חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

צביעת שידת מתכת ועוד

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

צביעת שידת מתכת ועוד

הודעהעל ידי dganit_l » 21 אוקטובר 2008, 17:51

הי,
שאלה 1: צבעתי שידת מתכת בצבע DTM חלק לצביעה ישירה על מתכות.
אני חוששת שהצבע היה סמיך מדי ולא עצרתי בזמן כדי לדלל אותו, כך שהשכבה הראשונה ממש לא חלקה (יש סימנים של נזילות קלות).
מה נכון לעשות עכשיו, לפני הצביעה של השכבה הבאה?
האם ציור על הצבע הנ"ל אפשרי גם בצבע אקרילי ועליו לקה או שעדיף פשוט להשתמש בצבעים על בסיס שמן?
שאלה 2: סליחה על הבורות, אבל יש צבע יסוד לעץ שהוא שקוף? האם לפני צביעת שכבה אטומה מומלץ לכסות קודם בשכבת צבע יסוד?
שאלה 3: באיזה סוג צבע / סוג חברה כדי להשתמש עבור צביעה אטומה? אמרו לי שהצבעים של פיינט מג'יק מעולים ושאם משתמשים בהם אין צורך בצבע יסוד. האמנם?

תודה,
דגנית (לוינסון)
dganit_l

Re: צביעת שידת מתכת ועוד

הודעהעל ידי maamoon » 21 אוקטובר 2008, 18:32

שלאה שאלה ולגופו של עניין
ברוכה הבאה
אם צבעת ב DTM צריך לבדוק האם צבע זה יכול לקבל צבע אקרילי מעליו ואם כן אז אפשר לצבוע באקרילי ולכסות בלכה, איך בודקים בשני דרכים או שעושים דוגמה עם הצבע בשלבים של העבודה ובודקים שאכן עמיד או שקוראים הוראות יצרן , אני חסיד של הדוגמאות. דבר שני אם יש נזילות אז נותנים להם להתייבש לגמרי ואז משייפים ישר עושים תיקונים וצובעים עוד שכבה, המלצה היא לדלל לסמיכות סבירה , וגם אם אפשר להתיז אז עדייף מאשר להבריש, אמצעי התזה אפשר לקנות בעלויות קטנות היום.
שאלה 2: יש יסוד שקוף לעץ על בסיסים שונים מאקרילי עד ניטרו, אני משתמש באקרילי על בסיס מים או\ו פולטריין דו רכיבי שיש לו יסוד וגם לקה גמר בברק רצוי.
שאלה 3: ביינט מגיק היא חברת בת של נירלט או לפחות היתה כך ושניהם לא מוצלחים בצבעי עץ, תפני למומחים , חברות שמתמחות בצבעי עץ כגון אפריים צבעים בנתניה באזור התעשיה או שחם שחמורוב שיש להם גם צבעי ברזל ואכן גם ציוד צביעה ומספקים צבע לרוב הנגריות בארץ. הבעיה היחידה עם חברות כאלה שהכמויות שהם מוכרים הן לפחותך ב 5 ליטר. גם יש להם צבעים אטומים וגוונים לעץ שקוף או אטום בהצלחה
סמל אישי של המשתמש
maamoon
סופר משתמש

הודעהעל ידי dganit_l » 21 אוקטובר 2008, 23:42

הי מאמון,
תודה רבה על התשובות המקיפות. דוקא יש לי מכשיר התזה קטן וחמוד שקניתי מזמן ולא הספקתי להשתמש בו עדיין. הבעיה היא שאני עובדת בתוך הבית, אז זה מאד בעייתי להתיז...
תודה על הטיפים לגבי ספקי הצבע. 5 ליטרים זה אכן הרבה. נראה, כשנגיע לפרויקט הבא, נחליט מה לעשות.
ביי בינתיים, דגנית
dganit_l

הודעהעל ידי maamoon » 22 אוקטובר 2008, 19:10

שתפי אותנו בתמונות
סמל אישי של המשתמש
maamoon
סופר משתמש

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־11 אורחים