חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

חיתוך מדויק בעזרת מסור עגול

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

חיתוך מדויק בעזרת מסור עגול

הודעהעל ידי yossim » 21 יולי 2020, 12:24

כרגע, עבור חיתוכים ארוכים, אני מסמן את הקו שאני רוצה לחתוך, מצמיד לוח נוסף במרחק של דופן המסור מהלהב, ומשתמש בו כדי לכוון את המסור.
הבעיה היא שזה לוקח המון זמן, ואני בד"כ לא ממש מרוצה מהתוצאה.
לצערי, בעקבות מגבלות מקום, מסור שולחן לא בא בחשבון.

מישהו ניסה ויכול לחוות דעה על הג'יג של קרג לחיתוך ישר:
http://www.tecnik.co.il/ProductInfo.asp?ProdId=5494
(או, כל ג'יג אחר שיעשה את העבודה.)
yossim
סופר משתמש

Re: חיתוך מדויק בעזרת מסור עגול

הודעהעל ידי Edi » 21 יולי 2020, 12:42

בנה לך כזה

https://www.rockler.com/learn/circular-saw-cutting-jigs

הוא גם יתקן את אי המקבילות בין הלהב לדופן הסוליה אם קיים כזה, בד"כ מייצרים 2-3 כאלו באורכים שונים
Edi
סופר משתמש

הודעהעל ידי yehuday » 21 יולי 2020, 12:47

אפשר לבנות ג'יג חיתוך למסור עגול יחסית בקלות. עבורי הוא נותן תוצאות טובות. אני משתמש בו לחיתוך פלטות

לוקחים פלטה באורך הרצוי וברוחב פעמיים לוח הבסיס של המסור העגול. לאורך הפלטה, באמצע הרוחב מתקינים סרגל מחומר כלשהוא. בפעם הראשונה עושים מעבר עם המסור עגול שמיישר את קצה הפלטה לסרגל. משם והלאה רק צריך להניח את קצה הפלטה על הקו המסומן, להצמיד עם קליבות ולחתוך.

הפקטור הכי חשוב זה שהסרגל יהיה ישר מאוד, אחרת הג'יג לא שווה כלום. אני חתכתי גם את הסרגל מפלטת סנדוויץ' ואכלתי עם זה הרבה קש.

אולי שווה להשקיע בסרגל אלומיניום.

Sent from my MI 6 using Tapatalk
yehuday
סופר משתמש

הודעהעל ידי Israelgrn4 » 21 יולי 2020, 16:52

צהרים טובים
אם אין לך בעיה לקנות ג'יג של קרג. לך על זה.
אבל עליך לשאול שאלה אחת את המוכר. האם הג'יג הזה הוא אוניברסלי, ומתאים לכל משור עגול ?
יכול להיות שהמשור שלך בכלל לא מתאים לג'יג.
Israelgrn4
סופר משתמש

הודעהעל ידי yehuday » 21 יולי 2020, 17:17

דבר חשוב לשים לב אליו, בדופן הנגדי לחיתוך צריך להיות מספיק מקום כדי לשים קליבה, ככה שהמנוע של המסור לא ייתנגש בה.
לכן המלצתי לייצר את הפלטה ברוחב פעמיים פלטת הבסיס של המסור

Sent from my MI 6 using Tapatalk
yehuday
סופר משתמש

הודעהעל ידי e-r-a-n » 21 יולי 2020, 17:38

דבר נוסף מעצבן במסילות של קרג זה התושבת הזו שצריך לקבע אליה את המסור. נראה קצת פרוצדורה, בניגוד למסילות שבונים לבד כמו בפוסט הקודם, או כמו פה
לי יש סרגל מתכת עם קליבה בחלקו התחתון, באורך 144 ס"מ בערך. הוא מאפשר לי לבצע חיתוכי רוחב בפלטות שלמות ולרוב אני פשוט עושה אופטימיזציה של חיתוכי רוחב קודם, ואז אני מסתדר איתו

לחיתוכים קטנים מצאתי ג'יג ממש מעניין, שאני מתכנן לבנות וממתין לחלקים שיגיעו אלי בדואר, אם זה מעניין אותך, מדובר בזה
אני עשיתי כמה וכמה שינויים מהתכנית הזו למשהו שיתאים לי יותר, אבל מבוסס על אותו רעיון התחלתי
e-r-a-n
סופר משתמש

