|
|
חובבי נגרות ואומנות העץ
ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל
|
|
זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.
-
אמיר ח.
- סופר משתמש
-
על ידי Se7eN » 16 יולי 2020, 00:17
עבודה יפה!! כל הכבוד
אני אישית פחות אוהב לשלב סנדביץ' עם עץ מלא מבחינה ויזואלית, אז הייתי מוסיף קנט מעץ מלא, אפילו אורן לאור השפה הגלויה של המדפים.
-
Se7eN
- מנהל פורום
-
על ידי wood_works » 16 יולי 2020, 00:35
עבודה סופר יפה, אהבתי מאוד אורן, לדעתי, יפה יותר ללא stain, אני בד"כ משתמש רק בurethain עם ארון, בעיקר ע"מ להגן על העץ, פחות בשביל המראה
-
wood_works
- סופר משתמש
-
על ידי Israelgrn4 » 16 יולי 2020, 00:55
שלום הייתי רוצה רק להוסיף על דברי החברים. אני רוצה לדבר על האדריכלות. חתך הרגליים לא פרופורציונלי לעובי המדף. אם אני הייתי צריך לתכנן משהו דומה לא הייתי עוזב את הנושא האדריכלי. כי בסופו של תהליך, מה שאנו רואים, הוא לא בהכרח סוגי החיבור, אלא את השילוב והזרימה של כל העבודה. בכל אופן הלוואי עלי עבודת מדפים פשוטים כזו.
-
Israelgrn4
- סופר משתמש
-
על ידי ADאד53 » 16 יולי 2020, 06:44
מרשים ביותר ובמיוחד (אם לא טעיתי בהבנה של התמונה) ה-sliding dovetail שהשתמשת לחיבור הקושרות האחוריות. עד כמה חיבור כזה מיצב את המבנה? מעניין גם באיזה ג׳יג השתמשת לM&T.
-
ADאד53
- סופר משתמש
-
על ידי lyuv » 16 יולי 2020, 08:45
אהבתי את הרעיון של הזרועות המרכזיות שתומכות את המדפים, כשהן מחוברות רק בצד אחד. אבל צריך לשים לב שהזרועות הללו יוצרות מומנט כפיפה (מצטבר!) על העמוד האמצעי. ציינת שהמדפים מיועדים לעומס נמוך, וזה חשוב. עומס גבוה מדי, ולאורך זמן, יגרום לעמוד הזה להתכופף.
גם אני אשמח ללמוד (לראות?) איך יצרת את חיבורי ה- mortise & tenon.
-
lyuv
- סופר משתמש
-
על ידי יאירכ » 16 יולי 2020, 09:00
מאוד אהבתי את ההשקעה בפרטים הקטנים, את החריצים המסוגננים בפינות הרגליים, והחיתוך הגלי של תחתית הקושרות שמחזיקות את המדפים. אתה לא מתכוון לקבע לקיר? אצלי בבית דבר כזה אם לא יקובע לקיר ( לפחות 2 נקודות בחלק העליון) יתהפך תוך חצי שעה על איזה ילד...
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
-
יאירכ
- סופר משתמש
-
על ידי אמיר ח. » 16 יולי 2020, 11:02
תודה רבה לכולם על התגובות היפות. Se7eN כתב:אני אישית פחות אוהב לשלב סנדביץ' עם עץ מלא מבחינה ויזואלית, אז הייתי מוסיף קנט מעץ מלא, אפילו אורן לאור השפה הגלויה של המדפים.
האמת שגם אני חושב כך. בהתחלה רציתי לבנות את הכל מעץ מלא, כי זה יותר מתחבר לסגנון העבודה שלי, אך חששתי שמדפים דקים מעץ מלא יתעוותו עם הזמן. דרך אגב, איך היית מחבר קנט עשוי מעץ לשפה של הסנדוויץ'? wood_works כתב:אורן, לדעתי, יפה יותר ללא stain, אני בד"כ משתמש רק בurethain עם ארון, בעיקר ע"מ להגן על העץ, פחות בשביל המראה
מסכים במאה אחוז, במיוחד שעץ אורן לא מקבל Stain בצורה טובה (הרבה כתמים וכיסוי לא אחיד). Israelgrn4 כתב:חתך הרגליים לא פרופורציונלי לעובי המדף. אם אני הייתי צריך לתכנן משהו דומה לא הייתי עוזב את הנושא האדריכלי. כי בסופו של תהליך, מה שאנו רואים, הוא לא בהכרח סוגי החיבור, אלא את השילוב והזרימה של כל העבודה.
אני מאוד שמח שהעלאת את הנקודה הזו. עכשיו כשאתה מזכיר את זה אני שם לב שבכלל לא חשבתי על זה בזמן הבניה. מסתבר שאני תמיד חושב על הצד הפרקטי ומזניח את הצד האסתטי (אולי בגלל שאני מתכנת מחשבים לשעבר! חח). להבא אני אדאג יותר לעניין האדריכלי. תודה לך שפקחת את עיניי לנקודה החשובה הזו.
