את הכורסה וההדום שתראו בתמונות עשיתי מעץ אורן לפי תוכנית ב-Popular Woodworking שתראו כאן https://www.popularwoodworking.com/proj ... s_chair/2/ . עשיתי אותם ביוני 2004 והם נצבעו פעם אחת ונשמרו מצויין. האמריקאים קוראים לדגם הזה Morris chair. בדרך כלל הוא מסיבי וכבד יותר, אבל כאן יצרו רגליים בצורת הסימן קמץ, כדי להשאיר את רושם ה"כבדוּת". עכשיו השלמתי את אחיו התאום, לבתי וחתנה. אני נרתע מסרטים שמתארים בפרוטרוט את תהליך היצירה (סימון, חיתוך, ליטוש, הרכבה. מיותר, אפילו כשזה במהירות כפולה... ועוד עם מוזיקה מעצבנת) ולכן יש כאן שני צילומים וכמה מילים על הטכניקה.
1. בעבודה הזו יש 68 חלקים. היה לי נוח מאוד להעלות את כולם לגיליון אקסל של היפוך מאינצ'ים לס"מ כמו זה שפרסמתי כאן לאחרונה. זה מאפשר לך למיין את כל החלקים ולחתוך ברצף את כל אלה שהם באותו רוחב; למיין לחוד חלקים לכורסה ולחוד אלה של ההדום; אפילו לחשב כמה מטרים של עץ יצרוך הפרוייקט (בערך 28 מ' של עץ ברוחב 9 ס"מ) ועוד שניים ברוחב 14.
2. על כל חתיכה הדבקתי מדבקה עם המספור שלה ברשימת החלקים, וכך נוח מאוד לסדר אותם לפי קבוצות ולפי סדר ההרכבה.
3. נאמן לאובססיה שלי לא לראות ראשי ברגים, את כל הברגים כיסיתי בפקקים מדיבל עץ, ואפשר לראות את העיגולים הכהים יותר למשל ברגליים הקדמיות והאחוריות ובמשענות הידיים.
4. במקום שאפשר היה, השתמשתי ב-pocket hole כדי לשפר את החוזק.
5. כשהשלמתי את הכורסה לפני 16 שנים כתבתי לעורך המגזין על שתי טעויות שיש בתוכנית, וגם על הצעת שיפור (הוא השיב, כי למרות שעשה כבר כמה וכמה כאלה, לא חשב על זה!) אבל התיקון לא הוכנס. מי שמעוניין לבנות, מוזמן להתקשר אליי 0522-512956