הודעהעל ידי Eli2019 » 22 יולי 2020, 22:45

אני מוכרח להוסיף נקודה אחת. בחלק גדול מהמסורים העגולים הלהב אינו מכוון ממש במקביל לצד של הבסיס, כלומר החלק הקדמי של הלהב יכול להיות במרחק 15.3 ס"מ מהצד של הבסיס ואילו החלק האחורי של הלהב יהיה במרחק 15.4. הבדל של מ"מ אבל משמעותי. במצב זה כאשר מעבירים את המסור צמוד ללוח או סרגל וכדומה, יש נטיה למסור לפנות לכיוון הלהב ולכן הוא מתרחק מהלוח הצמוד או להיפך הוא נדחף אליו וזה גורם ל-binding או kickback (איני יודע איך אומרים בעברית). יש לי מסור Dewalt שהשקעתי בו מתוך תקווה לאיכות ולאכזבתי יש לי את הבעיה הזאת.
בחיפוש גוגל ל- circular saw jig או diy track saw וכן בחיפוש ב- youtube או pintrest ניתן למצוא אין ספור רעיונות וחלקם לא כ"כ קשים ליישום. אני רואה שכבר הפנו אותך לקישורים כאלו ויש עוד הרבה.
הפיתרון הפשוט הוא או הצמדת לוח משני צידי המסור כדי שלא יוכל לברוח ימינה או שמאלה, או חיבור בסיס בעובי 12 עד 18 מ"מ לבסיס המסור, ולהעמיד את המסור בצורה שהלהב יהיה מקביל לצד הבסיס במדוייק ובכך לתקן את הסטייה שיש בבסיס המקורי של המסור. ניתן גם לחבר מוט מתחת לבסיס שיהיה runner ויסע בתוך dado (חריץ) שבתוך קרש באורך קצת יותר מ-122 ס"מ או יותר ארוך לחיתוך פלטות, ובכך לייצר track saw.יש לציין שלהרבה מהרעיונות צריך איזה שהוא כלי מדוייק ליצור את הג'יג בצורה מדוייקת. אפשר להזמין את החיתוכים בנגריה או אם יש רוטר ניתן לעשות חיתוכים גסים ואח"כ ליישר עם הרוטר.
Eli2019
משתמש ותיק

הודעהעל ידי rondadon » 22 יולי 2020, 23:48

אני בניתי מסילה בשיטה של הבחור בסרטון המצורף, והיא יצאה מצויין, מדוייקת מאד.

העקרון הוא להשתמש בקצה הסנדוויץ' שנחתך במפעח כבסיס לקצה ''ישר'', ומשם הכל זורם בקלות.
אישית וידאתי גם עם פלס שהקצה שבחרתי אכן היה ישר.

לקח בערך 15-20 דק' הכנה כולל ''וקס'' כדי שהמסור יחליק (פשוט שיפשפתי נר פרפין על המסילה).

החיסרון העיקרי במסילה כזו, שצריך שהיא תהיה ארוכה משמעותית מאורך החיתוך. אני הלכתי על 150, וזה ממש גבולי כי יצא לי שהחיתוך הוא 121. תיקנתי לאחר מכן ע''י הקטנה של החלקים שסוגרים את המסילה בקצוות, אבל משהו שצריך לקחת בחשבון.

https://youtu.be/68v9JlSM6OQ

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
rondadon
סופר משתמש

הודעהעל ידי Eli2019 » 23 יולי 2020, 00:22

rondadon כתב:אני בניתי מסילה בשיטה של הבחור בסרטון המצורף, והיא יצאה מצויין, מדוייקת מאד.

העקרון הוא להשתמש בקצה הסנדוויץ' שנחתך במפעח כבסיס לקצה ''ישר'', ומשם הכל זורם בקלות.
אישית וידאתי גם עם פלס שהקצה שבחרתי אכן היה ישר.

https://youtu.be/68v9JlSM6OQ

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

אכן, אתה צודק שאם משתמשים בקצה שנחתך במפעל שחלק הפנימי של שני הצדדים ניתן לייצר מסילה ישרה לחלוטין גם ללא כלים מדוייקים אחרים. זה באמת נותן אפשרות לכל מתחיל שיש לו רקמסור עגול פשוט ליצור מסילה כזו. שכחתי מזה.
Eli2019
משתמש ותיק

הודעהעל ידי moshik » 23 יולי 2020, 22:50

הפתרון של festool הוא בכמה רמות מעל כל פתרון אחר שאני מכיר
לממעשה מחליף בצורה טובה מסור שולחן גם בחיתוך לאורך
יקר אבל שווה
https://www.youtube.com/watch?v=Uz7I0agyT-w
https://www.youtube.com/watch?v=pwfZd4QJoh4
סמל אישי של המשתמש
moshik
מנהל פורום