חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

צריך קצת הכוונה

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

צריך קצת הכוונה

הודעהעל ידי shaicohe » 17 אוקטובר 2008, 17:24

שלום,
אני מדריך בסוג של מועדונית לנערים בסיכון בדרום, ואני רוצה לעשות איתם מין סדנא/חוג לנגרות.
רציתי לדעת איזה דברים נוכל להכין ביחד שלא יצירכו ציוד מיוחד או יקר והאם יש "קיטים" מוכנים לדברים כאלו?
שבת שלום! :)
shaicohe

Re: צריך קצת הכוונה

הודעהעל ידי Dganit » 19 אוקטובר 2008, 09:14

למה אתה מתכוון בציוד בסיסי ? אפשר לעשות הרבה דברים השאלה מה הידע שלך עם עבודה בעץ ומה התקציב שלך ? פרט
אולי אוכל לעזור לך ברעיונות ועוד חברה בפורום אך אנו זקוקים ליותר מידע.
Dganit
סופר משתמש

הודעהעל ידי shaicohe » 21 אוקטובר 2008, 20:14

אין לי ידע כ"כ והתקציב יהיה בהתאם למה שאבקש אך אי אפשר להסחף כי בכל זאת המקום עובד על תרומות.
shaicohe

הודעהעל ידי Dganit » 24 אוקטובר 2008, 07:53

אתה לא כל כך מיקל את העבודה בכל זאת אנסה, אהבתי את המטרה .
על קיטים מוכנים אינני יודעת , אולי קיימים .

* צריבה על עץ בעזרת עפרון חשמלי (עיפרון חשמלי לא צריך לעלות הרבה, שניים שלשה בסדנא יספיקו). תן להם ללטש את העץ עם נייר לטש לפני לצבוע בלכה אחרי , לתכנן את הציור כמובן ולצרוב את העץ.

* חריטה על עץ בעזרת מפסלות בסיסיות (יש מאמרים בנושא באתר זה ).

* לעבודות בסיסיות (קופסאות שונות) אתה יכול להזמין אצל נגר מקומי חיתוכים לפי מידה ולהשתמש בחיבורים של פטיש מסמר +דבק בינהם (סנדוויץ או אורן).

* לחיתוכי צורות מהעץ אפשר לחתוך במסור קשתית ידני ואם תוכל לבקש רכישה של מסור נימה , יהיה לך יותר קל.

כמובן שחלק מתהליך העבודה בכל הפרוייקטים הוא שיוף העץ וצביעתו אחרי , כך שזה נותן לך תעסוקה של מספר שעות.

רעיונות לפרוייקטים תמצא במידה ותגלוש באתרים של עבודות עץ עם ילדים , גם באתר זה העלתי מספר תמונות של עבודות שילדים (א-ו) יצרו במחנה קיץ בארה"ב , תוכל לראות שם רעיונות.

בנגריות לפעמים מוצאים שאריות שהם זורקים ויכולים לשמש אותך לכל מיני פרוייקטים

אני לא נותנת לך טלפון להתקשר אליו למרות שזה היה יותר קל מכיוון שאני לא נמצאת בארץ כרגע, בדצמבר אהיה בארץ אולי אוכל לעזור יותר, בינתיים שיהיה לך בהצלחה וישר כח.
Dganit
סופר משתמש

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־14 אורחים