|
|
חובבי נגרות ואומנות העץ
ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל
|
|
זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.
על ידי e-r-a-n » 04 נובמבר 2020, 01:06
וידוי 1 - יצא לי לעבוד בעיקר עם עץ טבעי, קשה, רך, אבל אף פעם לא עם מהונדסים למניהם כמו MDF ולביד. וידוי 2 - אני לא ממש מכיר סוגי לבידים, ומתי כדאי לבחור בלביד או MDF, או למשל, באילו סוגי עבודות מאוד כדאי לבחור בהם.
אני מתחיל לתכנן לעצמי בסיס על גלגלים (צנוע, וקומפקטי) למסור שולחן, וכל מיני דברים מסביב כמוו הרחבות (מתקפלות, כי אני צריך לדחוס הכל במחסן אחכ), הבסיס עצמו, מזחלת לחיתוכי קרוסקט וכו אחרי שיעמוד השולחן גם אעשה כנראה בסיס לרוטר הפוך, שתיכננתי להכין כבר לפני כמה זמן ואיכשהו זה ירד בסולם העדיפויות
ההתלבטות שלי היא - איזה חומר הכי כדאי לעבוד איתו לדברים האלה? לביד או MDF? יצא לי פעם אחת להתעסק ולפרוס לוח לביד, כנראה מסוג נחות מאוד, שלמרות שהיה נראה לחלוטין ישר וללא כיפוף כשלם, אבל ברגע שהתחלתי לפרוס אותו רוב החלקים הציגו כיפוף\בטן במידת מה ואם אני עכשיו בונה ומשקיע בבניית מזחלת ולכייל אותה שתהיה ישרה פלס, יהיה לי חבל לראות שבוע לאחר מכן הופעה של בטן באחד החלקים..
אז שאלתי היא - איזה סוג חומר הכי מתאים למשימות מהסוג הזה, שיחזיק מעמד?
-
e-r-a-n
- סופר משתמש
-
על ידי עמית » 04 נובמבר 2020, 09:39
שלום לא מומחה גדול מדי אבל יצא לי דווקא לעבוד הרבה עם כאלה... יש לביד/ סנדוויץ בכמה סוגי רמות היום מקובל שהליבנה הוא הטוב ביותר, יש עוביים שונים. MDF יש ירוק ורגיל (זה מה שנאי מכיר) הירוק נגד מים בעיקרון. לכל אחד כמובן אפשר ציפוי פורניר או פורמיקה. בנוסף יש את הסיבית שאותו אתה לא רוצה בתור משטח. המשטח ישאר ישר רק אם תבנה לו בסיס נכון, לדלתות נהוג לקחת MDF בגלל שהוא יותר ישר מהסנדוויץ. לדעתי פלטה MDF חיזוק של רצועות מתכת מתחת למנוע עיוותים.
-
עמית
- סופר משתמש
-
על ידי Edi » 04 נובמבר 2020, 09:56
גם אני חושב שהכי נכון לעבוד עם ליבנה ( בירץ' ), יצא לי לבנות ג'יגים מסנדביץ' רגיל והאיכות לא משהו. את השלדה בנה מאורן.
-
Edi
- סופר משתמש
-
על ידי e-r-a-n » 04 נובמבר 2020, 13:03
אכן אני תמיד רואה שדלתות עושים מ MDF. במיוחד ארונות אמבטיה. אני מניח שמדובר ב MDF ירוק? מה כמות שיניים טובה לחיתוך MDF בצורה נקייה?
עמית, מה הכוונה ש MDF יותר ישר מלביד? האם הכוונה לאורך זמן, שלביד כן עשוי להתעוות ללא שלד שלם (כי דלת היא ישרה ללא תמיכה)?
אילו מקומות באיזור מודיעין-תא-טירה מוכרים ליבנה וגם יוכלו לעשות לי 3-4 חיתוכים מדויקים שאוכל לשנע את הסחורה הביתה? והאם למשטח עליון לרוטר עדיף להשתמש בלביד מצופה פורמייקה משני צידיו כדי שיהיה פחות חיכוך?
