חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

מגירות

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

Re: מגירות

הודעהעל ידי isidor » 06 יולי 2020, 16:51

שלום,
גם לי אין מקום למסור גדול, אז פתרתי את הבעייה בצורה פשוטה:
לא קניתי מסור חשמלי כלשהוא !!!

אני קודם כל מתכנן הכל, ואז נוסע לנגריה, עם שירטוטים ומידות מדוייקות, והם מנסרים עבורי.
(מצאתי את "נגרית וילדי" באור יהודה, יש לו גם הרבה מוצרי פירזול, ומשם אני קופץ ל"צלח" לבדוק מה אפשר לקנות...)
אני נהנה מעצם הבנייה והתוצאה, ומוותר מראש על המסור החשמלי ו "חדוות הניסור"...
(לפחות כך אני יודע שאשאר עם 10 אצבעות... :roll: )
לעבודות ידניות שונות יש לי מס' מסורים: מסור רגיל 14" , מסור יפני, מסורי גב,ועוד, וגם אביזרי ניסור שמתחברים לדרמל...
כשאני צריך לוח אחד במידות לא גדולות, אני מנסר (מתוך מלאי קטן שיש לי ב"בוידעם") בעבודת יד עם מסור גב או מסור יפני.
למדתי להוציא בניסור ידני עבודה מדוייקת להפליא !!!
בשיטה הנל בניתי במשך השנים ארונות והרבה מגירות, כולל לשיפור המטבח הקנוי...
החלטתי במודע להימנע מרכישת מסור חשמלי, ואני נהנה אפילו יותר מעצם ההרכבה.
עד עכשיו זה עבד לי מצויין
בברכה, איזי
isidor
סופר משתמש

הודעהעל ידי eladze » 06 יולי 2020, 17:56

היי
גם אני במצב שלך, עובד רק עם מסור עגול.
בניתי ג'יג בשבילו, מאוד שימושי אבל עדיין לא מאה אחוזים ישר.
השנקל שלי לגבי הג'יג:
את המסילה תעשה מחומר מוכן (פה אני טעיתי..) שיהיה ישר לגמרי - עץ או מתכת.
את הגדר שאליה מצמידים את הפריט הנחתך - תקבע רק אחרי שבנית את המסילה ויצרת חיתוך בבסיס, כדי שתוכל לוודא שהיא בזווית ישרה לגמרי למסור.
אם תמצא דרך לייצר מעצור נוח, תוכל לעשות חיתוכים באורך זהה לגמרי.
בהצלחה
eladze

הודעהעל ידי EyalB » 06 יולי 2020, 21:24

נתקלתי בגיג הזה בספר - די פשוט ועושה את העבודה.
לוקחים לוח יותר רחב מהמסור
מחברים לאורכו סרגל ישר
נמסרים לאורך הסרגל
מתקבל לוח בדיוק ברוחב שהמסור מנסר - מקבעים אותו בדיוק בקו שרוצים לנסר ועוברים עם המסור
קבצים מצורפים
‏jig_1.pdf
(257.31 KiB) הורד 271 פעמים
EyalB
משתמש ותיק

הודעהעל ידי eladze » 06 יולי 2020, 23:10

להבנתי, זה ג'יג שמיועד יותר לחיתוכי אורך (rip cuts) ולעומתו, הג'יג ששלחת בהודעה הראשונה מיועד לחיתוכי רוחב (cross cuts) . שים לב שהראשון מבטיח לך חיתוכים ב90 מעלות אך רוחב העץ מוגבל, השני לא מבטיח את זה, אבל אפשר לחבר אותו לכל גודל עץ או פלטה.
eladze

