חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

תומכי מדף בבדיקה של Matthias Wandel

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

תומכי מדף בבדיקה של Matthias Wandel

הודעהעל ידי אמיר ח. » 05 יולי 2020, 20:15

שלום לכולם,

לאחרונה התבקשתי לבנות מערכת מדפים מעץ, כזו המורכבת מתומכי מדף ועליהם יושב המדף, משהו כזה. אחרי קצת חיפושים ברחבי האינטרנט הגעתי לסרטון של מטיאס וואנדיל, ובו הוא בודק איזה חיבור יותר חזק עבור תומכי מדף. הוא בדק את חוזקם של שלושה מחברים: טנון כפול, ברגים ו- pocket hole.
בסוף התברר שלמר מטיאס היו שתי מטרות: לבדוק איזה חיבור יותר חזק, ולהראות עד כמה הוא שונא pocket holes.

רציתי לשאול את דעת החברים פה, האם אתם עוקבים אחרי הסרטונים של מטאיס? האם אתם חושבים שהוא גאון שממציא טכניקות ופתרונות, או שהוא רק מסבך את העניינים? מישהו פעם השתמש בטכניקות או בתוכניות המתוחכמות שלו?

קישור לסרטון
אמיר ח.
סופר משתמש

Re: תומכי מדף בבדיקה של Matthias Wandel

הודעהעל ידי rondadon » 05 יולי 2020, 20:35

אני עוקב אחריו, אין ספק שהאדם לא מחבב pocket hole...

יש לו דברים שלדעתי מבריקים, ואין ספק שיש לו גם דברים שהוא מסבך את העיניינים יתר על המידה.

כל ה''כלים'' שהוא בונה לבד, בהחלט מרשימים!

לנושא תומכי המדף והסרטון המדובר, זה דוגמה לסיבוך יתר על המידה :)
מדובר על בדיקה מוגזמת, שלדעתי לא משקפת כלום, ובשימוש סטנדרטי של מדפים, לא נגיע קרוב אפילו לעומס שהוא מייצר פה.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
rondadon
סופר משתמש

הודעהעל ידי Se7eN » 05 יולי 2020, 20:40

אמיר ח. כתב:רציתי לשאול את דעת החברים פה, האם אתם עוקבים אחרי הסרטונים של מטאיס? האם אתם חושבים שהוא גאון שממציא טכניקות ופתרונות, או שהוא רק מסבך את העניינים?

אני לגמרי בגישה הראשונה. נכון שלפעמים הוא אוהב להתפלסף ולהכנס לדקויות שאותי לפחות פחות מעניינות, אבל לדעתי הוא ממש גאון ואני נהנה כל פעם מחדש מהפרסומים שלו. לאחרונה גם קניתי את התוכניות למסור סרט שלו שאני מתכנן לבנות (זו אגב תהיה הפעם הראשונה בחיים שלי שאבנה משהו מתוכנית מדויקת, שתבין כמה הערכה יש לי כלפיו)

לגבי פוקט הולס, אין ספק שמדובר על טכניקה נהדרת אבל over rated בצורה מוגזמת ומיותרת לחלוטין, ונראה שלפעמים אנשים לא מבינים שמדובר על ברגים ואפילו חיבור לא חזק במיוחד שלהם. כמו כל טכניקה, צריך להתאים אותה למצב ולא להשתמש באופן עוור, כמו שראיתי לא מעט ביוטיוב. בייחוד נראה שהמתחילים שם לא שמעו שיש עוד אפשרויות לחבר ברגים, למשל בחיבור ניצב פשוט.
Se7eN
מנהל פורום

הודעהעל ידי atzmonster » 05 יולי 2020, 22:33

שלום לכולם
מטיאס הוא ללא ספק גאון מדופלם ובעל תעודת גאון - באנגלית נכנה אותו ווירדואו

אני מאוד נהנה לראות סרטים שלו, שיש להם מבחינתי משותף עם נשיונאל גאורפיק - בשניהם רק אצפה ולא אבקר

יש מה ללמוד ממנו ואפילו קצת יהיה שימושי.

במחינת חוזק - תומכי L זוויתיים יעשו את העודה נפלא
סמל אישי של המשתמש
atzmonster
סופר משתמש

הודעהעל ידי avian » 05 יולי 2020, 22:38

כמו שאמר רון - המבחן שם לא קשור לכלום, אלא אם אתה מתכנן שהמדפים ישמשו כסולם לאנשים כבדים מאוד (או דובים שחורים ממוצעים).
רק כדאי לשים לב שלדעתי החוזק של תומכי המדף תלוי מאוד בסוג העץ. באורן רך כמו שלפעמים מקבלים בארץ, החוזק יהיה הרבה פחות מרשים.
avian
סופר משתמש

הודעהעל ידי Israelgrn4 » 05 יולי 2020, 22:47

ערב טוב
אני לא חסיד גדול של מטיאס. אבל באמת הוא יוצר פורה. ובעל רעיונות נהדרים.
לדעתי האישית, לבצע ניסוי לבסיס למדף, עם פעילות של מומנט כפי שהוצג זה ממש
לא לעניין.
בשני המקרים של הכנסת ברגים לחיבור רואים בבירור כי לא היה מספיק " בשר" סביב הברגים.
ודבר נוסף. הברגים היו בעלי קוטר קטן.
Israelgrn4
סופר משתמש

הודעהעל ידי אמיר ח. » 06 יולי 2020, 16:13

שלום חברים,
נהניתי מאוד לקרוא את התובנות שלכם, גם אני חושב שהמבחן שהוא עשה לא משקף הרבה. בכלל רוב הסרטונים שבהם עורכים בדיקות חוזק הם לא הכי אמינים, כי כל אחד בודק לפי שיטה אחרת ובתנאים שונים.

כידוע, הג'יג שבעזרתו יוצרים מחברי פוקט-הולס הומצא במקור ע"מ לחבר את המסגרת לגוף הארון, כאשר הברגים עוברים מתוך הארון ותופסים את המסגרת החיצונית, כל זה במקום לקבע את המסגרת לגוף הארון עם מסמרים ושימוש במילוי ע"מ להסתירם (המידע נלקח מהאתר של חברת Kreg)

בקשר למטיאס, למרות שאני עובד עם כלים ידניים אך נהגתי לצפות בסרטונים שלו בעבר, עד שהוא התחיל לסבך את העניינים באופן שהסרטונים שלו הפכו ללא רלוונטים עבורי.

ואם כבר מדברים על גאונים, אל לנו לשכוח את Izzy swan ו- Frank howarth.
אמיר ח.
סופר משתמש

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־6 אורחים