-
e-r-a-n
- סופר משתמש
-
על ידי Eliyahoo » 04 נובמבר 2020, 15:50
כל הג'יגים שאני לא בונה מעץ מלא, אני בונה מסנדוויץ'. ברור שליבנה הוא הכי טוב והמחיר בהתאם. ריהוט לנגריה (בעיקר ארונות למיניהם), אני משקיע ובונה מבירץ' וכנל ג'יגים שיילכו איתי כברת דרך, אם זה משהו חד פעמי אני לרוב אשתמש בסנדוויץ טווין שממנו יש לי שאריות. לפעמים הג'יג קטן ואז אין מה לחשוב יותר מדי, פשוט בירץ'.
עם MDF מאוד נדיר שאני עובד. אחת הסיבות היא שהאבק שלו (כשחותכים) הוא לא בריא (אפילו יותר לא בריא מהאבק\נסורת הרגילה שאנחנו מייצרים בנגריה). הסיבה השניה היא שכמעט אף פעם אין לי שאריות ממנו (כי אני לא עובד איתו כאמור... ).
מה שכן, מאז ומתמיד השכבה העליונה ביותר בשולחן העבודה שלי היא MDF ירוק בערך 6 מ"מ וזה משתי סיבות: 1. כפי שנאמר MDF ירוק הוא עמיד למים ועמיד מאוד באופן כללי, בטח יותר מהבסיס של השולחן שלי שעשוי מאורן. אני גם אוהב שיש לי שכבה דקה שאני אוכל להחליף ביום מי הימים (למרות שאין מצב שאני אעשה את זה באמת). 2. הוא ישר בטירוף. זה לא שבירץ לא ישר, שניהם מוצרים מתועשים ומייצרים אותם מאוד ישרים, אבל MDF הוא יותר ישר וגם חלק ובתור טופ של שולחן עבודה זה מתאים לי. החסרון - זה מכוער...
ג'יג נוסף שיש לי מMDF זה פלטה שזרוקה אצלי בצד ועולה על השולחן שאני רוצה להשחיז, לעבוד עם ברזל, לנקות חלודה ושאר עבודות מלוכלכות. הMDF הירוק מקבל הכל באהבה.
נקודה נוספת שרשמת למטה: "מה הכוונה ש MDF יותר ישר מלביד? האם הכוונה לאורך זמן, שלביד כן עשוי להתעוות ללא שלד שלם (כי דלת היא ישרה ללא תמיכה)?" ממש לא. החוזק המבני של סנדוויץ (בטח בירץ') הוא הרבה יותר טוב משל MDF בעובי דומה. השכבות שתי וערב שמהן הוא בנוי דואגות לזה.
אם אתה בונה מזחלת, בהחלט ממליץ מאוד על בירץ. מזחלת זה אולי הג'יג הכי חשוב שיש בנגריה וכמה שהיא תתן לך יותר 90, יותר טוב.
לגבי מקום רכישה, מאוד קל למצוא,זה חומר מאוד נפוץ. אני לא מהאזור שלך, אז לא יכול להצביע על מקום ספציפי.
-

Eliyahoo
- מנהל פורום
-
על ידי e-r-a-n » 04 נובמבר 2020, 20:26
Eliyahoo כתב:כל הג'יגים שאני לא בונה מעץ מלא, אני בונה מסנדוויץ'. ברור שליבנה הוא הכי טוב והמחיר בהתאם. ריהוט לנגריה (בעיקר ארונות למיניהם), אני משקיע ובונה מבירץ' וכנל ג'יגים שיילכו איתי כברת דרך, אם זה משהו חד פעמי אני לרוב אשתמש בסנדוויץ טווין שממנו יש לי שאריות. לפעמים הג'יג קטן ואז אין מה לחשוב יותר מדי, פשוט בירץ'.
