|
|
חובבי נגרות ואומנות העץ
ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל
|
|
זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.
על ידי Israelgrn4 » 13 יולי 2020, 21:15
ערב טוב מבקש להתייעץ בנושא חיתוך 45 מעלות במשור שולחני. היום החלטתי לנסות לחתוך פרופילי עץ 10/10 מ"מ בחיתוכים של 45 מעלות עם המשור השולחני. למה להטריח את משור הגרונג. לכן הרכבתי ג'יג לחיתוך ב- 45 מעלות הנחתי את הפרופיל בצד השמאלי של הלהב והחיתוך היה 100 אחוז. ניסיתי לחתוך את הפרופיל כשהוא מונח מצידו הימני של הלהב. ואז קרה משהו לא מובן. החיתוך לא היה יכול להתבצע. הפרופיל עף אחורה. והחיתוך שלא היה, היה נראה כאילו נגסו את העץ, העץ התרסק. ניסיתי פעם נוספת לבצע חיתוך ועכשיו אפילו חיזקתי את הפרופיל עם קליבה. וגם הפעם הפרופיל נשבר ועף. לא מבין מה יכולה להיות הבעיה. מצרף 2 תמונות.
- קבצים מצורפים
-

-

-
Israelgrn4
- סופר משתמש
-
על ידי הנגר הערום » 13 יולי 2020, 22:03
אינני מצליח להבין את התופעה. למיקרה של פרופיל עם חתך כזה קטן, הייתי חותך כאשר הלהב מוטה ב-45 מע' וכך כל חומר ככל שגובה הלהב המוטה מאפשר.
-

הנגר הערום
- סופר משתמש
-
על ידי wood_works » 14 יולי 2020, 00:36
קצת קשה לי לראות את קצה הלהב, האם הוא מותקן בכיוון הנכון? כמוכן, כדי לתמוך את החלק הנחתך, כלומר - משולש מושלם ולא טרפז. שווה לצפות בוידאו של William Ng, הבחור הזה לוקח את הבנייה למקומות חדשים - https://www.youtube.com/watch?v=AgVthkUE4AU
-
wood_works
- סופר משתמש
-
על ידי Se7eN » 14 יולי 2020, 01:23
קודם כל אין באמת צורך להפוך את החיתוך, אפשר להפוך את החומר עצמו.
לעניין שאתה מתאר, באמת נשמע מוזר מאוד וקשה לחשוב על הסבר הגיוני. התמיכה החסרה יכולה להשפיע, ואולי במקרה של מבנה סיבים שונה לגמרי יצא שעשית את הניסויים עם חתיכה בעייתית (מהתמונות זה נראה כמו פרופיל דק מאוד ולכן מבנה סיבים לא ישר עשוי לגרור התנהגות משונה, בעיקר כשאין תמיכה). עוד אפשרות תאורטית זה שהלהב שחוק בצורה לא אחידה מסיבה כלשהי, ולכן הפגיעה של צד ימין בחומר שונה מהפגיעה של צד שמאל. נסה לבחון מקרוב חתך ישר פשוט ולראות אם יש הבדל בצידי החריץ, וגם להסתכל ויזואלית על השיניים ואפילו לעבור (בזהירות! וכשהמסור מנותק מהחשמל) עם קצה האצבע כדי להרגיש את ההבדל בין שני הצדדים (אם קיים).
-
Se7eN
- מנהל פורום
-
על ידי Israelgrn4 » 14 יולי 2020, 08:28
בוקר טוב תודה לעונים. הלהב הגיע רק עתה מהשחזה. חיתוכים רגילים הם מאה אחוז. אני מבין כי אולי פיספסתי משהו בהכנת הג'יג. אני אבדוק בבקר בסדנה. אחזור עם ממצאים.
-
Israelgrn4
- סופר משתמש
-
על ידי ADאד53 » 14 יולי 2020, 10:12
התופעה יכולה לנבוע מכך שנקודת החיתוך לא ממורכזת בין צד ימין לצד שמאל. כלומר, שהמרחק בין נקודת המגע של הפרופיל עם הג׳יג לנקודת החיתוך (נקודת המגע עם המסור) קצרה יותר מצד שמאל מאשר מצד ימין. זה יאפשר מומנט שבירה גדול יותר מצד ימין. בנוסף נקודה לשיפור, הפרופיל לא נתמך על ידי הג׳יג בנקודת החיתוך. הארכה של הג׳יג כך שיתמוך בפרופיל עד לנקודה בו המסור חותך את הג׳יג תמנע רעידה של הפרופיל בזמן הניסור ותעזור לאיכות ודיוק החיתוך.
-
ADאד53
- סופר משתמש
-
על ידי shimonc » 14 יולי 2020, 12:19
אני קצת מתקשה להבין למה אתה לא רוצה להטריח את הגרונג, זה בדיוק המקום להשתמש בו. כפי שזה נראה מדובר על עץ דק שאינו נתמך לכל אורכו.
-
shimonc
- סופר משתמש
-
על ידי ADאד53 » 14 יולי 2020, 12:45
ועל זה נאמר: to each his own דוקא יש יתרון לג׳יג בעיקר לחלקי עץ קטנים. 1. זירו קלירנס מובנה. 2. לדעתי השליטה בדחיפה קדימה של גישה של המסור יותר נוחה מאשר ההורדה בגרונג ומכך פחות מסוכן לחיתוך חלקים קטנים שקשה לכלוב.
-
ADאד53
- סופר משתמש
-
על ידי Israelgrn4 » 14 יולי 2020, 13:35
צהרים טובים תודה למשיבים שהקדישו מזמנם להשתתף איתי בבעיה. אתם הייתם הצודקים. ואני הטועה. ובגדול. והרי אנו מבינים כי מטעויות לומדים. הדבר הראשון שראיתי הבוקר, בסדנה, שלא יחסתי חשיבות מרובה למרחק של נקודת ההשענה של הפרופיל הנחתך, מלהב המשור. גם המידה של החלק השמאלי העליון של מקצה השיפוע עד נקודת החיתוך קטנה ב 2 ס"מ מהצד הימני. לאחר ש WOOD-WORK הפנה אותי לסרטון ברשת, הבנתי את גודל הטעות שלי. למזלי הניסוי שלי היה עם חומר קטן וזניח, והנזק היה זניח. בכל מקרה. לעבוד עם משור גרונג לחלקים קטנים, שצריך להיות אקרובט כדי להחזיק אותם, כאשר יש אמצעים יותר נעימים ופשוטים, למה להסתכן עם משור הגרונג. ועוד פעם. תודה . היה כיף לראות ניסיון של אנשים מובא על מגש , קח והשתמש.
-
Israelgrn4
- סופר משתמש
-
על ידי Israelgrn4 » 17 יולי 2020, 14:27
שלום. סתם למי שמעוניין. הג'יג תוקן ועובד נפלא.
- קבצים מצורפים
-

-
Israelgrn4
- סופר משתמש
-
חזור אל נגרות
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־7 אורחים
|