|
|
חובבי נגרות ואומנות העץ
ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל
|
|
זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.
על ידי הנגר הערום » 01 אוקטובר 2020, 16:01
e-r-a-n כתב:הנגר הערום כתב:שלום, יש לציין שהעבודה שהשקיע בהכנת נמדרגות רבה לאין שעור לעומת עבודה לצורך הכנת מדקגות בעובי 4 ס"מ מעץ מלא. חומר הגלם הזה לא מיועד למדרגות אלא משמש בעיקר להכנת דלתות/חזיתות לארונות וחיפוי ריצפה (פארקט) איכותי. מכאן ניתן להשליך לגבי המדרגות שיעמדו במעמסה. לי אישית מפריע המראה מאחור, לא כי זה מכוער, ממש לא, אלא שזה לא מראה טבעי של מדרכי מדרגות במיבנה הקיים. אם שתי הקצוות והצד האחורי לא היו נראים, המצב מבחינת נראות היה קביל יותר. זו נראות של עבודה שניסו לחסוך בחומר על אף שהחומר הנבחר אינו זול והעבודה שהושקעה רבה.
איפה ההשקעה הרבה? אם אינני טועה, זה נקרא ואריו או טריו (אלון תלת שכבתי או אלון על בירץ')? זהו חומר שמגיע בפלטות של 120/240, האם ב"עבודה רבה" אתה מתייחס לחיתוך החומר גלם, והחיתוך הזוויתי וההדבקה של הפינות? בניגוד למדרגות אלון מעץ מלא מוכנות, במידות סטנדרטיות 2" שניתן לרכוש מוכנות? ושאלת סקרנות נוספת - כיצד המשטח מקובע למדרגה הקיימת?
שלום, התשובה לשאלתך אלי היא - כן! לא בגלל החיתוך בזוית כמובן אלא שכל מדרגה בנויה מ-3 פריטים, חיתוכים מדויקים והדבקות מוקפדות. רשמתי שככל הנראה זה חומר שנקרא VARIO. לוח תלת-שיכבתי בנוי מ-3 שכבות של עץ כאשר השיכבה האמצעית בניצב לשכבות החיצוניות. כיוון שלא הייתי נוכח בעת ההתקנה, אינני יכול לדעת כיצד המשטחים מקובעים. ניחוש? הדבקה. התקנה על גבי מדרגות "איכותיות", כלומר עם חיפוי איכותי/מפולס כלשהוא, הדבקה. אם ההתקנה על גבי יציקה שבולעה שלא באופן מוקפד, בד"כ מתקינים לוח ביניים (מיתדים וברגים) שאותו מפלסים ועליו מדביקים את המישטחים. כך למדתי מנגרים. יחד עם זאת, שיטה זו בעיתית עבור משטחים של 4 ס"מ.
-