-
אמיר ח.
- סופר משתמש
-
על ידי אמיר ח. » 16 יולי 2020, 11:20
ADאד53 כתב:מרשים ביותר ובמיוחד (אם לא טעיתי בהבנה של התמונה) ה-sliding dovetail שהשתמשת לחיבור הקושרות האחוריות. עד כמה חיבור כזה מיצב את המבנה? מעניין גם באיזה ג׳יג השתמשת לM&T.
הקושרות האחוריות מחוברות לרגליים האחוריות בחיבור Half-Lap. הקושרת בעובי 18 מ"מ, אז עם הטרימר אני מוריד 9 מ"מ מהקושרת ו- 9 מ"מ מהרגל, וכך הקושרת שוקעת בתוך הרגל האחורית ללא שום בליטה. החיבור הזה מאוד חזק כי יש לו שטח הדבקה גדול, אך אני לא השתמשתי בדבק, הסתפקתי בשני ברגים ע"מ לאפשר פירוק והרכבה בשעת הצורך. מבחינת יציבות, דאגתי שחיבור ה- Half-Lap יהיה מדוייק ללא מרווחים, והאמת שהופתעתי לגלות עד כמה זה מייצב את כל השלד, גם ללא ברגים. שני הכלים החשמליים שהשתמשתי בהם בפרויקט הזה הם מסור עגול וטרימר, עם המסור העגול חתכתי את כל החלקים שאני צריך, ועם הטרימר עשיתי את כל ה- Tenons וגם מחברי ה- Half-Lap. ה- Mortise וה- Tenon הם ברוחב 12 מ"מ. הקושרת בעובי 18 מ"מ, ולכן כווננתי את הטרימר לעומק 3 מ"מ וכך יצרתי Tenon בעובי 12 מ"מ. בקשר ל- Mortises, בגלל שמה שיש לי זה טרימר ולא Plunge Router אז נאלצתי פשוט לעשות אותם ידנית, עם פטיש ומפסלת, כמו שאני אוהב חח. lyuv כתב:אהבתי את הרעיון של הזרועות המרכזיות שתומכות את המדפים, כשהן מחוברות רק בצד אחד. אבל צריך לשים לב שהזרועות הללו יוצרות מומנט כפיפה (מצטבר!) על העמוד האמצעי. ציינת שהמדפים מיועדים לעומס נמוך, וזה חשוב. עומס גבוה מדי, ולאורך זמן, יגרום לעמוד הזה להתכופף.
נכון, הזרועות המרכזיות מחוברות רק בצד אחד, כי לא רציתי להוסיף עוד עמוד באמצע בצד הקדמי של המעמד, כי זה ייראה יותר תעשייתי כזה, ויגביל קצת את הגישה לתכולה, רציתי שהמדפים יהיו פתוחים בצד הקדמי, לכן דאגתי שה- Mortise של התומכות האמצעיות יהיה בעומק 25 מ"מ. אני מקווה שזה יחזיק מעמד לאורך זמן. יאירכ כתב:אתה לא מתכוון לקבע לקיר? אצלי בבית דבר כזה אם לא יקובע לקיר ( לפחות 2 נקודות בחלק העליון) יתהפך תוך חצי שעה על איזה ילד...
בעיקרון המעמד יצא כבד ויציב מאוד, אך למען בטיחות הילדים והשקט הנפשי אני גם חושב שכדאי לקבע לקיר בנקודה או שתיים. אני אבדוק אצל החבר שבניתי עבורו את המדפים ואתייעץ איתו בנושא. בטיחות ובריאות מעל הכל.
-
אמיר ח.
- סופר משתמש
-
על ידי Se7eN » 16 יולי 2020, 12:40
אמיר ח. כתב: בהתחלה רציתי לבנות את הכל מעץ מלא, כי זה יותר מתחבר לסגנון העבודה שלי, אך חששתי שמדפים דקים מעץ מלא יתעוותו עם הזמן. דרך אגב, איך היית מחבר קנט עשוי מעץ לשפה של הסנדוויץ'?
אני חושב שזה חשש קצת מוגזם, כל ההיסטוריה בנו רהיטים מעץ מלא. פשוט צריך להשתמש במספר קורות צרות ולא אחת רחבה כדי להגביר את היציבות. רהיטים שבניתי לפני שנים מעץ מלא לא התוועתו לי בסיטואציות דומות. לגבי החיבור, מקשר סרטון של מישהי שניסתה הרבה שיטות ומשווה ביניהן, זה יותר מהניסיון בפועל שלי בנושא: https://www.youtube.com/watch?v=moh5sEidlU4
-
Se7eN
- מנהל פורום
-
חזור אל נגרות
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], Google [Bot] ו־5 אורחים
|