|
|
חובבי נגרות ואומנות העץ
ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל
|
|
זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.
על ידי MosheN » 13 אפריל 2020, 01:50
הרואה כתב:המסור מסילה של מקיטה מאד מומלץ ומדוייק ברמות אחרות לגמרי מהמסורים העגולים הרגילים, מנסיון. אגב בסוף הוא נמכר לחבר הפורום. לא תמיד מסור עגול הוא הדרך לדייק, לפעמים עדיף מסור עגול לחיתוך גס ואחר כך ניקוי בשיטות אחרות, מאד תלוי באיזה חיתוך.
אתה מדבר על המקיטה ששאלתי לגביו? או מקיטה אחר?
-
MosheN
-
על ידי הרואה » 13 אפריל 2020, 15:44
התכוונתי לדגם SP6000 שמיועד לעבודה עם מסילה.
-
הרואה
- סופר משתמש
-
על ידי woodworker » 30 אפריל 2020, 16:47
היי , אומנם הפוסט קצת ישן אבל אולי עדיין לא מאוחר. יש לי נסיון אישי עם המסור של בוש הכחול GSK 190 וכן עם המסור הירוק של בוש העדכני (לא זוכר אחד הדגם). לגבי הירוק - נראה לי שהוא שוקל יותר מהכחול ומכיוון שיהיה לי גם את הכחול מכרתי את הירוק. לגבי הכחול - מסור נהדר , עוצמתי , לא כבד מאוד ולא קל מצד שני. בתור מישהו שנוטה יותר לכלים של מקיטה מאשר בוש , בזמן הרכישה המסור הזה היה טוב יותר מהדגם 5806b של מקיטה . הסולייה רחבה והכל היה פשוט יותר טוב ועוצמתי יותר. היום הייתי בודק את המקיטה כי אני אוהב את החברה הכלים והשירות המעולה. דיוק - עניין של נסיון , בנייה של גיגים ותאום ציפיות. תחתוך כמה שיותר שוב ושוב עד שתקבל בטחון ונסיון בעבודה. תקפיד על בטיחות יש הרבה סרטונים ביוטיוב איך לעבוד איתו. אל תפחד , כבד את הכלי. אתה יכול גם לרכוש עזרים של קראג שיהפכו את החיתוך שלך (לא את המסור כמובן) ליותר מדוייק - כי הוא מדוייק. האמן לי. חיתוך נקי - קשור בלהב. אני עובד עם להב 40 שיניים , גם rip cut וגם cross cut . חותך פשוט נהדר ללא בעיה הכל נקי וחלק. אני רכשתי ב 645 ש"ח לפני שנה אולי שנתיים. מומלץ מאוד.
-
woodworker
-
על ידי Edi » 02 מאי 2020, 16:44
חיתוך ישר ומדויק קשור לשימוש במוביל, במסור מסילה הלהב צריכה להיות מקבילה למסילה, כשמניחים את המסילה על קו החיתוך אנו צריכים שהלהב יעקוב אחר הקו הזה ולא יטה בזוית. במסור עגול רגיל, הלהב צ״ל מקביל לחלוטין לדופן סוליית המסור שמצידו נתמך בסרגל לאורך החיתוך, אם אין הקבלה כזו ( מודדים בין החלק האחורי של הלהב לדופן הסולייה השמאלי בד״כ ואת החלק הקדמי של הלהב לקבלת מרחק שווה = מסור מדויק) משמע שאין אפשרות לחתוך עם המסור במדויק. כמובן שנדרש מציר הלהב להיות הדוק ובלי משחק ומהלהב עצמו להיות ישר. פרמטר נוסף שניתן לכיוון כמעט בכל מסור הינו הניצבות של הלהב מול הסוליה, ישנו בורג כיוון שניתן ליצר איתו 90 מעלות. עד כמה שזה נשמע מוזר מעטים המסורים שיש בהם הקבלה מלאה בין דופן הסוליה ללהב , יש כאלו שגם זה ניתן לכיוון.
