חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

Morris chair לחצר הבית

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

Morris chair לחצר הבית

הודעהעל ידי Yair Feldmann » 17 יוני 2020, 17:12

את הכורסה וההדום שתראו בתמונות עשיתי מעץ אורן לפי תוכנית ב-Popular Woodworking שתראו כאן https://www.popularwoodworking.com/proj ... s_chair/2/ . עשיתי אותם ביוני 2004 והם נצבעו פעם אחת ונשמרו מצויין. האמריקאים קוראים לדגם הזה Morris chair. בדרך כלל הוא מסיבי וכבד יותר, אבל כאן יצרו רגליים בצורת הסימן קמץ, כדי להשאיר את רושם ה"כבדוּת". עכשיו השלמתי את אחיו התאום, לבתי וחתנה. אני נרתע מסרטים שמתארים בפרוטרוט את תהליך היצירה (סימון, חיתוך, ליטוש, הרכבה. מיותר, אפילו כשזה במהירות כפולה... ועוד עם מוזיקה מעצבנת) ולכן יש כאן שני צילומים וכמה מילים על הטכניקה.
1. בעבודה הזו יש 68 חלקים. היה לי נוח מאוד להעלות את כולם לגיליון אקסל של היפוך מאינצ'ים לס"מ כמו זה שפרסמתי כאן לאחרונה. זה מאפשר לך למיין את כל החלקים ולחתוך ברצף את כל אלה שהם באותו רוחב; למיין לחוד חלקים לכורסה ולחוד אלה של ההדום; אפילו לחשב כמה מטרים של עץ יצרוך הפרוייקט (בערך 28 מ' של עץ ברוחב 9 ס"מ) ועוד שניים ברוחב 14.
2. על כל חתיכה הדבקתי מדבקה עם המספור שלה ברשימת החלקים, וכך נוח מאוד לסדר אותם לפי קבוצות ולפי סדר ההרכבה.
3. נאמן לאובססיה שלי לא לראות ראשי ברגים, את כל הברגים כיסיתי בפקקים מדיבל עץ, ואפשר לראות את העיגולים הכהים יותר למשל ברגליים הקדמיות והאחוריות ובמשענות הידיים.
4. במקום שאפשר היה, השתמשתי ב-pocket hole כדי לשפר את החוזק.
5. כשהשלמתי את הכורסה לפני 16 שנים כתבתי לעורך המגזין על שתי טעויות שיש בתוכנית, וגם על הצעת שיפור (הוא השיב, כי למרות שעשה כבר כמה וכמה כאלה, לא חשב על זה!) אבל התיקון לא הוכנס. מי שמעוניין לבנות, מוזמן להתקשר אליי 0522-512956
קבצים מצורפים
IMG_20200617_123251.jpg
IMG_20200617_123305.jpg
סמל אישי של המשתמש
Yair Feldmann
סופר משתמש

Re: Morris chair לחצר הבית

הודעהעל ידי atzmonster » 17 יוני 2020, 19:13

מוריס, סליחה יאיר - איזה יופי!
בדיוק חשבתי לבנות Adirondack Chair
ומעניין, האם אתה יודע מי הנוח מביניהם?
יופי של עבודה
סמל אישי של המשתמש
atzmonster
סופר משתמש

הודעהעל ידי Edi » 18 יוני 2020, 09:00

יפה מאוד!
גם אני בונה בקרוב אדירונדקים, מחפש תוכנית למשהו יותר גבוה מאלו הנפוצים.
Edi
סופר משתמש

הודעהעל ידי אמיר ח. » 18 יוני 2020, 13:58

עבודה מושקעת ואיכותית.
אהבתי איך שסידרת את החלקים של המושב בצורה סימטרית, למרות שזה הולך להתכסות.
תודה על כל ההסברים. גם אני לפעמים משתמש במדבקות במקום לרשום על העץ.

יאיר, האר נא את עיניי, אם בסרטונים לא יראו את תהליך היצירה, אז מה כן יראו בסרטון?

בברכה.
אמיר ח.
סופר משתמש

הודעהעל ידי Yair Feldmann » 18 יוני 2020, 17:37

אמיר ח. כתב:יאיר, האר נא את עיניי, אם בסרטונים לא יראו את תהליך היצירה, אז מה כן יראו בסרטון?

סרטון איננו תמיד חובה! בעיניי, הוא מוצדק כדי להראות את המוצר הסופי, בעיקר אם הוא מתנועע, או שבתהליך היצירה יש פעולות שאפשר להדגים אותן טוב יותר בסרטון. לעומת זאת, לראות אדם מודד, מסמן, מנסר, מורח דבק ומהדק כליבות, בייחוד אם הוא חוזר על הפעולה הזו בכל החלקים (ואפילו במהירות משולשת) - זה לדעתי לא מועיל ומייגע. אתה חושב שתלמד משהו מלראות אותי מסמן 42 ס"מ על קרש או מנסר אותו לפי הקו?
סמל אישי של המשתמש
Yair Feldmann
סופר משתמש

הודעהעל ידי אמיר ח. » 18 יוני 2020, 18:15

תודה על התשובה, היה לי חשוב ומעניין לקרוא את דעתך בנושא.

אני אישית לפעמים בכלל לא נכנס לסרטון, מספיק לראות את ה- Thumbnail של הפרויקט כדי להבין איך הוא נבנה. במיוחד בנגרות כאשר ישנן כמה דרכים לביצוע אותה משימה. אז מספיק לראות את הרעיון הכללי ואז כל אחד בונה לפי השיטה שנוחה לו.

נכון אתה צודק, לא לומדים כלום מלראות אדם מסמן, חותך, מדביק.. אבל נראה לי שזה יותר מעין מדריך בסגנון Step-by-step שמכוון למתחילים ולחסרי ידע וניסיון.
אמיר ח.
סופר משתמש

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־10 אורחים