עם MDF מאוד נדיר שאני עובד. אחת הסיבות היא שהאבק שלו (כשחותכים) הוא לא בריא (אפילו יותר לא בריא מהאבק\נסורת הרגילה שאנחנו מייצרים בנגריה). הסיבה השניה היא שכמעט אף פעם אין לי שאריות ממנו (כי אני לא עובד איתו כאמור... ).
מה שכן, מאז ומתמיד השכבה העליונה ביותר בשולחן העבודה שלי היא MDF ירוק בערך 6 מ"מ וזה משתי סיבות: 1. כפי שנאמר MDF ירוק הוא עמיד למים ועמיד מאוד באופן כללי, בטח יותר מהבסיס של השולחן שלי שעשוי מאורן. אני גם אוהב שיש לי שכבה דקה שאני אוכל להחליף ביום מי הימים (למרות שאין מצב שאני אעשה את זה באמת). 2. הוא ישר בטירוף. זה לא שבירץ לא ישר, שניהם מוצרים מתועשים ומייצרים אותם מאוד ישרים, אבל MDF הוא יותר ישר וגם חלק ובתור טופ של שולחן עבודה זה מתאים לי. החסרון - זה מכוער...
ג'יג נוסף שיש לי מMDF זה פלטה שזרוקה אצלי בצד ועולה על השולחן שאני רוצה להשחיז, לעבוד עם ברזל, לנקות חלודה ושאר עבודות מלוכלכות. הMDF הירוק מקבל הכל באהבה.
נקודה נוספת שרשמת למטה: "מה הכוונה ש MDF יותר ישר מלביד? האם הכוונה לאורך זמן, שלביד כן עשוי להתעוות ללא שלד שלם (כי דלת היא ישרה ללא תמיכה)?" ממש לא. החוזק המבני של סנדוויץ (בטח בירץ') הוא הרבה יותר טוב משל MDF בעובי דומה. השכבות שתי וערב שמהן הוא בנוי דואגות לזה.
אם אתה בונה מזחלת, בהחלט ממליץ מאוד על בירץ. מזחלת זה אולי הג'יג הכי חשוב שיש בנגריה וכמה שהיא תתן לך יותר 90, יותר טוב.
לגבי מקום רכישה, מאוד קל למצוא,זה חומר מאוד נפוץ. אני לא מהאזור שלך, אז לא יכול להצביע על מקום ספציפי.
באילו מצבים תבחר בעץ מלא, ואיזה? אני מניח שבגלל שיש שאריות של עצים קשים, או שישנן סיבות אחרות? ולגבי דלתות - יצא לי לראות בעיקר דלתות מ MDF, עם גימור אטום או דלתות מעץ מלא, עם לכה שקופה. האם יש סיבה שלא משתמשים בלביד? האם זה בגלל שיותר קשה (אני מנחש) לצבוע את הפינות (השכבות)? הנטיה הטבעית שלי היא לסלוד מ MDF כי ..הוא לא שורד פירוק והרכבה, מבחינת הברגות, הוא חלש יחסית ללביד, הוא ..כמו שאמרת, מטנף, וכו אז למה בכל זאת לבחור בו?
-
e-r-a-n
- סופר משתמש
-
על ידי Eliyahoo » 04 נובמבר 2020, 21:13
e-r-a-n כתב:באילו מצבים תבחר בעץ מלא, ואיזה? אני מניח שבגלל שיש שאריות של עצים קשים, או שישנן סיבות אחרות? ולגבי דלתות - יצא לי לראות בעיקר דלתות מ MDF, עם גימור אטום או דלתות מעץ מלא, עם לכה שקופה. האם יש סיבה שלא משתמשים בלביד? האם זה בגלל שיותר קשה (אני מנחש) לצבוע את הפינות (השכבות)? הנטיה הטבעית שלי היא לסלוד מ MDF כי ..הוא לא שורד פירוק והרכבה, מבחינת הברגות, הוא חלש יחסית ללביד, הוא ..כמו שאמרת, מטנף, וכו אז למה בכל זאת לבחור בו?
