שלום חברים,
אני מתחיל לבנות שולחן אוכל נפתח מעץ קשה במידות 160X85(במצב סגור).
את הרגליים אני עושה בפרופיל של 10X10 חלולות.
שאלתי היא מה עובי הדופן המינימלי שניתן לעשות לרגליים.
רגליים לשןלחן אוכל.
10 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
רגליים לשןלחן אוכל.שלום חברים,
אני מתחיל לבנות שולחן אוכל נפתח מעץ קשה במידות 160X85(במצב סגור). את הרגליים אני עושה בפרופיל של 10X10 חלולות. שאלתי היא מה עובי הדופן המינימלי שניתן לעשות לרגליים.
Re: רגליים לשןלחן אוכל.שלום,
אני מנחש שסיבת השאלה היא נסיונך לחסוך בחומר בעל עלות גבוהה. לגיטימי ומכובד. רגל חלולה כנראה תהיה בעיתית מבחינת חיבור וחיזוק הקושרות למרות שזה אפשרי אך לא מיטבי. סיפרתי כבר על החברים ובני המשפחה הרבים שלי, אנשים שהוכחתי להם את מיקצועיותי וממשיכים לספק לי תעסוקה, בין היתר שולחנות מסוגים שונים. כדי לחסוך בחומר יקר ועדיין לישמור על מיבנה חזק ויציב אני נוהג לבנות רגליים מעץ אורן ולחפות בלוחיות בעובי 5 מ"מ מן העץ הנבחר. בשיטות וחיפוש בנבכי הפורום נתקלתי בחיבור מענין ומיוחד של חיבור לוחות ב-90 מע' לאורכם. ליצירת רגל חלולה הייתי בונה את זה בערך כמו בשרטוט המצורף. עובי הלוחות חייב להיות לפחות 2 ס"מ. הבנתי מיד שזה חיבור בעל שטח הדבקה מוגדל ואפשרות ואפשרות הידוק ההדבקה בלי שחיבור ה-45 מע' יחליק. כבוד למי שהעלה את השיטה, סבלנותי פוקעת מלחכות ליישום.
Re: רגליים לשןלחן אוכל.תודה על התשובה המפורטת,
Re: רגליים לשןלחן אוכל.שלום שמעון
האם יש לך משור שולחני ?
Re: רגליים לשןלחן אוכל.בודאי,
לא הייתי ניגש לפרוייקט כזה ללא מסור שולחני.
אם תיקח לדוגמה מחיר של קורת אורן 10/10 באורך 1 מטר היא תעלה אצל היקרנים בסביבות 90 ש"ח. אם תיקח לדוגמה מחיר של קורת אורן 2/10 באורך 1 מטר היא תעלה אצל היקרנים בסביבות 20 ש"ח. אזי מבחינה חשבונאית תרוויח 10 ש"ח לכל רגל. אבל תשקיע עבודה וחומר לכל הפחות 20 ש"ח. אז טרם הבנתי מה מדרבן אותך לבצע רגל חלולה ? כי אם התשובה סיפוק, אזי אין מה לדבר ואתה תהיה צודק. המספרים שציינתי הם רק בשביל התרגיל החשבוני. ט.ל.ח בהצלחה ד"א : על איזה סוג עץ אתה מתכנן ?
Re: רגליים לשןלחן אוכל.
שלום, קודם אתה עושה חשבון ואז אתה שואל על איזה סוג עץ מדובר...נו באמת... השאלה על רגל חלולה באה כדי לחסוך בעלויות של עץ יקר בהרבה מאורן. אין לי מושג מעין שאבת את מחירי עץ האורן...עץ אורן מהוקצע 2/10 באורך מטר, עולה אצל היקרנים 7 שקלים לכל היותר. ה-ט.ל.ח. לא מחפה על התרגיל החשבונאי המוטעה מיסודו. קורה 10/10 עולה מעט יותר מ-2/10 כפול 5, יש הבדל קטן במחיר לגבי קורה מחתיכה אחת או מודבקת משתי שכבות.
מבקש לשאול איך תכננת לבצע את הרגל החלולה.
Re: רגליים לשןלחן אוכל.ישראל שלום.
השולחן הוא מעץ שיטה שמצאתי בחלקה שלי. ככה שהבעיה היא לא כספית. הבעיה היא שאין לי מספיק עץ לרגל מלאה ולא בגלל עלויות. גם החיסכון במשקל משחק תפקיד. את הרגל החלולה אני מבצע לפי השרטוט שהעלה כאן הנגר העירום, למדתי את השיטה מידידנו אלכס שלצערי עזב את הפורום.
Re: רגליים לשןלחן אוכל.צהרים טובים.
כבר אמרתי בעבר. עץ השיטה הוא העץ שנבחר לביצוע עבודות העץ במשכן לאחר יציאת בני ישראל ממצריים. המון הצלחה והנאה וסיפוק. שלח תמונות בנושא ביצוע רגל חלולה.
10 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־10 אורחים | |||||