הנגר הערום
- סופר משתמש
-
על ידי e-r-a-n » 01 אוקטובר 2020, 16:35
אה, יש גם את החלק הקדמי שמסתיר את הלביד הנסתר בפנים (החלק השלישי שציינת)
בניצב - כוונתך היא שכל שכבות הסנדביץ הן לאורך או רוחב המדרגה, ואילו השכבה החיצונית היא לאורכה. כן? השיטה של משטח מפולס בעייתית עבור משטחי 4סמ? מדוע? ותהיה נוספת - מדוע לוח כזה מוסיף יציבות? אני מבין שהסנדוויץ יציב מעצם השכבות עם סיבים בכיוונים מאונכים זה לזה, אבל השכבה החיצונית של אלון היא עדיין שכבה די עבה של 5-6ממ, שחשופה ללחות, חילופי עונות וכד', היא לא תתעוות או תיפרד מהבסיס לאורך זמן? והחלק התחתון בכלל מודבק למדרגה במלואו במידה שלא מאפשרת לו תנועה לרוחב המדרגה בכלל
למרות שזו עבודה הרבה יותר גדולה מאשר אלון 4סמ - אני אישית מאוד אוהב לראות את קצה הלוח- את הסיבים עצמם.זה מוסיף לדעתי יותר מאשר לעשות חיתוכי 45מעלות ולהצניע את זה. אבל זה טעם אישי שלי
-
e-r-a-n
- סופר משתמש
-
על ידי הנגר הערום » 01 אוקטובר 2020, 19:05
e-r-a-n כתב:אה, יש גם את החלק הקדמי שמסתיר את הלביד הנסתר בפנים (החלק השלישי שציינת)
בניצב - כוונתך היא שכל שכבות הסנדביץ הן לאורך או רוחב המדרגה, ואילו השכבה החיצונית היא לאורכה. כן? השיטה של משטח מפולס בעייתית עבור משטחי 4סמ? מדוע? ותהיה נוספת - מדוע לוח כזה מוסיף יציבות? אני מבין שהסנדוויץ יציב מעצם השכבות עם סיבים בכיוונים מאונכים זה לזה, אבל השכבה החיצונית של אלון היא עדיין שכבה די עבה של 5-6ממ, שחשופה ללחות, חילופי עונות וכד', היא לא תתעוות או תיפרד מהבסיס לאורך זמן? והחלק התחתון בכלל מודבק למדרגה במלואו במידה שלא מאפשרת לו תנועה לרוחב המדרגה בכלל
למרות שזו עבודה הרבה יותר גדולה מאשר אלון 4סמ - אני אישית מאוד אוהב לראות את קצה הלוח- את הסיבים עצמם.זה מוסיף לדעתי יותר מאשר לעשות חיתוכי 45מעלות ולהצניע את זה. אבל זה טעם אישי שלי
שלום, בניצב - התכוונתי ללוח TRIO לא ללוח VARIO. באחרון השכבות החיצוניות באותו כיוון ושכבות הלביד בשתי וערב כשמספרם אי-זוגי. משטח מפולס מצוין עבור משטחי 4 ס"מ, כך גם רשמתי. הלביד שלעצמו אכן יציב, שכבות האלון החיצוניות מוסיפות בעיקר חוזק נוסף כתוצאה של הוספת עובי ללוח השלם. כאשר מבצעים עבודה איכותית ברמה טובה, מיישמים גימור הגנתי על כל פני הפריט כולל אלה שאינם חשופיםלאחר התקנתם, לכן אין חשש לפגיעה ממגע עם לחות. בדוק מה אפשרויות אחוזי ההתכווצות/התפשטות של סוגי החומרים שבנדון, לרוחבם ולאורכם, הפחת את השפעת היות הלוח מוגן באופן מירבי מהשפעות חיצוניות של מה שתארת, ההשערה שלי שהתוצאה תהיה מאד קרובה ל-0. דעתי על הנראות לא השתנתה...גם את זה הסברתי די מפורט. דעתי סובייקטיבית ולא אובייקטיבית.
-

הנגר הערום
- סופר משתמש
-
על ידי נדב_א » 01 אוקטובר 2020, 23:11
הנגר הערום כתב:שלום,
לפני הכל אני חייב לציין שנוצר מצב של חוסר אמון בינך לבין הנגר ולא בכדי! מצד אחד הוא לא סיפק מוצר מעץ מלא ומצד שני עפ"י תאורך המוצר בנוי מחומר שנחשב איכותי. החומר שהוא טוען לגביו מזכיר לוח VARIO שאמור להיות בנוי מלביד ליבנה 12 מ"מ עם ציפוי עץ מסוגים שונים בעובי 4 מ"מ בכל צד. יש לציין שהעבודה שהשקיע בהכנת נמדרגות רבה לאין שעור לעומת עבודה לצורך הכנת מדקגות בעובי 4 ס"מ מעץ מלא. חומר הגלם הזה לא מיועד למדרגות אלא משמש בעיקר להכנת דלתות/חזיתות לארונות וחיפוי ריצפה (פארקט) איכותי. מכאן ניתן להשליך לגבי המדרגות שיעמדו במעמסה. לי אישית מפריע המראה מאחור, לא כי זה מכוער, ממש לא, אלא שזה לא מראה טבעי של מדרכי מדרגות במיבנה הקיים. אם שתי הקצוות והצד האחורי לא היו נראים, המצב מבחינת נראות היה קביל יותר. זו נראות של עבודה שניסו לחסוך בחומר על אף שהחומר הנבחר אינו זול והעבודה שהושקעה רבה.
צדקת - אכן ליבה של 12 מ"מ, עם ציפוי עץ בעובי 4 מ"מ. וגם צדקת - שתי הבעיות הן מראה לא טבעי, ושכבר לא נאמין לאף מילה של הנגר.. לא הבנתי למה הוא העדיף את זה על פני עץ מלא. בבית הסתכלתי קצת על המדרגות שהוא הביא - לא ברור מה הוא חשב כשהוא עשה את התיקון שבתמונה המצורפת..
- קבצים מצורפים
-

-
נדב_א
-
חזור אל נגרות
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־9 אורחים
|