חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

מסור עגול או גרונג

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

Re: מסור עגול או גרונג

הודעהעל ידי Edi » 01 יולי 2020, 15:46

avian כתב:אדי, אתה יכול להרחיב על איך. לשפר את הדיוק של מסור פנדל פשוט?
כי אם אפשר לקבל תוצאות סבירות גם מהטרגט, שעולה פחות מאלף שקלים, זה יכול להיות מעניין.

הכנתי משהו דומה לזה, הרעיון זה לחבר את העץ לסרגלים עם שימוש בשימסים ( אפילו פיסות נייר ) ועם פלס וזויתן ליצר דייוק מכסימאלי, ישנם סרטונים רבים ברשת לעניין וגם כאלו שמדגימים סרגל חליפי מעץ גם לחברות כמו דיוולט.
https://www.youtube.com/watch?v=H6cXuwQOwz0
Edi
סופר משתמש

הודעהעל ידי Edi » 01 יולי 2020, 19:43

אגב, רוב אלו שמשתמשים במסור גרונג ולא בפנדל אלו אנשי מקצוע שמספיקה להם הקיבולת של גרונג לסוג חומרי העבודה שלהם ובתמורה הם מקבלים כלי קטן, קל ובד״כ גם מדויק יותר.
Edi
סופר משתמש

הודעהעל ידי e-r-a-n » 04 יולי 2020, 11:17

איך התוצאות של המכשירים הזולים (עד 1000) לאורך זמן?
כיום אני עם מסור עגול בלבד, ואם אני הולך על רכישה של גרונג\פנדל, זה יהיה כדי להתמודד עם חיתוכים שכיום קשה לי - בעיקר קורות, וחיתוכי רוחב קצרים לחלקים קטנים, חלום לבנות דק בעתיד ודברים מהסוג הזה.
אבל מה שאני שונא זה להתמודד עם חוסר דיוק.
e-r-a-n
סופר משתמש

הודעהעל ידי lnatan » 13 יולי 2020, 11:13

בהמשך לשרשור שלנו.
נתקלתי בדגם הזה:
https://www.amazon.co.uk/Evolution-Powe ... =ibuyil-21
שהבנתי שיכול לחתוך גם מתכת (לא מה שאני צריך כרגע אבל נחמד שתהיה את האפשרות)
האם יש למישהו ניסיון איתו ויכול להמליץ?

(במקביל ראיתי את המקיטה הזה:
https://www.amazon.co.uk/Makita-LS1018L ... =ibuyil-21)

אשמח לחוות דעתכם

Sent from my SM-G975F using Tapatalk
lnatan

הודעהעל ידי הנגר הערום » 13 יולי 2020, 14:29

יש כמה נקודות לקחת בחשבון. תנועת הפנדל במקיטה היא באמצעות מיסב כדורים לינארי שמקנה תנועה מדויקת ללא חופש כלל. למקיטה התנעה רכה (ללא קפיצה) ובלימה עם שיחרור המפסק. אלה אלמנטים בטיחוטיים ששווה לקחת בחשבון. לא עברתי על כל המאפיינים של הכלים רק מה שבלט לי במיוחד. למקיטה הספק מעט נמוך יותר, לדעתי לא משמעותי. לשניהם אותו קוטר להב.
האבולושן מתאים לתקן אמריקאי, 110V דבר שידרוש ממך להוסיף שנאי לא זול של כ-3000W. כיוון שתדר הרשת האמריקאי הוא 60 הרץ והישראלי 50 בלבד, יהיה לך הפסד בסל"ד בהתאם. קוטר קדח הלהב (קוטר ציר הכלי) "1 - 25.4 מ"מ לא פופולרי בארץ. במקיטה הוא 30 מ"מ, מידה מאד סטנדרטיט בארץ והן מתח ההפעלה שהוא 220V. לשניהם אותו קוטר להב של כ-"10.
למרות שציינת שאין לך תוכניות מיידיות לחתוך מתכת, אתיחס לזה. לא מומלץ לחתוך מתכות עם משורים המיועדים לחיתוך עץ כיוון שהם בעלי מנוע מאוורר פתוח ושבבי מתכת יכולים לחדור. משורי מתכת הם בעלי מנוע סגור ובעלי מומנט גבוה מזה של משורים לעץ.
לחיתוך מתכת נדרשים להבים בעלי מיבנה שיניים שונה מזה של עץ. השן צריכה להיות פחות או יותר ניצבת ועדיף נטויה לאחור. השיניים יותר נמוכות וצפופות. חתכתי לא פעם פליז, אלומיניום ופלסטיק עם משור גרונג לעץ עם להב מתאים ותוך נקיטת אמצעים למניעת הגעת שבבים למנוע.
ההפרש במחיר הוא לא קטן ואל תשכח לקחת בחשבון עלות של שנאי.
סמל אישי של המשתמש
הנגר הערום
סופר משתמש

