דואר שליחים לפעמים מתעכב :)

תודה לכולם על הפרגון והעצות, ומשמח לדעת שבארץ הנושא הזה שולי.

היה משהו מאד מרגש במעבר לעץ קשה, מרגיש פתאום ''נגר אמיתי'' :)

rondadon
סופר משתמש

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־4 אורחים