חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

גימור לשידה בגמר עץ אלון

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

גימור לשידה בגמר עץ אלון

הודעהעל ידי יאיר כ » 03 מאי 2020, 16:45

שלום רב,
אני לא נגר ורחוק גם מלהיות חובב אבל בכל זאת מנסה לעשות שידה וספריה לסלון.
אני מתכנן שידה מבירץ' עם גמר פורניר אלון . (אני מתכנן את חלקי השידה ושולח לחיתוך ב cnc . כך הגעתי לבחירה בבירץ' עם פורניר)
אני מנסה להגיע לגימור שבתמונה המצורפת. או לפחות קרוב...
בתמונה - שולחן פינת האוכל עם החלק של ההרחבה פתוח. אני מעוניין להגיע לגוון של לוח ההרחבה אם כי גם גוון הלוח העליון יהיה בסדר. (השולחן נרכש מתצוגה ויש לי הרגשה שעשו טיפול נוסף למשטח השולחן העליון).
עשיתי חיפושים ביוטיוב, וגם בפורום הזה למדתי מכמה דברים דומים לנושא גימור לעץ אלון. הבנתי שיש שמנים שונים (פשתן, טונג, דניש...).
עשיתי נסיון עם שמן פשתן (שמן למאכל שהיה לי בבית...) על חתיכת עץ לנסיון, הוא יוצא יפה, אבל מדגיש מאוד את הסיבים ואני חושש שלשידה לסלון המראה יהיה קשוח מידי.
יש אפשרות באמצעים סבירים להגיע לגוונים המבוקשים ? מצד אחד מראים יפה את העץ, ומצד שני הוא רגוע.
טרם הזמנתי את העץ, איזה אלון להגדיר לספק ? "אלון אדום" ?
ומצטער אם השאלות לא מקצועיות ..

תודה רבה , על פורום הזה
יאיר
קבצים מצורפים
IMG_20200503_154222.jpg
שולחן פינת אוכל עם ההרחבה פתוחה
יאיר כ

Re: גימור לשידה בגמר עץ אלון

הודעהעל ידי shimonc » 03 מאי 2020, 17:05

יאיר שלום וברוך הבא לפורום.
ההרחבה והמשטח שונים זה מזה כי לא עמדו באותם תנאים. ההרחבה מן הסתם לא חשופה לאור.
הצבע שלה נראה הצבע המקורי ולכן ייתכן שהיא צבועה בלכה שקופה.
סוג העץ של הפורניר נקרא אלון מבוקע (יש בו עיניים).
shimonc
סופר משתמש

הודעהעל ידי יאיר כ » 03 מאי 2020, 17:47

תודה
ניסיתי לעשות לכה על בסיס מים על פורניר אלון, והתוצאה היתה מאוד חיוורת. האלון מגיע בצבע חום בהיר וחסרה לו חיות.
האם אלון מבוקע ואלון אדום זה אותו עץ, רק חתוך ממקומות שונים ?
איזה פורניר אלון כדאי להגדיר כך שיהיה עדין ?
תודה
יאיר
יאיר כ

הודעהעל ידי Se7eN » 04 מאי 2020, 00:34

אלון אדום הוא זן אחר מאלון לבן. עם מבוקע לא עבדתי אז לא יודע להגיד לך לאיזה זן הוא מתייחס (מן הסתם לעץ כמו אלון יש המון זנים). לטעמי אלון הוא אף פעם לא "חוור" אבל כמובן שזה סובייקטיבי. קח בחשבון שלכות ושמנים שונים משפיעים באופן שונה, אז כנראה שתצטרך פשוט לשחק עם כמה עד שתגיע לגוון שמוצא חן בעיניך.
בגדול שמנים יתנו גוון עמוק וכהה יותר מלכות, אז כנראה שזה מה שאתה מחפש. גם העץ עצמו עובר שינוי עם הזמן (מתכהה), גם את זה יש לקחת בחשבון.
יש עוד טריק שעובד יפה עם אלון: מיץ חלודה. ממיסים ברזל חלוד בחומץ, ומתקבלת תמיסת צביעה ש"צורבת" את העץ. ברמות שונות של דילול זה מכהה את הגוון של העץ, ספציפית לאלון זה נותן צבע ממש יפה, גורם לו להראות ישן ומכובד כזה.
Se7eN
מנהל פורום

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־7 אורחים