האים יש אפשרות להדביק עצים כמו איפאה טיק או מהגוני?
העצים שמנוניים ומאוד קשים לא בטוח שדבק נגרים (רגיל צהבהב שמוצאים בכל טמבוריה) מסוגל להדביק
מתכנן להכין חיבור עם בסקוויט (למלו) ולהדביק את הלוחות
הדבקת עצים קשים
11 הודעות
• עמוד 1 מתוך 2 • 1, 2
הדבקת עצים קשיםהאים יש אפשרות להדביק עצים כמו איפאה טיק או מהגוני?
העצים שמנוניים ומאוד קשים לא בטוח שדבק נגרים (רגיל צהבהב שמוצאים בכל טמבוריה) מסוגל להדביק מתכנן להכין חיבור עם בסקוויט (למלו) ולהדביק את הלוחות
Re: הדבקת עצים קשיםאני לא חושב שיש עץ שדבק נגרים לא ידביק. צריך להקפיד על הכללים כמו בכל הדבקה - פני שטח נקיים וישרים, והפעלת לחץ מתאים.
לי אישית יש מקבת שבניתי מהדבקת איפאה (קשה פי כמה ממהוגוני, עם טיק עדיין לא עבדתי) והיא מחזיקה מצוין כבר כמה שנים. יש שרשור בפורום אם תרצה לראות מתי בדיוק ואיך נעשה.
Re: הדבקת עצים קשיםהדבקתי הרבה טיק (עוד מעט העלה תמונות מהפרויקט). כל עוד זה לכיוון הסיבים זה נדבק מצויין! גדמים הדבקתי גם והם פשוט התפרקו ולאחר מכן הדבקתי אותן שוב עם אפוקסי וזה עבד מצויין.
Re: הדבקת עצים קשיםאשמח לראות תמונות
וקישור לשירשור שמסביר הדבקת איפאה תודה
Re: הדבקת עצים קשיםמהגוני לא שומני בכלל ונדבק מעולה.
לגבי טיק ואיפאה - מומלץ דבקים כמו טייטבונד 3, קראתי על זה מאמר שמבאר על הכימיקלים ומדוע זה מדביק יותר עצים שומניים, לא זוכר כרגע. מהנסיון שלי מחזיק מעולה עם טייטבונד 3, גם לקרשי חיתוך.
Re: הדבקת עצים קשים
אפשר להשיג בארץ טייטבונד 3? עד עכשיו מצאתי 1 בלבד.
Re: הדבקת עצים קשים
שלום חברים, מצאתי אצל גיסי בבית לוחות שנאספו ברחוב ונראו לי כמו איפאה. בעקבות הפוסט הזה קניתי טייטבונד 3 וניסיתי להדביק אותם לאחר הקצעה והפתעה: לא רק שזה לא נדבק, אפשר אחר כך לנקות את הדבק בידיים, מה שאומר שהוא בכלל לא מתחבר לעץ. התחלתי לחשוב שאולי זה חומר דמוי עץ שעושים ממנו דקים, אבל ניסיתי לשרוף אותו עם נר והריח היה של עץ שרוף ולא פלסטיק. אם למישהו יש השערה אשמח לשמוע.
Re: הדבקת עצים קשיםהתמונה לא ברורה לטעמי.
עד כמה שאני יודע, דקים דמויי עץ הם חלולים כדי לחסוך משקל, אז בחיתוך אפשר להבין. גם לעץ יש סיבים שונים מאוד משל פלסטיק, האבחנה היא לא מורכבת. מבחינת הדבקה, שוב יש לי ניסיון של הדבקות רבות עם איפאה (מאז שהשרשור פורסם, גם עם טיק אגב...) ותמיד זה עבד נהדר. ייתכן אולי שיש על העץ ציפוי כגון שמן או לכה, שאולי עדיין קיים אם ההקצעה לא עמוקה מספיק, שהוא מונע את ההצמדות של הדבק.
Re: הדבקת עצים קשיםניסרתי 3 מ"מ מכל צד ואחר-כך הקצעתי עוד מ"מ מכל צד כך שההשערה הזאת לא נכונה.
Re: הדבקת עצים קשיםדקים דמויי עץ, מלאים ממש!
ראה כל המזחים במרינה הרצליה. אגב חומר מעולה, עמיד מאד ויפה.
11 הודעות
• עמוד 1 מתוך 2 • 1, 2
מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־14 אורחים | |||||