חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

החיים כנגר חובב במדינתנו הצנועה

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

Re: החיים כנגר חובב במדינתנו הצנועה

הודעהעל ידי יאירכ » 10 מאי 2020, 19:02

יש בדלית אל כרמל את מחסן עצים חאטום נג'די. המחירים שם זולים בהרבה המקומות שבחיפה, כמו סלע לבידים למשל , ולטעמי גם יחסית נחמדים. רק צריך לשים לב לאיכות. יש שם, רק צריך להשגיח שאתה מקבל פלטה ישרה ובלי פציעות.
ובנוגע לכלים בחיפה, אני מסכים. כל כלי קונים בחנות אחרת. אי אפשר לקנות הכל במקום אחד. כל אחד מחזיק מעט דברים שונים של מותגים שונים...

Sent from my SM-G960F using Tapatalk
יאירכ
סופר משתמש

הודעהעל ידי Armst » 10 מאי 2020, 20:33

תודה רבה לכולם על המידע.

את בורג המפרץ אני מכיר. למעשה, הדוגמא שנתתי על עשרה קבלנים חסרי סבלנות מאחוריך בתור לקנות ברגים מבוססת על חוויות משם :) שלא תבינו לא נכון - זו אחלה חנות והבעלים והצוות מסבירי פנים אבל יש שם תמיד עומס.
את פולק הכרתי אתמול בעקבות קריאת הודעות היסטוריות כאן בפורום. היום ביקרתי שם והופתעתי מהמבחר. החנות קצת מבולגנת אבל באתר שלהם יש את הכל. גם המחירים בהחלט סבירים והם אפילו מוכרים ציוד של Kreg שאותו אני מחפש באופן ספציפי.

תודה על ההפנייה למחסן העצים בדליית אל כרמל. אבדוק בקרוב.
Armst

הודעהעל ידי הרואה » 11 מאי 2020, 02:31

מצטרף להמלצה על אלי טייב - אקספורדיה בקריית ביאליק, הגדול ביותר בארץ במכונות נגרות קלאסיות לתעשיה ולחובבים (להמחשה, היו שם בסביבות ה20 מקצועות עליון תחתון של scm חדשות בלבד, מלבד יד שניה ואחרים), ומהגדולים בארץ בסכינים למכונות, השחזות, וציוד חריטה.
ביליתי שם פעם אחת יום שלם, השירות היה מעולה ממש.
הרואה
סופר משתמש

הודעהעל ידי Edi » 11 מאי 2020, 10:05

Armst כתב:תודה רבה לכולם על המידע.

את בורג המפרץ אני מכיר. למעשה, הדוגמא שנתתי על עשרה קבלנים חסרי סבלנות מאחוריך בתור לקנות ברגים מבוססת על חוויות משם :) שלא תבינו לא נכון - זו אחלה חנות והבעלים והצוות מסבירי פנים אבל יש שם תמיד עומס.
את פולק הכרתי אתמול בעקבות קריאת הודעות היסטוריות כאן בפורום. היום ביקרתי שם והופתעתי מהמבחר. החנות קצת מבולגנת אבל באתר שלהם יש את הכל. גם המחירים בהחלט סבירים והם אפילו מוכרים ציוד של Kreg שאותו אני מחפש באופן ספציפי.

תודה על ההפנייה למחסן העצים בדליית אל כרמל. אבדוק בקרוב.

לגבי קרג, הייתי ממתין לאמזון קניתי שם מוצרים ב1/3 מחיר, לגבי הנחיצות של קרג, נראה לי שנגר מקצועי ישתמש בשיטות חיבור אחרות לנו החובבים זה פתרון נכון ומהיר בד"כ
Edi
סופר משתמש

הודעהעל ידי Armst » 02 יולי 2020, 15:15

באותו העניין, האם מישהו מחברי הפורום הצפוניים יכול להמליץ על מקום באזור חיפה או הקריות שמוכר ציוד של Kreg?
בחודשים האחרונים קניתי אצל פולק במפרץ חיפה אבל כבר שבוע שאין לו ברגים ספציפיים שאני צריך ואני די תקוע.
תודה.
Armst

הודעהעל ידי Edi » 02 יולי 2020, 15:23

קרג יש אצל אלי טייב וגם באקליפטופ באזור תעשיה קדמת גליל ליד צומת גולני
Edi
סופר משתמש

