צריך קודם להגדיר מה מטרת הבניה.
אם זה אמור להיות מחסן או יחידת דיור. או מה בדיוק.
לפי זה אפשר להמליץ על סטנדרט הבניה.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
איטום בית עץ
25 הודעות
• עמוד 2 מתוך 3 • 1, 2, 3
Re: איטום בית עץצריך קודם להגדיר מה מטרת הבניה.
אם זה אמור להיות מחסן או יחידת דיור. או מה בדיוק. לפי זה אפשר להמליץ על סטנדרט הבניה. Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
Re: איטום בית עץאני רוצה שזה יהיה בית עץ לילדים שיוכלו להיות שם ולשחק שם
Re: איטום בית עץאם זה ללא לינה, חשוב יותר לבודד את הגג, בקיץ זה כמה מעלות פחות.
Re: איטום בית עץאיזה סוג בידוד?
איך אני עושה את זה?
Re: איטום בית עץבדקתי עכשיו עם המחסן עצים שממנו אני קונה עצים
והמחיר למטר של חצי לוג עולה 10 שקל למטר ולנוטפדר 3 שקל למטר. זה מחירים סבירים? יש עדיפות לסוג מסויים יותר אוטם או משהו כזה כי הווטפדר זול משמעותית
Re: איטום בית עץ
NUT FEDER אינו סוג של חומר גלם אלא שם שיטת חיבור של לוחות עץ בגרמנית, התרגום לאנגלית הוא TONGUE & GROOVE.
Re: איטום בית עץאוקיי אז אם המחסן עצים אומר לי שיש לו נוט פדר זה עץ אורן שהחיבור שלו הוא כזה לא?
Re: איטום בית עץשים לב שנוטפדר קיים ברוחבים שונים. ה"רגיל" הוא ברוחב של כ-8-9 ס"מ בעוד הרחב הוא בתחום של 13-15 ס"מ. קח בחשבון שזה רוחב "ברוטו" - משמע כולל הבליטה, בעוד הרוחב נטו שתקבל אחרי ההתקנה הוא נמוך יותר. בדרך כלל מדובר בכס"מ. אגב, המשמעות היא שהפחת בנוטפדר ברוחב רגיל, באחוזים, הוא משמעותי יותר. בכל מקרה, בהשוואת מחירים אתה צריך לחשב מחיר לשטח, לא מחיר למטר (אם קורה עולה כפול, אבל היא ברוחב של פי 3 ולכן תצטרך 3 מכמות הקורות - היא בעצם זולה יותר). שים לב גם לאורכים הזמינים מכל סוג חומר - זה ישפיע על כמות הפחת (החומר ב"קצה הקורה" שתאלץ לזרוק).
מכיוון שבדיוק גמרתי לבנות בית עץ שכזה אצלי בחצר, אחלוק איתך מנסיוני: 1. אני לא רואה טעם לעשות דופן כפולה של נוטפדר/חצי לוג ואז OSB. היתרון האפשרי היחיד הוא בידוד, ומכיוון שבבית עץ בדרך כלל במילא לא משחקים בשיא החורף או בצהרי הקיץ, לדעתי זה לא קריטי. קח בחשבון גם ש-OSB מוציא סיבים עם הזמן, ולכן לא כל כך נעים. אם כבר, הייתי שם לוח גבס, שגם זול יותר למיטב זכרוני. 2. קירות מנוטפדר יהיו אטומים למים. כדאי להקפיד שהשקע יהיה כלפי מטה והבליטה כלפי מעלה, כדי למנוע אפשרות ליצירת מאגרי מים קטנים - אבל מים לא יחדרו דרך הקיר. אתגרי האטימה הם בנקודות החיבור בין הקירות, וכמובן החלונות. מה ששווה לעשות, אם רוצים שהבית ישרוד לאורך שנים, הוא לצבוע את העץ כדי להגן עליו מנזקי הזמן. מודה שעדיין לא עשיתי את זה במקרה שלי - פשוט נגמר לי החופש לפני שהספקתי. מקווה שאגיע לזה בעתיד. 3. כמו הרבה דברים בחיים, קח בחשבון שזה יקח יותר זמן ועבודה ממה שחשבת. תכפיל את הערכת הזמן המקורית שלך, ואז תוסיף קצת
Re: איטום בית עץשלום,
הייתי בטוח שאני ברור, אז אחזור שנית: Nut Feder אינו סוג דל עץ, גם לא אורן אלא סוג של חיבור, גם אורן וגם כל עץ אחר שגדל ביערות. אם תגיע למחסן עצים שמספק חומרי גלם לגקים ופרגולות אז תקבל רק עץ אורן עם אפשרות חיבור כזה.
Re: איטום בית עץשלום,
הייתי בטוח שאני ברור, אז אחזור שנית: Nut Feder אינו סוג של עץ, גם לא אורן אלא סוג של חיבור, גם אורן וגם כל עץ אחר שגדל ביערות. אם תגיע למחסן עצים שמספק חומרי גלם לגקים ופרגולות אז תקבל רק עץ אורן עם אפשרות חיבור כזה.
25 הודעות
• עמוד 2 מתוך 3 • 1, 2, 3
מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־8 אורחים | |||||