הודעהעל ידי lnatan » 13 יולי 2020, 15:46

סליחה, התבלבלתי בקישור.
זה הנכון עם מתח עבודה של 230v
לגבי הלהבים, כן ברור לי שעדיף וצריך להשתמש בלהב ייעודי.
https://www.amazon.co.uk/Evolution-Powe ... 966&sr=8-2
האם יש למישהו ניסיון עם המשור הזה?
או לחילופין יכול להמליץ על מי מהשניים?
תודה

lnatan

הודעהעל ידי Se7eN » 13 יולי 2020, 15:59

הלהב של האבולשן והמסור כולו מותאמים לחיתוך מתכת כולל ברזל ופלדה, ובזה כוחו הגדול.
הוא גם זול ודי פופלרי בגלל מחירו.

לטעמי כלים משולבים הם התפשרות בכל הפרמטרים, ולכן אם השימוש הוא עץ הייתי רוכש מסור לעץ. המקיטה סבבה, לי אישית היה ניסיון רע איתו אבל אני לא חושב שהוא מייצג את הכלל. חברה מאוד מומלצת היא דוולט, ואני אישית בחרתי במטבו אחרי מחקר שוק רציני, בהתאמה לתקציב והצרכים שלי. סליחה אם אני רק מסבך, פשוט לעניות דעתי המקיטה הוא עומד בשורה אחת עם עוד אופציות, ולא מוביל.
Se7eN
מנהל פורום

הודעהעל ידי הנגר הערום » 13 יולי 2020, 16:02

עדיין ההפרש במחיר משמעותי אבל הפעם קוטר הלהב באבולושן קטן יותר שהוא לדעתי חיסרון.
מעבר לזה שאני שייך לעדר שרועה "מקיטה", אם הפרוטה מצויה בכיסך וכאן מדובר על לא מעט פרוטות, חשוב בעיוון המקיטה, יש לו לא מעט יתרונות.

חשוב לי לציין שאין לי נסיון מעשי עם אף אחד מן הכלים הנ"ל.
סמל אישי של המשתמש
הנגר הערום
סופר משתמש

הודעהעל ידי lnatan » 13 יולי 2020, 16:21

הבנתי, תודה

lnatan

הודעהעל ידי NirS » 13 יולי 2020, 18:38

יש לי את האבולושין +255 Rage ואני יכול להגיד לך שזה אחלה כלי, בטח בהשוואה לעלות שלו (אז שילמתי 1200 שקל מאמזון בריטניה). דא עקא, הוא פחות מתאים לנגרות, מהירות הסיבוב שלו היא באזור ה-2000 סל"ד מול 3000 וצפונה (שלא נדבר שהקופסת גיר שלו מעצבנת). מהצד השני הוא כלי מאוד ורסיטילי- השתמשתי בו לחיתוך אבני שמוט עבור טאבון שבניתי, חתכתי איתו פרופילי מתכת 4 ממ לבניית שערים וכל מיני קונסטרוקציות קטנות. בשורה התחתונה, הוא יודע לעשות הרבה דברים אבל אם אתה מחפש חיתוכים מדויקים אז כנראה שזה לא הכלי שאתה מחפש.
אם אתה רוצה לנסות אותו אתה מוזמן אליי (אני באזור חדרה), ותוכל להתרשם.
NirS
סופר משתמש

הקודםהבא

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־2 אורחים