הודעהעל ידי hank » 02 יולי 2020, 15:56

ברוך הבא לישראל :) . אכן דברים יקרים כאן, לפעמים בטירוף כמו בכלי נגרות. כנראה שאין מה לעשות, פרט להביא מארה"ב, עם היתרונות (מחיר, מגוון) והחסרונות (עלות משלוח אלא אם תוכל להביא בעצמך שזאת לא אופציה כעת; שרות נפלא בארה"ב, אבל אתה כאן ולא יכול לחזור לחנות במקרה של בעיה).
לרשימות מקורות בצפון אני יוכל להוסיף:
עצים -
שורשים, אוספיא (מנסרה של עצים מקומיים + ייבוא)
חזון, כפר יסיף (מעט עצים קשים, עיקר אורן ולבידים)
אלי לבן, רמת ישי (בעיקר אורן ולבידים), גם אספקה טכנית

משטחים - צריכים להיזהר מעץ מחוטה, במיוחד בערוגות לירקות. באינטרנט ראיתי סימונים שאמורים להיות על המשטחים, אבל לא ראיתי אותם על משטחים שאספתי בארץ.

כלים -
א.ר. השחזות, א.ת. קביית ביאליק (מכונות וכלים - בעיקר של חברת CMT האטלקית, שלא מבטיח ארץ היצור)

ברגים - פ.ר.ט בא.ת. קרית ביאליק

בהצלחה

לא צריכה להיות בעיה למצוא דבק של אלמרס או טייטלבונד.
hank
סופר משתמש

הודעהעל ידי חובב צפוני » 15 יולי 2020, 17:03

מחסן עצים עם מחירים סבירים מאוד באיזור חיפה זה ארזי רז בעכו.
כלים תמצא באלמוג ליד צומת קרית אתא - מבחר גודל מאוד ומקצועי. ואם לא אז 100 מטר משם אתה בבורג המפרץ שאתה כבר מכיר..
חובב צפוני
סופר משתמש

הודעהעל ידי e-r-a-n » 15 יולי 2020, 17:41

avian כתב:מחזק את רב מה שאמרו לפני.
אני גר במודיעין, ודווקא מצאתי כמה חנויות שבהן יש אנשים שמבינים ויודעים לעזור ולייעץ - אני בטוח שיש כאלו גם בחיפה, והמקומיים ידעו לכוון אותך.
ולגבי המשטחים - לכמה מהפרויקטים שציינת בהחלט הייתי משתמש בעץ ממשטחים כדי לחסוך עלויות. לערוגות, למלונה ולכלוב. האם שגם מדף כבר עשיתי מעץ משטחים, אבל זה כי רציתי מראה תעשייתי והיה מדובר במדף צר יחסית.
אגב, להפתעתי גיליתי שלא פעם המשטחים כוללים עצים קשים (בחלק מהמקרים אלון, במקרים אחרים עצים כהים שאני לא מזהה - רק יודע שזה לא אורן... :D). אז עם קצת סבלנות, אפשר לאסוף מלאי של עץ מעניין.
עשה סיבוב באזורי תעשייה - יש שם לפעמים משטחים גדולים וגם קרשים ומשטחי סנדוויץ' (באיכות נמוכה בדרך כלל) מאריזות של מכונות. יכול להיות מקור לקורות ארוכות ועבות לפרויקטים

אשמח לשמוע ממך מה יש באיזור מודיעין,
כלי עבודה במחירים סבירים ועצים, מה אתה מכיר?
e-r-a-n
סופר משתמש

הודעהעל ידי Israelgrn4 » 15 יולי 2020, 18:19

כסף . רבותי כסף.
ערב טוב
ברוך הבא לאירועי נגרות בישראל.
יש לי כמה תובנות אליך.
"מרכז העצים" בשפרעם. גם מבחר סביר. גם מחיר טוב. וגם חיתוך במקום.
בורג המפרץ - בקריות. מבחר ענק של ברגים. וגם ציוד וכלי עבודה קטנים ומעניינים.
אלי טייב - קרית ביאליק. מקום נחמד עם אוזן קשבת. השחזות ותיקונים בעיקר. אבל גם מבחר ענק
של מכשירים מהשורה הראשונה.
גם אני די חדש בצפון ובינתיים במקומות אלו אני מבקר ברוב המקרים.
המון הצלחה.
רק סבלנות.
Israelgrn4
סופר משתמש

הקודםהבא

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], Majestic-12 [Bot] ו־8 אורחים