תודה רבה Se7eN, הגיוני מאוד מה שאתה אומר.
תודה על הסרטון, למדתי.
בניית מדפים פשוטים
24 הודעות
• עמוד 2 מתוך 3 • 1, 2, 3
Re: בניית מדפים פשוטיםתודה רבה Se7eN, הגיוני מאוד מה שאתה אומר.
תודה על הסרטון, למדתי.
Re: בניית מדפים פשוטיםעבודה יפה מאוד, וגם מהנסיון שלי חיבור חצי-חופף (חצי-חפיפה?) כשהוא עשוי מדויק מוסיף הרבה מאוד קשיחות למבנה הכללי.
אבל קח בחשבון שנראה לי שבנית את המדפים עם אובר-קיל רציני מבחינת חוזק. כוננית מדפים שקניתי בזמנו בהום-סנטר, עם רגליים של 2X4 (ס"מ, לא אינצ') החזיקו שנים את אוסף המגזינים שלי - ששקל הרבה מאוד. אומנם היא היתה ברוחב 60 ס"מ בלבד, אבל עדיין נראה לי שזה מראה שאפשר היה להסתדר עם רגליים הרבה פחות מאסיביות. אלא אם נכנסו כאן שיקולי עיצוב.
Re: בניית מדפים פשוטים
אתה צודק לגמרי. אכן הרגליים מאסיביות. אני גם חושב ש- Mortises בעומק 25 מ"מ עבור הקושרות הקצרות זה בהחלט מוגזם פה. לא היו לי שיקולי עיצוב כי אני עדיין חלש בקטע הזה. החומר נבחר לפי זמינות בלבד. זו פעם ראשונה שאני בונה דבר כזה, ותמיד בפעם הראשונה יש חששות לגבי החוזק והיציבות, עד שלומדים מהניסיון. היום אני יודע שבהחלט היה ניתן לבנות את השלד מחומר פחות מאסיבי. העצות והרעיונות שלכם עוזרים לי המון, תודה רבה לכולם.
Re: בניית מדפים פשוטיםתודה על ההסברים ועל הנעימות שבהסברים,
משום מה נראה לי שהדפנות לא אנכיות אלה משופעות כמו ב-sliding dovetails כמו בלינק המצורף (https://www.woodmagazine.com/woodworking-tips/techniques/routing/slidingdovetails). זה מחבר שמרתק אותי.
Re: בניית מדפים פשוטיםעבודה יפה!
גם אני בדעה של seven שהשכבות סנדוויץ הגלויות קצת הורסות פה מבחינת עיצוב והייתי הולך על חיבור פס אורן להסתיר אותן Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
Re: בניית מדפים פשוטיםיפה. מה החיבור שנעשה פה?
האם הקורה שמחברת בין הרגל הקדמית לאחורית, נכנסת כל הדרך לרגל האחורית ויוצאת החוצה?
Re: בניית מדפים פשוטים
זה חיבור Mortise & Tenon. הקורה שמחברת בין הרגל הקדמית לאחורית נכנסת לתוך כל רגל לעומק של 25 מ"מ. החלק שנראה כאילו שזה שיוצא מהרגל האחורית זה הקצה של הקושרת הארוכה האחורית שמחברת את הרגליים האחוריות. בגלל ששכחתי לצלם את המעמד מאחורה, אני מצרף תמונות שימחישו את אופן החיבור. תודה.
Re: בניית מדפים פשוטיםמדפים בהחלט לא פשוטים.
עבודה מיוחדת.
Re: בניית מדפים פשוטיםלגבי כיסוי קצה הסנדוויץ, יש גם חומר בסגנון הזה שניתן להדביק על הקנט
https://www.amazon.com/Edge-Supply-Preg ... 01KSQFP4Q/ אישית עוד לא השתמשתי (וגם לא יודע איפה הכי טוב להשיג בארץ), רק שוקל להשתמש בפרוייקט הבא. הסרטון של SeVen מצויין, אבל כל האופציות שהוצגו דורשות מסור שולחן או ביטים מיוחדים לראוטר. במידה ואין לך (ציינת כלים אחרים) אולי זו אופציה שתוכל לבחון.
24 הודעות
• עמוד 2 מתוך 3 • 1, 2, 3
מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־6 אורחים | |||||