חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

יישור עץ

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

יישור עץ

הודעהעל ידי haranza » 01 מאי 2020, 09:05

אהלן,
חבר הביא לי חתיכת עץ אלון לא מהוקצעת (300X16X2.5) ולעץ יש בטן כמו שאפשר לראות בתמונה. איך אפשר ליישר את העץ באמצעים בייתיים?
אם זה לא אפשרי אני אקח לנגרייה אבל העדיפות היא בבית.
כמו-כן, אין לי שום ניסיון עם מקצוע ידני, יש מקצוע אחד שאיתו אפשרי להקציע את העץ הזה? אם כן, איזה מס' מתאים לעבודה?
תודה רבה.

תמונה

תמונה
haranza
סופר משתמש

Re: יישור עץ

הודעהעל ידי הרואה » 01 מאי 2020, 10:07

אתה צריך לחמם את הצד הקמור, אפשר על האש או בשמש או שעה עם פן.
הבעיה שקשה לשלוט על זה, לפעמים זה משנה צורה לא כמו שהיית רוצה.
עם מקצוע ידני לא קל לקבל תוצאות סבירות בפעם הראשונה, צריך הרבה אימון.
הרואה
סופר משתמש

הודעהעל ידי Eliyahoo » 02 מאי 2020, 14:27

haranza כתב:אהלן,
חבר הביא לי חתיכת עץ אלון לא מהוקצעת (300X16X2.5) ולעץ יש בטן כמו שאפשר לראות בתמונה. איך אפשר ליישר את העץ באמצעים בייתיים?
אם זה לא אפשרי אני אקח לנגרייה אבל העדיפות היא בבית.
כמו-כן, אין לי שום ניסיון עם מקצוע ידני, יש מקצוע אחד שאיתו אפשרי להקציע את העץ הזה? אם כן, איזה מס' מתאים לעבודה?
תודה רבה.

תמונה

תמונה

תקשיב טוב ידידי,
השלב הראשון הוא להחליט איזה אורך חתיכות אתה צריך ולחתוך את הקורה לאורך הזה פלוס 1-2 ס"מ. את החתיכות שקיבלת אתה מקציע.

אם אתה צריך חתיכה של 3 מטר ומה שיש לך זה קורה כזאת עקומה, אתה בבעיה. יהיה לך המון פחת ותצא לך קורה דקיקה. אם אתה צריך נניח 3 חתיכות של מטר, אז יש מצב שיהיה בסדר כי אחרי החיתוך כל קורה תהיה עם הרבה פחות עקמומיות.

לגבי מקצוע ידני, שכח מזה. זה מצריך כמה מקצועות ודורש הרבה מאוד מיומנות. גם אנשי הנגרות הידנית לרוב יתחילו עם קורות שהוקצעו במכונה.

עצתי לך, חתוך את העץ לחתיכות באורך שאתה צריך וקח לנגר להקצעה (או תגיד לנו מאיפה אתה ואולי יש חבר פורום קרוב שישמח לעזור לך).
סמל אישי של המשתמש
Eliyahoo
מנהל פורום

הודעהעל ידי haranza » 03 מאי 2020, 15:14

תודה רבה חברים, לקחתי לתשומת ליבי. קודם כל אחליט מה אני רוצה ואז נקציע
haranza
סופר משתמש

הודעהעל ידי lyuv » 05 מאי 2020, 08:41

לדעתי אי אפשר ליישר את כל הקרש בהקצעה. שים לב שהקצה סוטה מהמרכז, ביותר מאשר עובי העץ. כלומר שגם את תוריד את כל העובי, לא תגיע למשטח ישר.

תלוי מה אתה צריך בסופו של דבר. אם אתה רוצה את כל האורך, פחות או יותר ישר, אתה יכול "לאדות" את העץ (המושג האנגלי הוא STEAMING). כלומר להשרות את העץ באדי מים חמים למשך שעה-שעתיים. זה מאוד מרכך את העץ. ואז ניתן לכופף אותו לצורה הרצויה (ישר). כאשר הוא מתקרר ומתיבש, הוא שומר על הצורה החדשה. אפשר לעשות את זה, למשל ע"י עטיפת הקרש ביריעת ניילון, כך שיווצר שרוול. והזנת קצה אחד בקיטור שנוצר בסיר/מיכל מים על אש. השקעה לא קטנה.
lyuv
סופר משתמש

הודעהעל ידי haranza » 05 מאי 2020, 12:00

תודה רבה, אין לי מה לעשות עם חתיכה אחת באורך הזה. אבל מתוך סקרנות, כמה זמן חתיכה באורך הזה צריכה להיות בתוך "אמבטיית אדים" בשביל שיהיה אפשר לשחק איתה?
בהקשר הזה, יש מקומות שעושים משלוחים (לבית שאן אם זה משנה) בהזמנה טלפונית ואפשר לסמוך עליהם שיביאו חתיכות מוקצעות וישרות? או שתמיד צריך להיות נוכחים במקום ולבחור עצמאית?
haranza
סופר משתמש

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־16 אורחים