הודעהעל ידי e-r-a-n » 06 יולי 2020, 23:34

מצחיק שפצחתי בבעיה נקודתית שאני לא רואה איך אפשר לפתור בקלות עם מסור עגול, והכיוון הכמעט מלא של הדיון התגלגל (גם באשמתי, כמובן, אבל גם אחרים נמשכו יותר לצד הזה) של מה בכל זאת אפשר לעשות עם מסור עגול או שולחני ולהפך
ואני שמח שזה הכיוון שנלקח כי בסוף זו שאלה שבאמת מטרידה אותי כרגע
וההחלטה שלקחתי על עצמי, מתוך ידיעה שיש לי כנראה שנה או קצת פחות עד שאתחיל לבצע כמה פרויקטים שיש לי בקטנה, כן לנסות לבנות ג'יג לתפארת.
כאשר זה הפרויקט היחידי. אין שום דבר מעבר. אולי אני אבנה מגירה בתור הוכחת היתכנות :D

לגבי מה שנאמר פה ב2-3 תגובות האחרונות - כן, זה ג'יג בעיקר לחיתוכי אורך. אלו אני דווקא יודע לעשות היטב, עם מסילה דומה של קרג שממש זולה (אם אני זוכר נכון, עלתה 100 ומשהו שקל) והיא דווקא מאפשרת חיתוכים כאלו בצורה קלה עם מעין מוביל שרץ בצמוד לחומר.

לגבי הכיוון של לא לקנות מסור - זו בהחלט אפשרות, שלא פעם שקלתי. אבל מנסיון שלי באיזור מגוריי היה לי קשה למצוא מקום עם נכונות, ולא התחשק לי לטנף את האוטו בשינוע קרשים כל היום. ו...חדוות הניסור היא חדוות היצירה, אין לפסוח עליה :P
ומקום בודד שכן הסכים לבצע עבורי חיתוכים, בסופו של דבר לא ביצע אותם בצורה מדויקת כפי שהייתי רוצה או מנסה לפחות להגיע בעצמי, וגם בדר"כ גובים לפי כמות חיתוכים וזה מצטבר.

אלמנט אחד שמרתיע אותי יותר מכל הוא דווקא הסכנה בשימוש במסור שולחן, שמרגיש לי מסוכן יותר משמעותית מאשר עבודה עם מסור עגול. אולי זה בעיקר פסיכולוגי, אולי זה מושתת על נסיון שכן ביצעתי יותר מעשרה פרויקטים עם המסור העגול והצלחתי להתנהל איתו בצורה מעולה ולא פעם אחת הרגשתי שעשיתי איתו טעות כלשהו או שהעמדתי את עצמי במצב מסוכן

ולכן, אני אנסה לבנות את הג'יג הזה
אני צריך לשבת על תכנית דומה, ולחשוב באילו מידות הוא יהיה (רוחב אורך) כדי להבין לאיזה מידות של חומר הוא יכול להתאים.
ועוד שתי התאמות שהייתי רוצה לעשות הן (1) לראות איך אני מוסיף לשם גובל כלשהו בצירוף עם סרט מדידה מודבק לדופן העליונה, כדי לאפשר למשל חיתוכים חוזרים של אותו אורך מבלי לבצע מדידות כל פעם מחדש ו (2) לראות איך אפשר להתאים את זה לעבודה סבירה גם עם קרשים ארוכים, כדי לאפשר שימוש בו בדומה למסור פנדל, לקרשים ארוכים
ברגע שיהיה לי שרטוט טוב לזה, אני אזמין את המסילות והחלקים מעליאקספרס, ואעשה ניסוי. יש זמן, אפשר לתכנן את זה ברוגע. מקסימום, אפסיד כמה שקלים, קצת זמן עבודה, אבל שווה לנסות.
ואם יהיה לי ג'יג לתפארת - אני אבנה מגירה :lol:
e-r-a-n
סופר משתמש

הודעהעל ידי isidor » 07 יולי 2020, 07:48

.
הי ERAN,

ובכן, כותרת הפוסט שלך הוא "מגירות"...
מכאן גלשנו לנושאים שונים:
אני טוען שאיני צריך/רוצה מסור
בניית ג'יגים שונים למסור
"האם ללכלך את המכונית בהובלה", :lol: :lol:
וכו' וכו'

ובסוף אתה כותב "ואם יהיה לי ג'יג לתפארת - אני אבנה מגירה"
מכאן אנו למדים שאתה "מייצר בדמיון בעיות", ומנסה לפתור אותן...(גם בדמיון)
(ואני בהחלט אומר זאת ברוח טובה !)...

