נתקלתי בדק איפאה שעשו לו תשתית ברזל. אני פחות אוהב כי זה עבודה עם ריתוך במקום עץ שהוא יותר נעים לעבוד.
מה שכן, תצטרך ברגים שונים להתקנה. כאלה שקודחים דרך ברזל
Sent from my MI 6 using Tapatalk
בניית דק בגינה
17 הודעות
• עמוד 2 מתוך 2 • 1, 2
Re: בניית דק בגינהנתקלתי בדק איפאה שעשו לו תשתית ברזל. אני פחות אוהב כי זה עבודה עם ריתוך במקום עץ שהוא יותר נעים לעבוד.
מה שכן, תצטרך ברגים שונים להתקנה. כאלה שקודחים דרך ברזל Sent from my MI 6 using Tapatalk
Re: בניית דק בגינהערן, את השביל שבתמונה בניתי על תשתית של אבנים משתלבות, השביל המקורי משופע ובחורף הוא מזרים את מי הגשמים לניקוז שנמצא בקצהו, על האבנים המשתלבות הנחתי וקיבעתי סולמות מפרופיל ברזל שריתכתי (כמעט ריתוכים ראשונים אי פעם ) ועליהם קורות עץ שהיוו את התשתית לדק.
הרעיון שהסולמות יבנו באופן כזה שיאפשרו את זרימת המים ויבודדו את העץ מהמשתלבות והמים שזורמים עליהם, קורות התשתית הוקצעו במדיוק בכדי שהשבילדק יהיה במפלס הבית ויתחבר מחד לדק שהיה קיים לפני הגינה ולחניה מאידך, קורות השבילדק צרות ברוחב של 7 ס"מ בכדי לאפשר ניקוז מכסימלי ומניעת בריכות קטנות במרכז הקורה, הקורות הצרות עם המרווחים מאפשרות בנוסף חיכוך טוב יותר כשרטוב.
Re: בניית דק בגינהערב טוב.
בכל התכתובת סביב, לא ברור מה הפרש הגובה בין הבית לבין המשטח המרוצף, אם היה הנתון הזה מול עיני המשיבים היה קל יותר לעזור לך בתשובות נחרצות . בכל מקרה לא מובן מדוע ללכת על מתכת. אנחנו לא נגרים?
Re: בניית דק בגינהלפי מה שאתה מתאר תשתית עץ שתשב על הריצוף הקיים עם פרזול ותצא החוצה ליציקות בטון איפה שאין ריצוף זה פתרון מאוד מתאים וגם פשוט לביצוע. לא בטוח שלהתעסק עם תשתית ברזל יעשה לך חיים קשים ושלא לצורך. מבחינת פילוס - זה שיש לך ריצוף קיים שהוא יציב ובשיפוע ידוע מראש להתייחס אליו, פותר לך המון בעיות ומבחינת מים, ברגע שהתשתית לא נחה על האדמה עצמה אלא על כמה עמודי בטון שתבנה, אז אין בעיה וזה יחזיק שנים. וכמו שכבר כתבו פה - אפשר להגזים ולצבוע בזפת קרה.
Re: בניית דק בגינהאור, תודה.
Edi, תודה על הטיפים. התקבלה לך תוצאה יפה מאוד ישראל, הפרש הגובה הוא מינימלי, זו דירת גן שהקבלן ריצף את היציאה לגינה והפרשי הגובה הם דיי מינימליים, אחרי המסילות ליציאה לחצר הריצוף אולי בהפרש של ס"מ פחות בהשוואה לסלון. מפה הגעתי להתעניין בפתרונות יצירתיים כגון מסגרת ברזל בגלל הפרופיל הדק שלה
Re: בניית דק בגינהשבוע טוב ערן
אני חושב כי אתה מתחיל להבין שבמרווח של 1 ס"מ שהריצוף נמוך מהמסילות והמסילות שהן כ-1.5 ס"מ נוספים ובסה"כ יש לך 2.5 ס"מ, לא יהיה ניתן לבצע כל דק , ולצערך, תצטרך להישאר עם הריצוף. האפשרות הבאה והלא רצינית היא לרצף את המשטח במרצפות דמוי פרקט בהדבקה. ברררר.....
Re: בניית דק בגינהשבוע טוב, אכן, לאט לאט..מבינים
אז בהינתן משטח מפולס ועובי של משטח עליון כ20ממ, אני חייב לדאוג לתשתית כמה שיותר דקה, ונאמר והיא מברזל (כי אפשר לדאוג לפרופיל דק בטח של 15ממ שיתן חוזק טוב מספיק) אהיה חייב לפחות 40-50ממ הפרשי גובה כדי להתקין דק ללא יצירת מדרגה ביציאה
17 הודעות
• עמוד 2 מתוך 2 • 1, 2
מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־8 אורחים | |||||