זה נכון לגבי הzero clearence
הבעיה היא שכשיש אחד כזה לא ניתן להטות את הלהב
ואז מוותרים עליו.
כרגיל העצלנות היא האוייב הבטיחותי המשמעותי ביותר.
אני מצאתי שעקשנות בהשרשה של הרגלים מונעת עצלנות.
מסור שולחן - בטיחות..
37 הודעות
• עמוד 3 מתוך 4 • 1, 2, 3, 4
Re: מסור שולחן - בטיחות..זה נכון לגבי הzero clearence
הבעיה היא שכשיש אחד כזה לא ניתן להטות את הלהב ואז מוותרים עליו. כרגיל העצלנות היא האוייב הבטיחותי המשמעותי ביותר. אני מצאתי שעקשנות בהשרשה של הרגלים מונעת עצלנות.
Re: מסור שולחן - בטיחות..נושא חשוב.
החיתוך הבעיתי הוא בין הלהב לגדר(לאדה)האורכית צריך להקפיד שהקרש יהיה לחוץ לגדר האורכית בלבד, אם הוא יהיה לחוץ גם לגדר הקדמית נוצר לחץ שאין לו מוצא ואז יש התנגדות של הקרש והוא עף לאחור. צריך להקפיד להצמיד לגדר האורכית אבל לא בכוח אלא רק שלא יברח ביד השניה צריך להצמיד את הקרש לפלטה או למי שיש לעגלה שוב לא בכוח, ולדחוף קדימה לכוון הלהב. ככה לא נוצר לחץ על הקרש ולא על הלהב והחיתוך הולך בקלות ובלי סמני חריכה. חשוב להקפיד לשים לב שהיד שבין הגדר לקרש נמצאת בתנוחה של קשת וכמובן גובה הלהב. וכמו שצויין פה לא להזיז את העין ממיקום היד והלהב ולא לתת לכלום להסיח את הדעת. אם חותכים פלטה שיש לה עיוות כדאי לשים עליה משקל כלשהוא שיישר אותה מכיוון שעיוות יוצר לחץ על אחד הצדדים שיוצר התנגדות שמזיזה את הפלטה שגורמת לחיתוך לא ישר או לחותך לנסות ליישר תוך כדאי חיתוך (לא ממומלץ) עדיף לחתוך עקום ולתקן אחרי זה, אם חותכים פלטה גדולה כדאי לחתוך את החיתוכים הראשונים עד שהפלטה תקטן טיפה יותר גדולים בשביל להשאיר מרווח לתיקון אם החיתוך עקום. חיתוך מוצלח לכולם
Re: מסור שולחן - בטיחות..כל הכבוד על פתיחת השרשור. מסכים עם הכל, מוסיף קצת.
כיום אני חותך על saw stop כך שאני פחות חושש (לא מבין למה לא מביאים את זה לארץ). אבל הרבה שנים היה לי את הבוש החביב והידוע. א. cross cut sled לדעתי מאד חשוב, יעיל מאד בחיתוכים קטנים, מפקס את העבודה, מגן מחלקים עפים. ב. המקל דחיפה הסטנדרטי לדעתי לא מספיק, יש לי כמה שהכנתי שלא רק דוחפים את החומר, אלא גורמים לו להיות צמוד לשולחן ולא לזוז. ג. ממליץ תמיד על מגיני אזניים, זה עוזר להיות מפוקס בעבודה. ד. להב מושחז. להב לא מושחז פשוט מסוכן. Sent from my SM-G903F using Tapatalk
Re: מסור שולחן - בטיחות.. והשתלמות
זיגי רעיון מבורך וטוב. לי יש מסור של בוש ואני רוצה גם ללמוד כיצד מכונים את הגובל של המסור שהחיתוכים יהיו ישרים .
Re: מסור שולחן - בטיחות..ערב טוב.
מבקש לקחת לתשומת לב. ותשומת לב גדולה. לא לעבוד עם משור שולחני ללא "ריווינג נייף", סנפיר. מאחר והרבה מהמבקרים בפורום אולי הכינו משור שולחני לעצמם בזמנם הפנוי. לעשות סנפיר למשור, זו צריכה להיות המשימה העיקרית והכי חשובה. אל תתביישו לשאול כאן בפורום איך לבצע. אני מקווה כי יהיו המון הבהרות והצעות לביצוע. בהצלחה בעבודה.
Re: מסור שולחן - בטיחות..שלום חברים,
אילו כללי הבטיחות בעבודה עם מסור שולחני, לטעמי/ידיעתי שלא צויינו עדיין. 1. אין לעבוד על המסור כשעייפים!! 2. אין לעבוד ללא סנפיר מאחורי הלהב בשום מיקרה, חוץ מניסור באביזר DADO 3. לא להרים/להגביה את הלהב יותר ממה שצריך 4. שואב אבק צמוד לכלי משפר מאד את הראיה של האובייקט המנוסר ומונע נשימת אבק כל השאר כבר נכתב לפניי.
Re: מסור שולחן - בטיחות..רק מוסיף על קודמי הגדולים, שלא לשכוח שאפשר לכבות את המסור עם הברך,
במקרה של תקלה לא להסס, ואפשר גם להתאמן ולהרגיל את הברך
Re: מסור שולחן - בטיחות..אין לי מה להוסיף - נאמר הכל והכל חשוב, אבל אני רוצה להדגיש מניסיוני:
1. לא לתת למישהו או משהו להסיח את הדעת גם אחרי שמסיימים את החיתוך, כי הלהב ממשיך להסתובב - מניסיון אישי מאוד כואב. במזל יש לי עדיין 10 אצבעות. 2. שימוש במזחלת (cross-cut sled) לחתוך עץ שיותר ארוך מרחב, לא להתעצל להרכיב אותו כשצריך. יש המון סרטונים והוראות ברשת כיצר לבנות מזחלת. יש לי מסור שולחן בוש - אני לא משתמש במיטר - לא סומך על הדיוק או על היציבות. 3. לדאוג להשתמש ב-splitter/סנפיר. יש בהתקן המגן של המסור, אבל אני, כמו רבים, לא משתמש בו כי לא נוח בהרבה מקרים. אז דרושה משנה זהירות ועמצאי בטיחות. 4. ל-feather-board היבט ביטיחותי וגם שימושי, למשל לחתוך פסים דקים ברוחב אחיד. שוב יש הרבה לגומאות ברשת, כיצד להכין ולהשתמש בהם. שנהיה בריאים ושלמים.
Re: מסור שולחן - בטיחות..אם כבר הנושא עולה... אז בדיוק התחדשתי במסור שולחן לא חדש שהגיע ללא ה-Riving knive. אני מתקשה לראות יתרון לסכין קנויה על פני בנויה, אבל מפאת חשיבות הנושא אשמח לשמוע דעות בעניין או המלצות...
שאלה נוספת - מדוע לא מוסיפים למסור שולחן רגלית הפעלה (כמו במכונת תפירה)? תודה רבה!
Re: מסור שולחן - בטיחות..1.אתה יכול להכין "סכין הפרדה" בעצמך אק תשים לב שהוא יהיה בעובי השן של הלהב. גוף הלהב יותר דק.
37 הודעות
• עמוד 3 מתוך 4 • 1, 2, 3, 4
מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־7 אורחים | |||||