|
|
חובבי נגרות ואומנות העץ
ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל
|
|
זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.
על ידי robad » 12 אוגוסט 2020, 10:27
שלום לכולם, יש ברשותי 2 מדפים מעץ גושני [אלון], ולהלן מידותיהם : אורך 150 רוחב 25 עובי - 2.5 ס"מ בערך
המדפים כבדים מאד מאד [לא שקלתי אותם], והם אמורים להיות מלאים לכל אורכם בספרים. אני רוצה לתלות אותם על מה שנקרא "קיר הדף", שהבנתי שהוא קיר בטון.
רציתי לשאול האם יספיקו לי 2 זוויות בכדי לתלותם ? או שמומל. מאד 3 ? כמובן שאני מעדיף 2 בגלל שיקול אסתטי, אבל אם חס ושלום יש חשש שזה לא יחזיק, אז אין פה בכלל שאלה ואשים 3. מפחיד לחשוב מה יקרה בנפילה של מדף כזה.
מה החבר'ה פה ממליצים ? [וגם איך כדאי לחשב את המיקום שבו אשים את הזוויות]
תודה מראש לכולם
-
robad
-
על ידי zDanielz » 12 אוגוסט 2020, 12:34
לדעתי 2 זה מספיק בהחלט.
המדף בטוח לא ישבר מקסימום ישקע. הכשל שאתה מתאר יכול לקרות בזוויות/בדיבלים.
אני יוצא מנקודת הנחה שמדף מועמס באופן מלא זה 60 קילו סה״כ לכל המדף(וזה נראה לי הרבה), והזוויות שאתה מדבר עליהן זה זויות רגילות משולשות כאלה. מיקום אופטימלי זה 26 ס״מ מהקצה בשני הכיוונים. אני לא יודע לחשב כזאת שקיעה אבל מנסיון שלי בבניית ספריה מסנדוויץ (שהוא חלש יותר) זה לא ישקע לך בכזה מפתח יותר מ1-2 מ״מ
בנוגע לקיר, יש הבדל בין קיר בטון/בלוקים/בלוקי איטונג. תבדוק מה יש לך בקיר ובהתאם לזה תקנה דיבל מתאים. לכל דיבל יש הגדרה של עומס שהוא יכול לשאת בשליפה ובגזירה (אותך מעניין גזירה).
-
zDanielz
- סופר משתמש
-
על ידי robad » 12 אוגוסט 2020, 12:46
שלום דניאל ותודה על התגובה.
ברור שאני לא מתכוון על שבירת המדף, יותר מפחד שבאמת מהמעמסה הזוויות יתנתקו מהקיר.
הקיר הוא קיר "הדף", שאמרו לי שזה קיר בטון. [זה בעצם קיר המשך של ממ"ד]
יש לי דיבלים 7 מבלי שום סימון מיוחד. זה לא אמור להספיק? יש ממש דיבלים מיוחדים וספציפיים לעומסים שונים ?
-
robad
-
על ידי ofir1977 » 12 אוגוסט 2020, 13:03
קיר בטון. תשתמש בדיבל ג'מבו ממתכת. בקוטר הכי גודל שעובר דרך החורים שבתומכי מדף. בנוסף וודא שתומכי המדף בנויים כמו משולש ולא כמו האות ר. כלומר שיש להם חיזוק אלכסוני.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
-
ofir1977
- סופר משתמש
-
על ידי robad » 12 אוגוסט 2020, 13:14
היי אופיר, ותודה גם לך על התגובה.
הזוויות הן לא רק כמו האות "ר", אלא יש בנוסף תומך אלכסוני חזק
אה... הדיבלים שיש לי הם רגילים כאלה פלסטיקים אדומים [סליחה על הבורות]. אז לא להשתמש בהם ? לדעתך זה יכול ליפול ? [ואגב, הכותב הקודם אמר 60 ק"ג, אך לפי הערכה שלי יהיה יותר מ60 ק"ג לאחר ששקלתי כמה ספרים ועוד משקלו של המדף]
-
robad
-
על ידי אלישיב גוטמן » 12 אוגוסט 2020, 13:44
robad כתב:אה... הדיבלים שיש לי הם רגילים כאלה פלסטיקים אדומים [סליחה על הבורות]. אז לא להשתמש בהם ? לדעתך זה יכול ליפול ?