לגבי ג'יגים, לעץ מלא יש תכונות שהופכות אותו לעדיף מסנדוויץ בשימושים מסויימים, למשל, אפשר בשקט לתקוע בו בורג מהצד. אם אתה עושה את זה, אתה נכנס בין השכבות. וכן, בהחלט, זה תלוי איזה שאריות יש לי. לגבי MDF, הייתרון הגדול שלו בדלתות (מטבח, ארונות), הן שהוא מקבל מאוד טוב עיבוד. למשל: עיגול פינות עם רוטר חריצים , כמו שמקובל לעשות בדלתות של ארונות של מטבח בסגנון "כפרי" צבע - אם עושים צבע אטום (מה שקוראים שלייפלק) על MDF שהוא כאמור מאוד חלק אז הצבע יוצא מאוד חלק. זה נראה טוב.
-

Eliyahoo
- מנהל פורום
-
על ידי Israelgrn4 » 04 נובמבר 2020, 21:51
ערב טוב מספר תובנות שרכשתי במשך הזמן. 1. כל המשטחים האופקיים תשתדל לעשות עם לביד בירץ. ( יוקר החומר הוא מאד יחסי) 2. עם יתרות של פלטת בירץ תמיד תוכל לעשות רגליים, קורות וקושרות וכו'. הבירץ חומר עביד, חזק, עם נראות טובה. 3. רגליים, קורות וקושרות, תעבוד עם עץ אורן. 4. במקום רגליים וגלגלים לשולחן המסור, אני הייתי מבצע רגליים ללא גלגלים. ועבור ניוד שולחן המסור הייתי מבצע משטח הסעה נמוך בגודל בסיס המסור. או לבצע גלגלים רק על 2 רגליים מתוך ה-4 כך תקבל יציבות מצד אחד ואפשרות ניוד בהרמת צד אחד. 5. לבסיס ג'יגים כדוגמת קרוס קאט הייתי משתמש בפלטת MDF 6 מ"מ ירוק. החומר ישר, חלק, וחזק, רצוי להיעזר בדבק 3 שניות להדבקת ה MDF לעץ אורן במספר נקודות בנוסף לדבק הנגרים. 6. תשתדל לבצע קידוח מקדים בפלטת ה MDF כולל הרחבות פי הקדח, לפני הברגת חלקי העבודה. בהצלחה שלח תמונות
-
Israelgrn4
- סופר משתמש
-
על ידי עמית » 05 נובמבר 2020, 09:36
תובנה שלי לבנות משאריות אב טיפוס. (גם סיבית) לוקח שאריות מהם חותך בכרך מה שצריך, דלתות ישנות ארונות וכו' (אגב חדר העבודה שלי עשוי כולו משאריות) דגם מדויק, חותך בנגריה מקצועית לפי מידות, (אין לי מסור שולחן עדיין אז זה חובה). משום מה לא כדברי קודמי כל הנגרים המקצועיים אומרים לי שדלתות סנדוויץ מתעוותות אע"פ שלי התעוותו אך ורק דלתות מעץ מלא...
-
עמית
- סופר משתמש
-
על ידי Israelgrn4 » 05 נובמבר 2020, 09:47
מצרף לך עוד אפשרות. הבט ברגלי השולחן שלי שהצילום מצ"ב. תראה מאריכים שצרפתי לרגליים . מאריכים אלו מחוזקים ע"י בורג ואום פרפר. לפתיחה וסגירה מהירה. מספיק להוריד אותם אפילו חצי ס"מ מתחת הגלגלים. מאריכים אלו טובים ביחוד במקומות שהריצוף עקמומי.
- קבצים מצורפים
-

-
Israelgrn4
- סופר משתמש
-
חזור אל נגרות
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־8 אורחים
|