חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

נוטפדר ושינגלס

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

נוטפדר ושינגלס

הודעהעל ידי איתנגרות » 22 אוקטובר 2020, 22:28

שלום לכולם אני בונה לכלבה שלי מלונה אטומה למים וחשבתי שהעצים יהיו נוטפדר שזה אטום למים. את הגג אני עושה עם רעפי שינגלס שזה גם פעם ראשונה
זה פעם ראשונה שאני עובד אם נוטפדר אז כמה שאלות:
זה אטום נגד מים נכון?
אני צריך לשים את זה שוכב או עומד?
צריך לזה מסגרת שתחבר ביניהם?
על הרעפים יש דבק על בערך שליש מהרעף שאז הרעף נדבק אליו ובעצם מעליו, הדסק הזה מספיק או שצריך גם ברגים? אם כן כמה על כל רעף?אם יש שורה של רעפים אחד על השני אז השורה שליד צריכה להיות גם על השורה ששמתי או פשוט צמוד איך אני עושה שלא ייכנס מים בין השורות של הרעפים?
הגג של המלונה משולש יש איזה משהו שאני שם בחיבור של שני השיפועים?

תודה מראש על כל התשובות
איתנגרות
משתמש ותיק

Re: נוטפדר ושינגלס

הודעהעל ידי Se7eN » 22 אוקטובר 2020, 23:27

עם שינגלס לא עבדתי, אבל ברעפים תמיד מתחילים למטה למעלה (ככה יש אטימה טבעית הכי פשוטה וטובה שיש) ובכל העליון שמים פס ארוך שמכסה. משער שעם שינגלס זה עובד באופן דומה.
נוטפדר כמו עץ באופן כללי הוא לא חסין למים. נכון הוא לא מעביר מים בקלות, אבל מים יכולים לחדור עץ. כדי לייצר אטימות יש שלל חומרי גמר שיכולים לעזור, יש המון דיונים בפורום. נוטפדר יש לפחות שני עוביים שונים שאני מכיר, הדקים לא יכולים להחזיק קונסטרוקציה והעבים כן עבור משהו קטן כמו מלונה. בכל מקרה עדיף לך לבנו מסגרת מקורות צרות, שיחד עם הנוטפדר מהווים קופסה טובה. את הנוטפדר הייתי שם עומד, זה יותר הגיוני מבחינת משקל, אבל אפשר גם שוכב.
בהצלחה!
Se7eN
מנהל פורום

Re: נוטפדר ושינגלס

הודעהעל ידי Edi » 23 אוקטובר 2020, 10:17

יש לי שאריות גלילים של שינגלס כמה מטרים טובים, שלא כמו הרגילים מגיע בגליל עם דבק, קל מאוד להרכבה והרבה יותר עמיד, למסירה בקריות.
Edi
סופר משתמש

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־5 אורחים