-
Edi
- סופר משתמש
-
על ידי woodworker » 02 מאי 2020, 17:38
Edi כתב:חיתוך ישר ומדויק קשור לשימוש במוביל, במסור מסילה הלהב צריכה להיות מקבילה למסילה, כשמניחים את המסילה על קו החיתוך אנו צריכים שהלהב יעקוב אחר הקו הזה ולא יטה בזוית. במסור עגול רגיל, הלהב צ״ל מקביל לחלוטין לדופן סוליית המסור שמצידו נתמך בסרגל לאורך החיתוך, אם אין הקבלה כזו ( מודדים בין החלק האחורי של הלהב לדופן הסולייה השמאלי בד״כ ואת החלק הקדמי של הלהב לקבלת מרחק שווה = מסור מדויק) משמע שאין אפשרות לחתוך עם המסור במדויק. כמובן שנדרש מציר הלהב להיות הדוק ובלי משחק ומהלהב עצמו להיות ישר. פרמטר נוסף שניתן לכיוון כמעט בכל מסור הינו הניצבות של הלהב מול הסוליה, ישנו בורג כיוון שניתן ליצר איתו 90 מעלות. עד כמה שזה נשמע מוזר מעטים המסורים שיש בהם הקבלה מלאה בין דופן הסוליה ללהב , יש כאלו שגם זה ניתן לכיוון.
במקרה כזה הסטייה תהיה לכל אורך החיתוך . הכל יהיה עקום וקל מאוד לזהות את זה. בנוסף, זה גם תלוי במשתמש , במידה ולא עובדים עם מסור מסילה אלה עם סרגל ומסור עגול רגיל יש לשמור הצמדות לסרגל
-
woodworker
-
על ידי Edi » 02 מאי 2020, 18:57
woodworker כתב:Edi כתב:חיתוך ישר ומדויק קשור לשימוש במוביל, במסור מסילה הלהב צריכה להיות מקבילה למסילה, כשמניחים את המסילה על קו החיתוך אנו צריכים שהלהב יעקוב אחר הקו הזה ולא יטה בזוית. במסור עגול רגיל, הלהב צ״ל מקביל לחלוטין לדופן סוליית המסור שמצידו נתמך בסרגל לאורך החיתוך, אם אין הקבלה כזו ( מודדים בין החלק האחורי של הלהב לדופן הסולייה השמאלי בד״כ ואת החלק הקדמי של הלהב לקבלת מרחק שווה = מסור מדויק) משמע שאין אפשרות לחתוך עם המסור במדויק. כמובן שנדרש מציר הלהב להיות הדוק ובלי משחק ומהלהב עצמו להיות ישר. פרמטר נוסף שניתן לכיוון כמעט בכל מסור הינו הניצבות של הלהב מול הסוליה, ישנו בורג כיוון שניתן ליצר איתו 90 מעלות. עד כמה שזה נשמע מוזר מעטים המסורים שיש בהם הקבלה מלאה בין דופן הסוליה ללהב , יש כאלו שגם זה ניתן לכיוון.
במקרה כזה הסטייה תהיה לכל אורך החיתוך . הכל יהיה עקום וקל מאוד לזהות את זה. בנוסף, זה גם תלוי במשתמש , במידה ולא עובדים עם מסור מסילה אלה עם סרגל ומסור עגול רגיל יש לשמור הצמדות לסרגל
לעיתים יהיה הפרש של מילימטרים ספורים בחיתוך רוחב פלטה (122 ס"מ)
-
Edi
- סופר משתמש
-
על ידי woodworker » 03 מאי 2020, 08:37
umi כתב:שלום אם אתה חובב ורוצה לעבוד בבית בכל מני פרויקטים אז למה לא לקנות מסור עגול טוב, עם להב כמה שיותר גדול ולבנות לו שולחן. זאת עבודה קלה מאוד יחסית, אני בניתי 2 כאילה, לפני כ 40 שנה כשלא היה לי כמעת ניסיון בנגרות ועוד אחת לפני כ 15 שנה וזה איפשר לי כל החיתוכים ולא היתי צריך שום מסילות. שולח תמונה. המסור הוא 190 מ"מ.
אני לא יודע עד כמה זה מדוייק אבל בעיקר בטיחותי. ממליץ לעבוד עם הכלי לפי השימוש הייעודי לו יוצר. עדיף מסור שולחן פשוט מאוד יד 2 , שיש לעשות לו כל מיני שפצורים מאשר מסור שהוא לא מסור שולחן.
-
woodworker
-
חזור אל נגרות
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־8 אורחים
|