דיבלים כאלה מיועדים לעומסים קלים את צריך דיבל ג'מבו כזה:  שאתה יכול לקנות בכל טמבוריה כדי להחזיק את העומס הרב *המידע הינו בגדר המלצה בלבד, ואני לא לוקח אחריות על הנגרם ממנו* (כי אני קצת מפחד  )
-
אלישיב גוטמן
- משתמש ותיק
-
על ידי robad » 12 אוגוסט 2020, 14:08
אה מעולה תודה רבה !!  למה אתה מפחד ? 1. האם עם דיבלים כאלה יש גם מקום לחשש ?! 2. אגב, לדיבל כזה צריך ברגים מיוחדים ??
-
robad
-
על ידי Israelgrn4 » 12 אוגוסט 2020, 14:18
צהרים טובים יש מייתדים של בוני תקרות אקוסטיות.( מייתד פלסטי ובורג יעודי ) אלו מייתדים היכולים בקלות לשאת משקל של 80 ק"ג ואף יותר למייתד. מאחר ומייתדים אלו עובדים לשליפה בעיקר, בשונה מהעניין שלך שהמייתד עובד בעיקרו לגזירה. אזי מבחינתך 2 מיתדים מסוג זה שיחזיקו את המדף יהיה סביר בהחלט. אם דיברנו על משקל של הספרים 40 ק"ג + משקל המדף עצמו 10 ק"ג, אזי אתה מדבר על משקל של 50 ק"ג בלבד. זאת אומרת כי כל תמיכה שתעשה תקבל עומס של 25 ק"ג, משקל ישיר ועוד כמה ק"ג בעקבות המומנט. הבעיה היחידה שתעמוד לפניך היא עובי הפלטה 2.5 ס"מ שלא ברור אם היא לא תקבל בטן במרכזה לאחר זמן מסוים כשהיא תהיה עמוסה בספרים . לכן על מנת לא לפשל, ( אולי) למה לא לבצע 3 תמיכות ?
דרך אגב. אם המבנה חדש אזי הקיר שאתה מדבר עליו חייב להיות קיר בטון. מייתד=דיבל בהצלחה.
-
Israelgrn4
- סופר משתמש
-
על ידי אלישיב גוטמן » 12 אוגוסט 2020, 14:19
robad כתב:אה מעולה תודה רבה !!  למה אתה מפחד ? 1. האם עם דיבלים כאלה יש גם מקום לחשש ?! 2. אגב, לדיבל כזה צריך ברגים מיוחדים ??
אני מפחד לקחת אחריות במקרה שחס וחלילה המדף יפול, (אני רק בן 18 ולא עם הרבה ניסיון) אבל אין מקום לחשוש זה דיבל חזק מאוד שיכול להחזיק עומס רב בדיבל כזה הבורג הוא הראש המשושה שלמעלה אתה רק צריך בוקסה מתאימה ובהצלחה
-
אלישיב גוטמן
- משתמש ותיק
-
על ידי rondadon » 12 אוגוסט 2020, 14:41
נשמע קצת overkill להשתמש בג'מבו למדף כזה.
יש סטים של דיבלים 10 עם ברגים שמיועדים למתקני תלייה של טלוויזיות למינהם, לדעתי יהיו הרבה יותר פשוטים לשימוש למשקל של 50 ק''ג לערך, שמחולק על 2, ובנוסף עם תמיכה אלכסונית בזווית.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
-
rondadon
- סופר משתמש
-
חזור אל נגרות
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־9 אורחים
|