האמת, מזכיר לי את עצמי:
הרבה פעמים אני שומר על שולחן העבודה צעצועים מכניים או חשמליים שהתקלקלו לנכדים,במטרה לתקן אותם,
ואחרי מס' חודשים "כשיש לי זמן" ואני מצליח לתקן אותם סוף-סוף, (ובינתיים הנכדים איבדו עניין... :D )
אני אומר לאשתי שהיא יכולה להשליך , בתנאי שאני לא רואה...
ןבכן, זה מה שטענתי (בערך) בהתחלה: בשביל "אולי לבנות מגירה" , לא צריך להסתבך עם מסור גדול...
isidor
סופר משתמש

הודעהעל ידי Edi » 07 יולי 2020, 08:01

איזי, זה גם עניין של גישה, אין סיכוי שאני אבנה משהו שעבורו אצטרך לרוץ לשימוש בכלים בנגריות, עשיתי את זה פעם אחת יותר מדי.
Edi
סופר משתמש

הודעהעל ידי isidor » 07 יולי 2020, 08:38

הי אדי,
אני מבין אותך, ומנקודת ההשקפה שלך-אתה בהחלט צודק,
כפי שכבר נאמר, הכל עניין של סדר עדיפויות
בברכה, איזי
isidor
סופר משתמש

הודעהעל ידי e-r-a-n » 08 יולי 2020, 21:49

איזי, אני אסביר לך מאיפה זה נובע :lol:
לפני כ3-4 שנים עברתי דירה ואשתי "זרמה" עם זה שאבנה את רוב הרהיטים שיש לנו בבית כיום. פינת אוכל, שולחן סלון, ארונות אמבטיה ועוד כמה דברים מסביב.
זו היתה ההתנסות הראשונה שלי בעץ, ובערך התקופה בה נרשמתי פה לפורום...
בתור מישהו שהתחום היה חדש לו, אבל הרגשתי שכנראה אני אסתדר, קניתי ציוד יחסית "פשוט" או אולי "נגיש", והצטיידתי במסור עגול, מלטשת 5", קצת קליבות ו4 חמורי עץ בינוניים באיכותם
וככה חתכתי, ליטשתי, ועשיתי הכל בבית וכשניגשתי לארונות שירותים, באחד מהם תיכננתי סט של 3 מגירות, ופשוט הסתבכתי.
הסתבכתי לא בגלל בניית המגירה או המדידות הספציפיות איך לחתוך וליצוק אותה לתוך הארון, הסתבכתי עוד שלב לפני, בחיתוך חלקים כ"כ קטנים. עד שהצלחתי לאלתר לעצמי דרך לחתוך את החומר לגודל שהייתי צריך, התפספס לי בערך ב 2 מ"מ קטן מדי, ולבסוף ויתרתי ועשיתי מדפים פתוחים.

ועכשיו אני עתיד לעבור דירה שוב, עוד שנה בערך, ואני רוצה להערך בהתאם, ככה שאי אלו בעיות שהיו לי לפניכן, אני רוצה לפתור אותן כדי לא להרגיש "חסום"
אז האופציה היקרה, "פשוטה", היא כמובן לקנות מסור שולחן, אבל לאחר שחיטטתי רבות ברשת נתקלתי בג'יג כזה או אחר שנראים לי ככלי שיאפשר לי לעשות מה ש"נכשלתי" בו בפעם הקודמת

ולכן אני אומר, אני רוצה לבנות מגירות!
וכן, אני מתלבט לגבי המסור, אבל בסוף הכל בשביל המגירה :D
ובכלל....אף אחד לא הבטיח לי שגם הפעם אני אעשה את הארון אמבטיה או שתהיה שם מגירה. אבל בסדר, אני אדחיק את החלק הזה :wink:
e-r-a-n
סופר משתמש

הקודם

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־9 אורחים